dilluns, 27 de maig de 2013

MADALENES DE FARINA DE BLAT DE MORO

Avui es el dia nacional de la celiaquia. I que millor que posar una recepta d’unes magdalenes que vaig fer dies enrere amb farina de blat de moro.
Queden molt bones i en pot menjar tothom… a casa varen volar!!!
El que no recordo es on vaig veure la recepta, però desprès de provar-ne de  diferents em quedo amb aquesta.
El problema dels que ens diagnostiquen la celiaquia a una certa edat son els sabors, i trobar unes magdalenes que s’assemblin a unes fetes amb farina de blat costa una mica i amb aquestes crec que ho he aconseguit.
Sempre queda la opció de comprar-ne de fetes, però que millor que uns bons dolços fets a casa???
Anem al tema.



Ingredients:
-175 grs. De farina de blat de moro (la que es de color groc)
-125 grs. De sucre.
-125 ml. d’oli de girasol.
-50 ml. de nata líquida. (sense gluten)
-5 grs. De llevat en pols (sense gluten)
-2 ous.
-Ratlladura de llimona.
Batre els ous amb el sucre, amb barnilles elèctriques, fins que faci relleu. Afegir la resta d’ingredients excepte la farina i el llevat.
Afegir la farina i el llevat, tamisats. Barrejar amb moviments suaus perque no baixi la barreja.
Deixem a la nevera mentre escalfem el forn.
Omplim les capsules de les magdalenes fins a uns 3/4 de la seva capacitat. Posem una mica de sucre per sobre.
Coure al forn a 180º, uns 15 min.
Quan esta cuites, deixem refredar sobre una reixeta i….a berenar!!!
Si em feu cas, les fareu. I ja veureu com no en queda ni una…


No em direu que no tenen bona pinta...???



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

divendres, 24 de maig de 2013

TRUFES DE XOCOLATA BLANCA AMB GERDS

Com podeu veure amb aquesta recepta, viure sense gluten no es sinònim de no poder menjar coses tan bones com aquestes trufes de xocolata blanca farcides de gerds…
Avui la entrada es per ajudar a la plataforma “vivir sin gluten” que serveix per orientar i ajudar a la gent que no podem menjar amb gluten, a saber on podem comprar diferents aliment, llocs on anar de vacances i que no sigui un problema, etc…

Per sort cada vegada hi ha mes restaurants i hotels que estan preparats per oferir productes sense gluten i que no et mirin com un “bitxo raro” quan preguntes de quina marca son les patates que et posen d’aperitiu, o ja no has de portar el teu pa de casa…coses que et faciliten el gaudir d’un àpat fora de casa. Fins i tot cada vegada hi ha mes que tenen la carta senyalada amb els productes que es poden consumir sense problemes o una carta específica per celíacs.
I ara, a gaudir d’aquesta trufes, que us puc assegurar que encara que algú dirà: a mi no m’agrada la xocolata blanca! A mi tampoc, i us garanteixo que estan boníssimes!!!
Jo les vaig portar a classe de cuina i no en va sobrar ni una!
Proveu-les i ja em sabreu dir…
La recepta es del especial Cuines Primavera-Estiu.
Anem al tema.





Ingredients:
-250 grs. De xocolata blanca (Nestlè postres) sense gluten
-50 grs. De mantega.
-50 ml. De nata líquida (sense gluten).
-1 caixeta de gerds.
-Sucre llustre.
Fondre al microones o al bany María la xocolata amb la mantega.
Quan esta fosa la barreja afegir la nata. Remenar bé i deixar que es refredi.
Amb una cullera anem agafant porcions de trufa, posem un gerd a dins i acabem de fer la bola. La arrebossem amb sucre llustre i reservem a la nevera fins al moment de menjar.
Com podeu veure “viure sense gluten” no es motiu per renunciar a  petits plaer gastronòmics com aquest…jeje

Aquest es el logo i l'enllaç 

http://www.ofertia.com/ofertas/vivir-sin-gluten



Espero que us agradi i…. Caprofiti !!!!!



dilluns, 20 de maig de 2013

BROQUETA DE RAP, LLAGOSTINS I PINYA


Aquest mes, al Memòries d’una cuinera, ens proposen fer broquetes.
A mi m’agrada molt fer-ne tant de dolses com de salades!!
I aquestes que vaig fer dissabte m’agraden especialment… La pinya combina molt bé tant amb el rap com amb els llagostins..
La vaig acompanyar d’un flamet d’arròs i va ser un plat únic que va resultar d’allò mes bo.
Anem al tema.

