dimarts, 31 de maig de 2011

COULANT DE XOCOLATA ( repte Film & Food)

Per primera vegada participo en el repte de Film& Food. M’encanta la idea ja que Chocolat es una de les meves pelis preferides.
Aquesta entrada va dedicada a la Silvina del blog Pequeñas Tentaciones. Em fa il·lusió  que m’hagi  tocat un blog que está a l’altre cantó del “charco”, a Buenos Aires, Argentina. Jo hi tinc família, a Buenos Aires i una part d’aquesta , està  vivint  a Catalunya des de fa uns anys.
Visitant el seu blog veig que conec unes quantes  coses de la cuina d’allà  i això hem fa gracia.
Casualment jo també vaig posar que un dels meus postres de xocolata preferits, es el coulant…
Ara mateix en tinc uns quants al congelador (aixó que no ho llegeixi el meu fill petit..sinó en dos dies no en queda cap, jaja).
Anem al tema:
Ingredients:
250 gr. de xocolata negre.
100 gr. de nata per muntar.
50 gr. de mantega.
3 ous.
50 gr. de sucre
40 gr. de “Maizena”
Mantega per els motlles.
Per decorar:
Gelat de vainilla , cacau amarg i sucre glaç.

Fer una trufa cuita amb 100 gr. de xocolata i 100 gr. de nata, posant a coure la nata i quan arrenqui el bull, afegir la xocolata, fora del foc. Quan es refredi, fer unes trufes i congelar-les.
Desfer 150 gr. de xocolata al Bany Maria o al micro (vigilant no es cremi), afegir la mantega, els rovells d’ou i el sucre. Barrejar a ma amb barnilla. Afegir la Maizena.
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la barreja anterior, amb moviments evolvents, mirant ue no s’abaixi la massa.
Untar unes flaneres d’alumini amb mantega, posar  una capa de massa, una trufa en mig i acabar d’omplir els motlles amb una altre capa de massa.
En aquest punt podem congelar-los i només els hem de coure al forn a 180º durant 15 min. , quan els necessitem.
Servir una mica tebis, decorats amb sucre glaç, cacau amarg i una bola de gelat de vainilla.

Espero que us agradi i …. Caprofiti !!!!!.

diumenge, 29 de maig de 2011

FELICITATS CAMPIONS !!!!!!!!

Avui, ja hem perdonareu, aquesta entrada va dedicada a la meva altre gran passió:
EL BARÇA.


Que puc  dir d’aquest equipás… quin partit, quin entrenador, quins jugadors, quina afició…
Com hem gaudit  veien jugar a futbol, perquè avui, independentment del resultat, s’ha vist un gran partit!!!.
Felicitats campions:
Al  Pep, per saber en tot moment  estar en el seu lloc i possar a mes d’un al seu lloc.
Als jugadors, per donar-nos les alegries que ens donen, demostrant qui son els millors.
A la afició… que es por dir d’aquesta afició. LA MILLOR DEL MON.
El capità, bé els capitans, el detall que varen tenir amb l’Abidal no te paraules.  I la samarreta del Puyol… recordar-se en un moment  així del Miki , jugador del Betis que esta passant per un tràngol  com l’Abi.
El Villa, que jo tenía clar que ahir marcaria, l’Alves, el meu “enamorat”… i el Messi , un cop mes , demostrant que no hi ha qui el pari. En definitiva, un 10 per tots.
En fi… “Sants cule” us dec un pastís, talc o us vaig prometre…

Aprofito per felicitar al Sabadell i als seus aficionats, que ha pujat  a 2ª A.

VISCA EL BARÇA I……Caprofiti ¡!!!!!


dijous, 26 de maig de 2011

CLAFOUTIS DE CIRERES

Dimarts passat, una bona amiga dels meus pares, hem va regalar un munt de cireres, collides del seu cirerer. A casa ens agraden molt però  ni havien un munt, i vaig decidir fer unes  postres  amb una part d’elles.
Com  avui s’acabava el curs de cuina d’estiu, he buscat una recepta de la Conxita del Casal i he trobat aquesta; clafoutis de cireres, i he decidit portar-la  a classe, per berenar.
Tot i que primer tot era “ estic a dieta”( jo la primera) o  “ això no ho puc menjar...”, quan he tret el pastís, no n’ha quedat ni una engruna. Crec que es perquè  els hi ha agradat…o això m’han dit. La veritat, crec que ho passem prou be a les classes i això es mereix celebrar-ho de tant en tant. No ho creieu,  noies?


