dilluns, 29 d’agost del 2011

CALAMARS AMB TOMÀQUET

Ja som a Barcelona i avui comença la vida mes o menys normal. De fet, no es normal del tot fins que comencen  les classes.
Vida normal també implica una dieta mes “ normal” perquè , si, a l’estiu moltes amanides, molta brasa però  ho amanim amb la cervesa, el  “ tinto de verano”, el cava i els “mojitos”  i tota la bondat a fer punyetes , jajaja.
Avui una recepta senzilla. Els que em comenceu  a conèixer  sabeu que m’agrada la bona cuina però  no complicada. Es un plat únic que amb una amanida  davant, tens el dinar solucionat.
En aquest cas va acompanyat d’uns espagueti  al aroma de taronja, que vaig comprar al Lidl i ja feia dies  que volia gastar.
Anem al tema.

Ingredients:
1 / 2 kg. de calamars.
1 / 2 kg. de tomàquets madurs.
1 paquet d’espagueti  al aroma de taronja.
Sal, orenga i oli.

Netegem  i tallem els calamars a anelles. Els salem I els fregim lleugerament en una paella.
En una altre paella hem sofregit el tomàquet ratllat . El salem i posarem una culleradeta de sucre, per treure l’acidesa i posarem una mica d’orenga.
Afegim la salsa als calamars i ho deixem 5 minuts, al xup xup.
En una olla bullim la pasta, el tems que indica el paquet, l‘escorrem bé i la reservem.
Per servir el plat, posem en un cantó els calamars i a l’altre, la pasta al aroma de taronja. Una mica de julivert arrissat i a dinar.
Si ho servim sense els espagueti , es una plat apte per celíacs.
Per cert, a  tots el que torneu a estar per aqui, sigueu benvinguts!!!!!!
Espero que us agradi i ….. Caprofiti !!!!!

dijous, 25 d’agost del 2011

LLIMONADA AMB MENTA

Segueix fent molta calor i realment la proposta d’aquest mes del Memòries  d’una cuinera no podia  ser mes encertada.
Una refrescant llimonada, feta amb llimones del nostre llimoner, amb menta, també de collita pròpia.
I aprofitant que l’entrada es per el Memòries, que millor que servir-la en una gerra  que te quasi  50 anys. Si,si. Es de quan es varen casar els meus pares i aviat farà els 50 anys. A que es bonica. A mi m’encanta.
No creieu, que el got també te els seus anys!!!.

Es el que té, estar tot  l’estiu en una casa on hi ha records d’avis i pares, que s’han anat acumulant al llarg del 60 anys que fa que tenen la casa.
La propera entrada ja serà  des de Barcelona, espero poder resistir el calor….. Buscarem alguna recepta ben fresqueta!!!
Anem al tema.
Ingredients:
El suc de 4 llimones.
La pell d’una llimona.
1 l. d’aigua.
Sucre al gust. ( Jo, dues cullerades soperes)
Fulles de menta, si pot ser  recent collida.
Cireres, peppermint  i sucre, per decorar.

Barrejar l’aigua amb el sucre i el suc de llimona. Posar  les fulles de menta i la pell de llimona i deixar a la nevera fins al moment de servir.
Per servir-la, sucar el got per el peppermint  i el sucre. Posar la llimonada i  decorar amb les cireres passades per una canya i unes fulles de menta.

Espero que us agradi ….. Caprofiti !!!!!

dilluns, 22 d’agost del 2011

ESCAPADA A CAN BOIX

Aquest any no hem fet cap viatge per vacances ( d’aquí  a uns mesos  entendreu per que) però  si que hem fet una escapada de 5 dies a  un poblet de l’Alt Urgell anomenat Peramola. Hem estat al Hotel Can Boix. Ja hi havíem  estat, fa uns quants anys i ens va agradar molt. Si està  molt tranquil i, per el meu gust, es menja molt bé
Dic per el meu gust perquè, tot i que no va menjar malament, ni molt menys, el meu marit diu que les racions  eren escasses. Diversitat d’opinions….
Es un hotel situat enmig de muntanyes, molt  familiar, amb un tracte molt atent i jacuzzi a totes les habitacions!!!.
L'hotel desde el cami de Castell-Llebre

Els jardins de l'hotel

Castell-Llebre.

