diumenge, 30 de desembre de 2012

TRONC DE NADAL I FELIÇ 2013


TRONC DE NADAL

Tenim una colla d'amics que son pares de quan els fills anaven a l'escola.

Ara, els nois ja van per el seu comte però els pares hem seguit mantenint l'amistat i ens anem veien tot sovint.

Per Nadals sempre fem una trobada per celebrar les festes tots junts.

Aquest any va ser divendres passat i varem anar a les Arenes. Com es a prop de casa vaig aprofitar per fer un tronc de Nadal i convidar-los a postres.

Així també he estrenat la nova "joguina" que m'ha portat el Pare Noel...jeje

Encara que sembli estrany  es el primer tronc de Nadal que faig.

Com podeu imaginar van ser unes postres sense gluten. Crec que els va sorprendre comprovar que estava boníssim.

Unes partides a bitlles  amb la wi varen ser el millor final de festa...Gràcies a tots per la bona estona que varem passar!!!

Anem al tema.



 

Ingredients.

Per la base:

-3 ous.

-90 grs. de sucre.

-90 grs. de farina sense gluten (jo de la Schär, Mix dolci)

Per el farcit:

-300 grs. de nata per muntar(35% matèria grasa)

-30 grs. de sucre.

-50 grs. de cacau en pols. (Valor)

Per la cobertura:

-200 grs. de xocolata  Nestlé  postres.

-200 grs. de nata líquida.

-100 grs. de mantega.

Per la decoració:

-Perletes de colors.

-Fondant verd per fer les fulles.

Batre els ous amb el sucre fins que faci relleu. Afegir la farina i remenar just per que s'incorpori a la massa.

En una safata de forn posem paper vegetal i a sobre estenem la massa. Al forn a 180º uns 10 o 12 min.

Quan esta cuita la retirem del forn i enrotllem la massa amb un drap humit.

Reservem.

Per fer la trufa comencem  a muntar la nata. A mig muntar afegim el sucre i, sense acabar de muntar afegim el cacau en pols i, amb una batedora de mà, acabem de remenar per fer la trufa.

Per fer la cobertura posem la nata al foc i quan arrenqui el bull la tirem a sobre de la xocolata. Remenar bé perquè es desfaci tot el xocolata i afegim la mantega. Anar remenant fins que quedi una textura cremosa. Reservar.

Per muntar el tronc estirem la massa, posem una capa de trufa i enrotllem.

Cobrim amb la trufa cuita i deixem a la nevera fins que es refredi la cobertura. Abans que es refredi del tot podem fer unes decoracions amb una forquilla.

Per fer el efecte d'una branca es talla una punta del braç de gitano i es col·loca  a sobre del tronc.

La decoració del tronc es pot fer de moltes maneres. En el meu cas he fet unes fulles amb fondant verd i he decorat amb unes perletes de colors.
La meva nova "joguina" ja treballa...!!!!!
 

No es ni de bon tros dels millors troncs que he vist per la xarxa aquets dies, però es el meu tronc i m'ha fet molta il·lusió  compartir-lo virtualment amb tots vosaltres i degustar-lo amb uns bons amics.
 
APROFITO PER DESITJAR-VOS A TOTS UN
                  MILLOR 2013 !!!!
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

divendres, 28 de desembre de 2012

CANAPÈS


Tot i que no tinc molt de temps aquets dies, no volia faltar al  Memòries d'una cuinera del mes de Desembre que ens proposa fer canapès...

La recepta bàsica  ja la tinc publicada aquí, per això nomes posaré les fotos d'algunes  de les safates que he fet durant aquets dies.

Espero que us puguin servir per els aperitius dels àpats nadalencs  que encara queden...

Crec que la decoració del canapès es molt al gust i la imaginació de cada cuiner/a !!!


 

 

Per cert, la casa Bimbo ha tret un pa de motlle, sense gluten, que per fer els canapès queda boníssim. No pensareu que jo me quedat sense menjar-ne després de fer-ne tants,no???
 
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

dissabte, 22 de desembre de 2012

BON NADAL !!!


Be....com veig que el món no s'ha acabat...jeje,  pararé uns dies per alimentar a tota la família, però el 27 tornarem a estar aquí!!!!

Per si algú es queixa de molta feina a la cuina, us diré que nosaltres som 26 a menjar!!!!!!

Però us puc assegurar que un cop tots asseguts al voltant de la taula (cosa que comporta el seu temps...jajaja) fa un goig que no el canviaria per res del món!!!
 
 

Us desitjo que passeu un Bon Nadal...i Caprofiti!!!!

 

 

dimarts, 18 de desembre de 2012

TORRÓ DE TRUFA I TARONJA


Estic totalment "abduïda" per la cuina!!!