Anem al tema:
Ingredients:
500 gr. de cireres.
80 gr. de farina.
100 gr. de sucre.
400 cc. de llet.
50gr. de nata per muntar.
50 gr. de mantega.
30 gr. d’ametlla en pols.
Un polsim de sal.
4 ous.

Netegem  les cireres i en traiem  el pinyol. Va molt be un aparell que hi ha per fer-ho .
Escalfar  el forn a 180º.
En un bol treballem els ous amb el sucre. I afegim el polsim de sal, la farina tamisada, la farina d’ametlla, la llet, la nata i la mantega fosa.
Untem un motllo amb mantega i l’omplim amb 1 cm. de massa. Coure al forn uns 5 min.
Treure del forn i disposar les cireres  a sobre i cobrir amb el resta  de la mescla.
Coure al forn durant 25 a 30 min. Es serveix tebi o fred, en el mateix motlle de coure.
Podem afegir ametlles torrades i festucs, tot trossejat i afegit a la mescla abans d’anar al forn.
presentació individual

 Com sempre, si volem convertir el pastís en apte per celíacs, nomes hem de canviar la farina de blat per mes farina d’ametlla o farina de mill.


Espero que us agradi i…. Caprofiti !!!!!

 

dilluns, 23 de maig de 2011

TACOS DE FOIE AMB POMA CARAMEL.LITZADA

Avui us presento un aperitiu que vaig menjar, per primera vegada, al restaurant  Àtic, a les Rambles. No se si heu estat mai a aquest restaurant però us el recomano. A nosaltres ens agrada molt i hi hem anat  mes d’una vegada i amb una mica de sort, si us donen una taula al costat de la finestra, hi ha una vista de les Rambles, espectacular.
Jo l’he adaptat a la meva manera, però  la idea es la barreja de sabors, que a mi m’encanta.
El vaig fer per primera vegada per un dinar d’Any Nou junt amb altres entrants i va triomfar!!.
Es un plat molt fàcil de fer i es pot tenir preparat amb una mica, no molta, antelació, tot i que l’ideal es servir-lo amb la poma tèbia.

Ingredients:
Foie  mi cuit
1 o 2 pomes
Reducció de Mòdena
Sucre
Una mica de mantega
No poso quantitats perquè  depèn de quants en volem fer.

Posar el foie una estona al congelador, només perquè agafi consistència i poder tallar-lo millor. Fer-ne taquets i anar-los col·locant  en la safata a on aniran  presentats.
Amb una mandolina, tallem les làmines de poma. Reservem.
En una paella posem una mica de mantega i anem posant la poma i quan estigui una mica tova i afegim el sucre fins que ho caramel·litzem.
Col·loquem  un tall de poma a sobre de cada taco de foie i ho decorem amb una reducció de Mòdena.

Espero que us agradi i.... Caprofiti!!!!!

divendres, 20 de maig de 2011

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

Avui us presento un pastís de mousse de xocolata que vaig veure temps enrere  al blog de la Gloria del Café de Nit.  La recepta es tal qual la va publicar ella, ( no crec que li sembli malament…) però  es que la vaig fer tal qual i us puc assegurar  que va quedar no bo, boníssim.
Per els que ens agrada la xocolata, son unes postres  que queden  perfectes per un soparet de divendres amb amics.

Ingredients per a la base:
- 100 g de xocolata de cobertura
- 100 g de sucre
- 100 g d’ametlles moltes
- 3 ous
- Mantega i farina per al motlle

Ingredients per a la mousse:
- 100 g de xocolata de cobertura
- 200 g de nata muntada
- 100 g de sucre
- 3 ous
- 3 fulles de gelatina
- Cacau en pols

Preparació de la base:
Batre els rovells amb el sucre fins aconseguir una mescla cremosa, afegir-hi la xocolata fosa, les ametlles moltes i les clares muntades. Posar la mescla en un motlle untat amb mantega i enfarinat i coure-la al forn a 180º uns 25 minuts aproximadament, fins que sigui ferma al tacte i deixar-la refredar.

Preparació de la mousse:

Batre els rovells amb el sucre i mesclar amb la xocolata fosa.

Posar les fulles de gelatina a hidratar en aigua freda, escalfar-les amb molt poca aigua fins que es dissolguin i afegir-les a la mescla anterior. Incorporar-hi les clares i la nata muntades, remenant amb compte per evitar que s’abaixin.

Posar la mousse sobre la base freda i deixar el pastís al frigorífic 3 ó 4 hores abans de treure’l del motlle.

Abans de servir el pastís, posar-hi cacau en pols per sobre. Això no s’ha de fer molta estona abans, si no, la humitat de la mousse absorbiria el cacau.