Vaig demanar permís per fer fotos dels plat i no hem varen posar cap problema.
L’hotel  es de la família  Pallarés i el cuiner es el propi Joan Pallarés. Algú el pot recordar perquè havia  sortit a algun  programa de cuines de tv3.També te escrits llibres de cuina. Jo en vaig comprar un ( com no..)  d’amanides, que està  molt interessant.
També varem sopar un parell de nits a Oliana, en un local que acabaven d’inaugurar, La Vinya, es diu.
El porten un matrimoni Uruguaià  i un d’argentí i fan tapetes i l’especialitat son els vins. Recomanable, si passeu per allà.
Una tarda varem arribar fins a Andorra on vaig comprar tot de “pitiminades”  per decorar pastissos. Cosetes  que aquí no trobo enlloc i m’agrada comprar quan travesso la frontera.
Varem fer varies sortides, però tot en plan tranquil. La veritat es que varem descansar molt.
Aquesta escapada va ser la excusa per aprofitar que anàvem  a buscar  al nostre fill a Salars del Pallars, un poble que es mereix una entrada a part, ja que si no el coneixeu, us sorprendrà. Prometo no trigar a fer-la.


Avui no deixo cap recepta, però  si unes fotos del les coses bones que varem menjar…
Un tast: rissoto amb jabugo
Amanida de ruca, salmó fumat i tomàquet
Llagostins a l'allet
Popietes de llenguado a la taronja

Orada salvatge a la planxa amb xips de iuca

Filet de vedella Perigordini
Bomba de xocolata

Crema de poma, roca de xocolata i llima

Cruixent de plàtan, xocolata i nous.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!


dijous, 18 d’agost del 2011

BLOODY MARY

Fa molta calor i per refrescar-nos tot veient al Barça com guanya la Supercopa, que millor que un combinat que, ben fresquet, esta deliciós.  Jo no l’havia provat  mai, però  dies  enrere  el varem preparar amb la meva tia, i apa! A preparar Bloody Mary.
Es molt fácil de fer i s’ha de prendre  ben fred.
Anem al tema.

Per prendre sol.....


Ingredients per got:
150cl. De suc de tomàquet.
25 cl. De Vodka.
Unes gotes de tabasco.
Unes gotes de salsa Worcestershine ( salsa Perryns)
Pebre negra,  recent molta
Sal d’àpid.
Una  llimona
Una branca d’àpid.


Barrejar el suc de tomàquet amb el vodka i anar afegint els altres ingredients
Per últim  afegim  la sal , la pebre negre recent molta i decorem amb una rodanxa molt fina de llimona i una branca d’àpid.
o en bona companyía.......


Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

 AH! I  VISCA EL BARÇA!!!!!!!!!!!!!!!.

dilluns, 15 d’agost del 2011

PRÉSSECS AMB VI

Aquest mes, el Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens proposaven una recepta amb préssec.
Tenia clar de fer una amanida i quan ja la tenia preparada, retratada i a punt de fer l’entrada (ja la penjaré un altre día) vaig recordar unes postres que es feien a casa meva, a l’estiu, molts caps de setmana.
Els préssecs amb vi.
Com podeu comprovar es un plat molt senzill de fer.
Ens el varem menjar ahir a la nit, a la terrassa, mentre veiem com el Barça empatava amb el Madrid. Tranquils culés, que dimecres remuntem !!!!!
Anem al tema.

Ingredients:
1 kg. de préssecs.
1 / 2 l. de vi negre.
2 cull. de sucre.

Pelar i tallar els préssecs, posar en una font, i afegir el vi i el sucre.
Millor preparar-ho amb unes hores abans, perquè els préssecs  s’empapin  del vi, i deixar a la nevera fins el moment de servir. En una nit de calor com la que feia ahir, us puc assegurar que son unes postres  molt refrescants.
Veureu que la font on està  presentat es una mica retro,  però es que es el mateix amb el que ho servien els meus avis i els meus pares fa una pila d’anys….



Espero que us agradi i ….. Caprofiti !!!!!

divendres, 12 d’agost del 2011

NAPOLITANES DE XOCOLATA

Tot i que som pocs els que estem al peu del canó, jo segueixo publicant receptes. Que algú o altre les veurà, no? Jaja
Avui, una recepta súper senzilla,però no per això, menys bona. A casa, volen.
Son unes mini napolitanes farcides de xocolata. Amb una làmina de pasta de full, del Lidl, com sempre, i xocolata, no necessitem  res més.
Anem al tema.