Ingredients: (per 6 broquetes)
-Una cua de rap, no cal molt gran, en dos filets.
-12 llagostins.
-1/2 pinya natural.
-Oli, sal i pebre.
-250 grs. d’arròs.
-Reducció de vinagre de Mòdena.
Tallar el rap a daus.
Pelar els llagostins.
Tallar la pinya a daus.
Muntar la broqueta: un llagostí, un tros de pinya, un tros de rap, un altre tros de rap, un tros de pinya i un altre llagostí.
Quan les tenim totes muntades, les salpebrem i les fem a la planxa.
Mentre bullim l’arròs i el refredem. Muntem els flams d’arròs.
Servim en un plat un flam d’arròs I dues broquetes. Decorem amb la reducció de vinagre de Mòdena i…a menjar.
Mes fàcil impossible!!!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti!!!!!

dimarts, 14 de maig de 2013

TRIFLE DE NUTELLA


Avui, per felicitar a totes les Gemmes, unes postres molt senzilles de fer però no per això menys bones…
Varem fer la recepta dies enrere a la classe de la Conxita i jo la he “tunejat” al gust de casa meva…
Als que em coneixeu sabeu que no m’agrada el formatge, però puc assegurar que el mascarpone barrejat amb la Nutella està molt bo!!!
Anem al tema.



Ingredients:
-300 grs. de mascarpone.
-150 ml. de nata líquida (per muntar).
-30 grs. de sucre.
-4 cullerades de Nutella.
-50 grs. de galetes Maria (sense gluten)
-25 grs. de mantega.
-4 maduixes.
-Cacau en pols.
Barrejar el mascarpone amb la Nutella.
Muntar la nata amb el sucre.
Picar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa.
Tallar les maduixes a tires o a daus.
Per muntar el trifle fem una capa de galetes, una de Nutella i una de nata.
Tornem a començar amb una de galetes, una de Nutella i acabem amb una de nata.
Decorem amb el cacau i amb les maduixes.
Mes fàcil impossible! I es pot tenir preparat a la nevera amb antelació, i això es molt còmode quan sou colla a dinar!

I el que he portat a classe per celebrar el meu sant son aquest mini brownes que teniu la recepta aquí...



Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

dilluns, 6 de maig de 2013

ESPAGUETIS AMB MUSCLOS


Ja comença a fer caloreta i venen de gust els plats no tant cuinats i que es puguin deixar preparats per si sortim a gaudir del bon temps…

Aquest es un d’aquells plats que es pot menjar tant fred com calent. La recepta es de la Conxita, dels cursos del Casal.

Com a mi no m’agraden els musclos, per mi els he fet amb cues de gamba, i també han quedat boníssims !!!
Anem al tema.



Ingredients:

-500 grs. de musclos.

-350 grs. d’espaguetis.

-1 ceba.

-1 pebrot verd.

-1 tomàquet madur.

-All i julivert.

-Oli, sal i pebre.

-1 fulla de llorer.

-100 ml. De vi blanc.

Picar la ceba, el pebrot i el tomàquet, pelat.

En un cassó amb oli saltejar la ceba i el pebrot. Afegir el tomàquet i coure uns 5 min.

Obrir els muscles al vapor, amb una fulla de llorer I el vi blanc.

Treure’n una part de la closca i barrejar amb la salsa.

Coure els espaguetis, colar i barrejar amb la salsa. Decorar amb la resta dels musclos i una mica de julivert.

Espero que us agradi i………Caprofiti !!!!!

 

dijous, 2 de maig de 2013

BACALLÀ AMB CEBA I CEPS


Avui toca una recepta salada. I mai millor dit, perquè es una recepta de bacallà ..

Es una recepta que vaig veure fa temps al bloc de las receptes del Miquel i que la he adaptat als gustos de casa nostra.

Es un plat que es molt ràpid de fer i la barreja de la ceba i els ceps li dona un sabor molt especial al bacallà.

Si compreu el bacallà salat, el deixeu 5 dies amb la mateixa aigua. Desprès dels 5 dies canvieu l’aigua i el deixeu un dia mes. Ja el podeu cuinar.

Així es com el faig jo i sempre queda al punt. Si el voleu mes dolç, el deixeu un dia mes i llestos.

Anem al tema.
 

Ingredients:

 -2 lloms de bacallà dessalat.

-10 gr. de ceps deshidratats.

-1 ceba gran.

-1  all.

-50 ml. de vi blanc.

-50 ml. del suc de bullir els ceps.

-Farigola seca.

-Oli.

 

Posem el un cassó, al foc, els ceps amb aigua. Deixem bullir uns 5 minuts.

Colem i reservem el suc.

Tallem l’all a làmines  fines i el fregim a foc suau, fins que agafi color. Afegim la ceba tallada a rodanxes. Coure fins que transparenti, a mig foc. Salar.

Afegim els ceps i un polsim de farigola.. Remenem i deixem coure uns 3 minuts. Afegim el vi blanc. Quan s’evapori, afegim el suc dels ceps i deixem coure tot junt, a foc lent i tapat,  uns 6 o 7 minuts.

Mentre es fa la salsa, enfarinem el bacallà. S’enfarina dues vegades perquè quedi mes cruixent. Fregim en abundant oli, quan estigui molt calent però no fumegi.

Primer fregirem per el costat  que hi ha la pell i desprès donarem la volta i deixem fregir per l’altre.

Reservem sobre un paper absorbent.

Per servir el plat posarem el llom de bacallà i a sobre posarem la barreja de ceba i ceps.

Si us agraden el bacallà i els bolets us puc assegurar que en gaudireu molt d’aquest plat !!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!