Aquest pastís es pot fer d’un dia per l’altre fins a fer la mousse, i i cobrir-lo amb el cacau en el moment de servir-lo.
Per cert, un pastís  apte per celíacs. Només tenir en comte d’enfarinar el motllo amb “Maizena”.

Espero que us agradi i... Caprofiti!!!!!


dimarts, 17 de maig de 2011

MELMELADA DE PRÉSSEC I CANYELLA

Remenant per els blogs, m’ha cridat l’atenció el blog “Memòries d’una cuinera”. M’agrada la idea de recuperar les receptes de mares i àvies perquè no es perdin. Jo estic recopilant les de la meva àvia i aviat començaré a publicar-ne  alguna.
Encara hem queda un pot de melmelada de préssec amb canyella que vaig fer al octubre, amb els últims  préssecs  de la temporada i m’ha semblat una bona idea per aportar a aquesta iniciativa. Espero poder seguir fent-ho…

Ingredients:
2 kg. de préssecs una mica madurs.
1 kg. de sucre.
Canyella en pols.
Suc de 1/2 llimona.
Llavors de poma.

En una cassola posem els préssecs, pelats i tallats, junt amb el sucre i ho deixem unes dues hores. Després afegim  la canyella, el suc de llimona i les llavors de poma.
 Les llavors de poma porten pectina, que es el que fa que la melmelada agafi consistència.  Jo les poso en una bola de les de fer te i així després no les he d’anar buscant.
Es deixa a foc lent uns 20 min. aprox. O triturem  amb la batedora eléctrica, sense que faci puré, i o deixem coure uns 20 min. més S’ha de mirar si la espessor  es la que ens agrada, posant una culleradeta de melmelada en un plat i inclinant-lo una mica. Si cau molt de presa es que encara no esta prou espessa. Una mica més de cocció sol ser suficient.
Passat el temps de cocció, posar la melmelada en els pots, tancar-los el mes aviat possible  i donar-li  la volta, així fa el buit. Deixar refredar unes hores,  etiquetar( la data, sobretot), i guardar en un lloc sec i fresc.

La canyella li dona un toc diferent. La quantitat depèn del gust que vulgueu donar-li. Penseu que la canyella es una espècia que te molt de sabor.

Espero que us agradi i….Caprofiti!!!!!   

dissabte, 14 de maig de 2011

SEMIFRED DE MADUIXES

Avanço la publicació de la recepta del 15 per diversos motius.
Es el meu sant, i el de totes les blogaires que es diuen com jo i just fa un mes que vaig iniciar  el blog.
La ocasió ho mereix, no?
A més a més he estrenat dos tipus de motllos; uns que tenen el forat enmig, que tenia feia temps i no sabia que fer amb ells. I els altres, que me’ls va portar el meu fill d’Anglaterra, que hi va anar amb l’escola, el mes de Març i que no parava de dir: quan els penses estrenar???.  
Bé, anem al tema. Es la primera vegada que participo en la recepta del 15 i ens han proposat les maduixes com a ingredient principal.  Aquesta recepta la vaig veure en una revista  i tot hi que en  tenia pensada de fer  una altre,  el tema del motllo em va fer decidir per aquesta. La he variat una mica per adaptar-la als gustos de casa.


Ingredients:
1 kg. de maduixes.
100 gr. de sucre.
200ml. de nata líquida.
100ml. de llet.
1 sobre de gelatina neutre, en pols.( jo, 6 fulls de gelatina).
Per la crema anglesa :
250 ml. de llet
2 ous.
50 gr. de sucre.
1 cull. petita de vainilla en pols.

Rentem les maduixes i les tallem a trossets , reservant-ne uns 300 gr. Posem en un recipient les maduixes, el sucre, la nata líquida i la llet. Ho triturem tot amb la batedora elèctrica,  fins que tinguem una crema homogènia.
Posem en remull els fulls de gelatina i després els dissolem amb un dit de llet tèbia. Ho incorporem a la crema de maduixes.
Omplim el motllos fins a  la meitat.
Ho posem al congelador.
Tallem en làmines les maduixes reservades i les col·loquem sobre la crema que tenim al congelador. Acabem de farcir els motllos amb la crema sobrant i ho tornem a posar al congelador. Unes dues hores  abans de consumir, ho traiem del congelador. Ho servim decorat amb una crema anglesa i una mica de confitura de maduixes (feta per mi).
Fem la crema anglesa treballant els rovells d’ou amb 50 gr. de sucre. En un cassó fem bullir la llet amb la vainilla i ho afegim al la barreja d’ous. Ho tornem a posar al foc, remenant fins que arrenqui el bull.
Millor fer la crema anglesa una bona estona abans i reservar a la nevera.


