dimecres, 31 d’octubre de 2012

PANELLETS 2012


Ja ha passat un any i tornem a tenir la Castanyada aqui!!!

I una altre vegada a fer panellets!!!!

Avui no us deixo la recepta perquè la teniu aquí. Només he afegit els de codony, ja que l'any passat em vaig oblidar...

Però ja hi ha qui s'ha encarregat de recordar-me ...aquest any no t'oblidis dels de codony!!!!  Com podrás veure, mama, ja els tens a punt!!.

La veritat, n'he provat un dels de taronja amb xocolata, (un que va quedar petitet...eh!) i està  boníssim!!!

I pensar que a mi no m'agradaven i des de que els faig jo, que en menjo cada any !!!

Aquesta vegada no hi ha ingredients ja que els de codony es fan fent un rul·lo de massapà, l'obrim una mica per el mig i afegim el codony . Tanquem el rul.lo i el tallem a porcions. Jo els he enfarinat amb sucre i al forn.


 

Tenen una pinta boníssima,no?

 

Bona castanyada a tothom!!!
I bon Halloween a la family de N.Y. Tot i que amb huracans i tormentes, aquest any ho teniu una mica complicat...sempre us quedará fer panellets...
 

 Nosaltres marxem al País Basc...Un altre smartbox de l'aniversari !!! Ja en queden menys...snif,snif...

 

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

 

diumenge, 28 d’octubre de 2012

GALETES DE MANTEGA (amb pistola)


Feia temps que tenia aquesta recepta preparada però, no se per què, havia oblidat publicar-la.

Ja en tenia una altre preparada per avui i he vist, que no ho recordava, que el Memóries d'una cuinera d'aquest mes ens demana de fer galetes...

La veritat es que es molt divertit fer galetes amb la pistola pastissera. Jo la tenia de feia temps i no la havia estrenat i quan ho vig fer...vinga fer galetes per regalar!!!

En surten moltes i aguanten prou be en una caixa de llauna.

La recepta es del blog de el rincón de Bea i ella ho te molt ben explicat.

Anem al tema.

 

Ingredients:

-170 grs. de mantega pomada

-120 grs. de sucre.

-1 cull. sopera de llet.

-1 ou.

-1 cull. d’essència de vainilla.

-1 cull de llevat químic.

-265 grs. de farina.

Barregem la mantega, a punt de pomada, amb el sucre, amb barnilles elèctriques, fins que aconseguim una textura cremosa.

Afegim la llet i la vainilla. Seguim remenant amb les barnilles. Afegim l’ou, seguim barrejant.

Afegim la farina i el llevat, tamisats. Ara barregem poc a poc fins que estigui pràcticament integrat tot.

Acabem de remenar amb una espàtula i ja està la massa preparada.

Posar la massa en una pistola pastissera . En una safata de forn o a sobre d’una làmina de silicona però sobretot, sense engrassar, anirem disparant la pistola amb les diferents formes que vulguem.

Al forn a 180º uns 10 a 12 min.

Deixar refredar en una reixeta. Decorar amb fils de xocolata i... a menjar !!

Com en surten moltes, tindrem que fer diferents fornades.

Si fa molta calor, es millor tenir la massa a la nevera mentre les altres estan al forn.

 
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

diumenge, 21 d’octubre de 2012

LLOMS DE PORC AMB CASTANYES


Desprès de passar divendres i dissabte a Girona, una recomanació. L'OCCI.

Un restaurant al barri vell que ens va recomanar  en Pep Nogué i que val la pena. Ens va encantar.

Varem tenir sort que no ens va ploure i varem gaudir de la ciutat. Feia molts anys que no hi anàvem i, aprofitant un dels regals del nostre aniversari, una "escapada romàntica" vam decidir anar a Girona i passejar per el Call, el barri vell, visitar la catedral i menjar un gelat a la gelateria Rocambolesc. Gelat de poma al forn amb poma caramel·litzada....que bo !!!

El regal també era un sopar al hotel Carlemany, on estàvem allotjats. Dir que varem sopar molt bé i molt ben servits.

En fi...curt però profitós.. i  la propera sortida al País Basc d'aquí a molt poc!!!

I tornant a la realitat de cada dia...una recepta de la Conxita del curs de "cuina de tardor".

Anem al tema.
 

Ingredients:

-2 rellomillos de porc.

-200 grs. de cebetes del platillo.

-50 ml. de xerès sec.

-50 ml. de Pedro Ximenes (dolç).

-25 grs. de" panses de corinto".

-200 grs. de castanyes cuites.

-2 alls.

-1 cull. de concentrat de tomàquet.

-200 ml. de caldo.

Saltejar en una cassola els rellomillos. Salar i empebrar. Pelar les cebetes i afegir-les a la cassola.

Coure al forn 10 min. a 200 ºC, destapat.

Mentre, coure les castanyes. Posar un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull posar les castanyes i deixar coure de 15 a 20 min. Fins que les punxem i estiguin  toves.

Passat el temps, regar amb els dos vins, afegir les castanyes i les panses, l'all trinxat , el caldo i el concentrat de tomàquet. Coure 15 min. mes al forn, però aquest cop amb la cassola tapada.

Per servir, tallar els rellomillos a rodanxes i acompanyar amb les castanyes i les panses. Si fes falta espessir la salsa ho podem fer amb una mica de Maizena dissolta  amb aigua freda i afegir a la salsa , remenar fins que arrenqui el bull.
 
Una imatge tipica de Girona...i un gelat

 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

 

 

 

 

diumenge, 14 d’octubre de 2012

BACALLÀ AMB SALSA DE TARONJA I MEL.


Als qui ens agrada el bacallà, crec que ens agrada cuinat de qualsevol manera. Si mes no això es el que em pasa a mi.

Si a sobre hi afegim un contrast agredolç ja es massa...

Això es el que té aquesta recepta. El contrast de la taronja amb la mel li dona un sabor fantàstic.

Aquesta va ser una de les receptes  que vaig presentar al concurs de cuina del Bon Preu d'aquest any. Però no vaig tenir sort...Un altre any serà,no?

Anem al tema.


 

Ingredients:

-4 talls de bacallà remullat.

-4 cull. de mel.

-4 taronges de fer suc.

-2 cebes.

-25 grs. de pinyons.

-25 grs. de panses.

-Farina.

-Oli, sal i pebre.

-Julivert.

Enfarinar el bacallà i fregir-lo en una paella amb força oli, ben calent.

El bacallà l'enfarinem dues vegades i el fregim primer amb la pell cap a munt. Així no es trenca quan li donem la volta.

Posem les panses amb un pot, amb aigua freda, al foc. Quan arrenqui el bull, les traiem i reservem.

Per fer la salsa:

Tallem les cebes ben fines i les estofem en una cassola fins que agafi color. Afegim una cullerada de farina i la torrem una mica.  Incorporem la mel i el suc de les taronges, les prunes i els pinyons. Una mica d'aigua i rectifiquem de sal i pebre.

També afegim uns trossets de taronja,  que tallarem a pèl.

Deixem coure la salsa uns 3 min. i afegim el bacallà. % min. de xup xup perquè  es mesclin els sabors i ja tenim aquest fantàstic plat preparat...

Servim amb uns grills de taronja per decorar i una branca de julivert per donar color al plat.

Dels millors plats de bacallà que he menjat !!!

Es una recepta d'un dels primers cursos que vaig fer amb la Conxita, al Casal del barri.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!