Ingredients:
1 làmina de pasta de full.
Xocolata. Jo poso o una presa de xocolata amb llet o una mica crema de cacau.
Un rovell d’ou.
Macarrons de xocolata (per decorar).
Tallem la pasta de full en rectangles de 10x15 més o menys.
Posem el xocolata en un costat i dobleguem la pasta, com si tanquéssim un llibre. O pintem amb el rovell d’ou, rebaixat amb unes gotes d’aigua, i al forn uns 15 min. a 180º.
Al moment de treure del forn, posem els macarrons de xocolata i deixem refredar en una reixeta.
En quan estan  temperades, ja es poden menjar.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

dimarts, 9 d’agost del 2011

POPETS AMB CEBA

Desprès  d’un petit parèntesi  de sis dies, no molts,  però  han estat fantàstics, avui us porto uns popets que vaig cuinar el dia  abans de marxar.
No la vaig poder publicar abans de marxar  perquè  varem poder  avançar un dia  la sortida..
Hem estat a la muntanya i en una altre entrada, ja us ho explicaré.
Al meu pare li encanten els popets i vaig trobar-ne a la peixateria. La mateixa peixatera  hem va explicar com fer-los i varen quedar boníssims.

Anem al  tema.
Ingredients ( per 2  persones)
1 /2 kg. de popets.
1 ceba mitjana.
1 got de cervesa
Oli i sal.
Posem una paella al foc amb una mica d’oli. Sofregir  la ceba i afegim els popets. Donem dues voltes  I  posem  el  got de cervesa. Cuinem fins que pràcticament , s’evapori la cervesa.
Servir ben calent.
Com podeu comprovar, es un plat súper  senzill I  que tenim fet amb uns 20 min.


Espero que us agradi I …..Caprofiti !!!!!

dimecres, 3 d’agost del 2011

PASTISSETS DE NATA

Ahir, remenant la nevera, vaig veure que tenia  una làmina de pasta de full a punt de caducar.
Com a casa ens agraden molt els postres amb pasta de full, però no tenia ganes de complicar-me la vida, vaig optar per aquesta opció ben senzilla.

Anem al tema.
Ingredients.
1 làmina de pasta de full (la del Lidl va fantàstica)
250 c.c. de nata per muntar
25 gr. de sucre.
Unes maduixes.
1 ou.
Sucre glass ( per decorar)

Encenem el forn a 180º.
En una safata per anar al forn, posem la làmina de pasta de full i la tallem a rectangles de 12 x 6 cms. aprox.
Pintem amb un rovell d’ou amb una mica d’aigua i enfornem uns 20 min. o fins que veiem que està cuita. La cocció depèn  de cada forn.
Deixem refredar els pastissets sobre una reixeta i quan son freds, amb un Ganivet de serra, els obrim i els farcim amb la nata. La nata la muntem i li afegim el sucre abans d’acabar de muntar-la.
A sobre de la nata posem uns trossets de maduixes i tanquem el pastisset.
Servim ben fred i decorat amb sucre glass i una fulla de menta.
Amb aquest senzill  postra  participo en el concurs organitzat per el blog “la cocina sin complicaciones”ja que menys complicat no pot ser…

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!

dilluns, 1 d’agost del 2011

RAP AMB "CARABINEROS"

Aquesta es l’altre recepta que vaig presentar al concurs de cuina Bonpreu-Esclat. Es un plat que he fet alguna vegada, però  amb “carabineros” congelats, perquè son caríssims. Boníssims però caríssims.
Si algú no els ha provat mai i teniu la ocasió de fer-ho, val la pena. Al sur  son molt típics i , frescos, us puc assegurar que no he menjat cosa igual.
Escric “carabineros” entre cometes perquè no se quina traduccuó tenen al català. Si algú ho sap, agrairé m’ho feu saber.

Anem al tema.
Ingredients per 4 persones:
8 talls de rap.
8 Carabineros o gambes
2 cebes.
1 tomàquet o be una mica de pot.
100 c.c. de caldo de peix.
Una mica de vi blanc o xerès.
Una cull. de mantega i una cull. de farina
Salar els talls de rap, enfarinar-los i fregir-los en una cassola amb una mica d’oli. Reservar.
En aquest mateix oli, fregim els carabineros i també els reservem.
En la mateixa cassola, fem un sofregit, primer daurem la ceba i quan te color i afegim el tomàquet. Després i afegim el vi, ho deixem reduir una mica i afegim el caldo. Passem per el colador xinés la salsa i per espessir-la farem un roux. Això es fa barrejant la mateixa quantitat de farina que de mantega, es treballa fins que s’incorpora bé i ho afegim a la salsa.
 Quan arrenca el bull un altre cop, posem els talls de rap i els carabineros.
Deixar coure, al xup-xup uns 5 minuts.
Aquest plat esta mes bo reposat d’un dia per l’altre.
Si per fer aquest plat fem servir « maizena «  en comtes de farina, tant per fregir el rap com per espessir la salsa, es un plat apte per celíacs.
La salsa la espasaríem  afegint la farina al sofregit en comtes de fer un roux.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!!