Però, tot i això, no volia arribar a els Nadals sense publicar , si mes no les fotos, dels dolços que he preparat pes aquets dies...

Alguns ja son repetició de l'any passat i d'altres, com aquest de trufa i taronja, es la primera vegada que els faig a casa...

Es una recepta d'un dels cursos de cuina de Nadal de la Conxita.

Si teniu en comte de comprar un xocolata sense gluten, es un torró apte per celíacs.

Anem al tema.
 

Ingredients:

-375 grs. de xocolata al 64 % de cacau.

-150 grs. de xocolata de cobertura al 70 % de cacau.

-250 ml. de nata líquida.

-40 grs. de mantega.

-40 grs. de sucre glaç

-100 grs. de taronja confitada.

-100 grs. de xocolata blanca.

-2 cull. soperes de whisky (quan mes bó, millor...)

Desfer la xocolata de cobertura al micro, en tandes de 30 segons, per que no es cremi.

Banyar el motlle i deixar refredar a la nevera.

Quan estigui fred tornem a banyar amb la cobertura i tornem a deixar refredar a la nevera.

A part posem la nata al foc junt amb el sucre. Abans que arrenqui el bull afegim el xocolata i remenem be perquè es barregi tot. Tallem la taronja a trossets i també la  incorporem a la barreja.

Quan el xocolata està tebi, afegim la mantega i el licor.

Aboquem la barreja dins del motlle i deixem fins que s'endureixi, a la nevera.

Per últim cobrim la barra de xocolata amb la cobertura i tornem a deixar refredar a la nevera.

Per servir, traiem del motlle i fem unes decoracions amb xocolata blanca.

Embolicar amb paper de cel·lofana i a la nevera fins una estona abans de consumir.
Altres idees...
Torró de fruis secs...

"Pan de Cadiz"...

Preparats per el dia de Nadal
 

Del torró d'arròs inflat teniu la recepta aqui.

 

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

 

divendres, 14 de desembre de 2012

APERITIUS AMB PASTA DE FULL (SENSE GLUTEN)


Aquesta es l'última recepta del 15...

Desprès de dos anys en que cada mes ens proposaven un ingredient diferent per fer-nos rumiar una recepta nova, aquest mes ens proposen  acomiadar-nos amb uns aperitius nadalencs...

Com el gluten a desaparegut de la meva vida, que millor que ensenyar-vos uns aperitius fets amb pasta de full apte per una dieta "gluten free".

La veritat es que dona molt bon resultat i us puc assegurar que el sabor es molt encertat!!

Anem al tema.
 

Ingredients:

-Un paquet de pasta de full sense gluten.


-Foie.

-Olivada.

-Bacallà marinat.

-Sobrassada.

-Mel i sèsam.

Amb un talla pastes fem uns cercles a la pasta de full. Les pintem amb rovell d'ou i coem al forn a 180º uns 20 min.

Amb el resta de la pasta fem les espirals de sobrassada, tal com explico aqui.

Quan la pasta esta cuita untem amb una mica de melmelada de figues i fem unes virutes amb el foie. Millor tenir el foie a la nevera per poder fer les virutes millor.

Untem unes altres amb olivada i posem a sobre una mica de bacallà marinat. En aquest cas he comprat al mercat el bacallà. Però un altre dia us posaré  la recepta del que faig jo.

Amb ganes de cuinar, es pot menjar molt be tot i no poder fer-ho amb gluten.

Sandra , Xavi, des de aquí vull agrair-vos  les hores que heu dedicat a comentar les nostres receptes del 15. Trobarem a faltar aquesta convocatòria  mensual....però sempre tindrem els resums  que ens heu fet cada mes. I també tenim el vostre fantàstic bloc, i la vostre amistat,virtual i en persona, i la sort de tenir-vos aquí, al costat,i.....en fi, que sou genials!!!

 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

 

dimarts, 4 de desembre de 2012

BOLETES DE TONYINA


Un altre  aperitiu per fer aquestes festes de  Nadal...

Aquesta recepta la varem fer l'any passat en un curs de la Conxita de tastets de Nadal.

Es d'aquells plats que pots tenir  preparat el dia abans i guardat a la nevera.

Quan tens molta colla a menjar, van molt be aquets tipus d'aperitius...

Anem al tema.
 

Ingredients:

-200 grs. de tonyina en oli.

-Formatge cremós (tipus philadelphia)

-Torradetes (en el meu cas, sense gluten)

-Cibulet  fresc.

Tant fàcil com barrejar el formatge amb la tonyina ben escorreguda i esmicolada.

Fer unes boletes i deixar a la nevera fins que agafi consistència.

Picar el cibulet, arrebossar  les boles de tonyina i disposar a sobre d'una torradeta.

No direu que es complicat,oi? Dons el resultat us sorprendrà !

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!