Espero que us agradi i.... Caprofiti !!!!!

dimecres, 11 de maig de 2011

ENROTLLATS DE TRUITA

Avui us presento un plat molt senzill de fer, que tant es pot menjar calent com fred. Es un plat ideal per fer un sopar d’estiu, ràpid i que no requereix gaire temps de cuina.
Fins i tot podem tenir preparades les creps i a l’hora de menjar, farcir-les del que més ens agradi, però a casa, el que més agrada son aquestes.
Es poden presentar tal com es mostra a la foto o bé tallades a rodanxes, però  no vaig ser a temps de fer la foto, per que ja havien volat del plat!!


Ingredients:
4 ous
Formatge  ratllat
Pernil dolç.
2 Frankfurt.
4 llesques de formatge tendre.


Fem  les 4 truites, com si féssim  una crep.
A dues els hi afegim formatge ratllat amb l’ou batut i a les altres dues, no.
 

A la que hem fet amb formatge li posem dues llesques de pernil a sobre i l’enrotllem.
Per farcir les altres, fem el Frankfurt a la planxa i posem a sobre el formatge tendre. Quan esta una mica escalfat o posem sobre la  truita, una mica de salsa de tomàquet o ketchup  i l’enrotllem.
Es serveix  acompanyat d’una amanida variada.


Es un plat perfecte per els sense gluten. Només hem de tenir en comte que, tant el frankfurt com el pernil dolç siguin aptes.

Espero que us agradi i….. Caprofiti!!!!!

dissabte, 7 de maig de 2011

ESCAMARLANS AMB CEBA

Dies enrere  varem improvisar un soparet amb uns bons amics. Entre varies coses, varem menjar aquest plat fet per el Manel.
Ens va agradar tant que, amb el seu permís, li vaig demanar si podia publicar la recepta  i ell va estar encantat.
Haig de dir que la recepta ha estat supervisada per ell, eh!
Manel, espero que no sigui la última col·laboració que facis al meu blog.

Ingredients:
½ kg. d’escamarlans, mes aviat petits.
2 cebes.
120g. mantega.
Sal i pebre i ½ copeta de conyac.

En una cassola posem la mantega i quan ja s’ha desfet afegim la ceba, tallada en juliana. La deixem que es caramel·litzi. Afegim oli per tenir mes suc,si criem que quedarà sec.
Afegim  els escamarlans ( salpebrats) i els remenem una mica. A continuació tirem el conyac i flamegem. Ho coem 2 min. i ja es pot servir.
Es un plat que s’ha de servir  calent.
Us puc assegurar que estaven exquisits amb el punt just de gustet de mantega.

Espero que us agradi i...Caprofiti!!!!!
 

dimarts, 3 de maig de 2011

LLOMS DE PORC AL OPORTO

Avui , el Barça, ha passat  a la final  de la Champions, eliminant al Madrid !!!!
Per celebrar-ho, el meu fill “petit” (culè fins al moll de l’ós)  m’ha demanat per dinar demà aquest plat, que es un dels seus preferits.
Com estàvem convençuts que passaríem, ja l’he preparat avui...abans del partit.


Ingredients:
2 lloms de porc.
6 escalunyes.
100c.c. de vi d’Oporto.
Caldo de carn.
50gr. de barreja de bolets secs
Sal i pebre.
Salar i empebrar  els lloms. En una cassola, saltejar-los i quan estan daurats, coure’ls  al forn  uns 15 min. La cassola destapada i a uns 190º.
A part, piquem les escalunyes i les coem amb una mica d’oli, quan estiguin daurades afegim una mica de farina i remenem perquè es torri una mica. Afegim el vi d’Oporto i ho deixem reduir  una mica, incorporem el caldo i coem 8 min.
Passem  la salsa per el colador xinés. Reservem.
Posem els bolets en  un casso, amb aigua freda. Ho posem al foc i  esperem  a que arrenqui el bull i ho retirem del foc.
Afegim els bolets a la salsa.
Quan els lloms estan  freds, els tallem a rodanxes i ho servim amb la salsa per sobre i ho decorem  com mes ens agradi.
Ho podem acompanyar amb un flam d’ arròs  o unes patates fregides tallades a taquets.

+ Si no trobem escalunyes, podem fer servir cebes i alls.
Espero que us agradi i.... Caprofiti!!!!!