divendres, 19 de juliol del 2013

UN DESCANS...

Avui no hi ha recepta culinària.
Desprès d’uns dies fantàstics, en els que he fet turisme, m’he divertit molt, he conegut a gent fantàstica i he viscut, amb una gran emoció, la gala de graduació del meu nebot, faig una parada al bloc.


Les lletres de “estem de vacances” son de caramel. Es una de les “cosetes” que vaig portar i que ja us aniré ensenyant...

Ara toca descansar una mica, sobretot de la cuina, i gaudir de la família.
Però si que us deixo una recepta que segur que agradarà a tothom i que crec que tard o d’hora la posareu en pràctica…
Anem al tema.
Necessitem:
-Una platja d’aigua transparent. (no cal viatjar molt lluny...)
-Un vestit de bany i una tovallola.
-Un bon llibre.
-Uns quants dies de sol.
-I per sobre de tot….la millor companyia. (la del meu marit)
Si barregem be tots aquets ingredient segur que surt un bon àpat que ens fa agafar força per tota la temporada que bé, no creieu??





Espero que us agradi…..que passeu un bon estiu i……Caprofiti !!!!!

dilluns, 8 de juliol del 2013

GASPATXO DE POMA

 Vaig provar aquest gaspatxo la nit de Sant Joan i em va encantar.
Ahir el vaig tornar a fer seguint la recepta de la germana de l’Anna.
Es un entrant ben fresquet, que amb la calor que fa, ve molt de gust.
El prepareu per el mati, aneu a la platja o a la piscina i quan arribeu….ja veieu las fotos!!
Anem al tema.



Ingredients:
-4 pomes golden.
-1 all i mig
-Vinagre de xerès.
-Oli d’oliva.
-Sal.
-Molla de pa seca. ( en el meu cas, sense gluten)
-1/2 cogombre.
-1/2 pebrot verd.
Pelar les pomes, els alls, el cogombre i el pebrot i tallar a trossets.
Afegim l’oli, la sal i el vinagre. També afegim molla de pa.
Ho triturem tot, molt ben triturat.
Ho deixem a la nevera i ja el tenim a punt.

I ja em perdonareu aquets dies si no comento els vostres blocs però me’n vaig a Stuttgart a veure ballar al meu nebot!!!!
Mireu quina meravella...passió de tieta...jeje



5 dies de turisme , cultura i shopping….ja us ensenyaré les cosetes que espero comprar…


Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!!

dilluns, 1 de juliol del 2013

MANDONGUILLES AL CURRY

Un altre dels aperitius que vaig fer per la nit de la revetlla i que va agradar molt…
La recepta la vaig trobar remenant revistes de cuina una mica antigues i feia temps que la tenia a pendents.
La vaig adaptar als gustos de casa nostra…
Es poden tenir preparades el dia abans, en cru, i fregir-les al moment de menjar. La salsa es millor fer-la no molt abans de menjar.
Aquets dies us aniré posant diferents receptes que varem menjar la nit de Sant Joan, algunes de meves i d’altres que varen portar.
Anem al tema.


Ingredients:
-250 grs. de carn de porc picada.
-250 grs. de carn de vedella picada.
-1 ou.
-1 llesca de pa de motlle sucada amb llet.
-1 cull. petita de curry.
-All i julivert, sal i pebre.
-Sèsam.
Per la salsa:
-200ml. de maionesa.
-1 iogurt grec.
-2 cull. petites de curry.
Per fer les mandonguilles barregem tots els ingredients, menys el sèsam.
Anem fent les boles, no molt grans i les arrebossem amb el sèsam.
Les fregim amb abundant oli I les punxem amb un pal de brotxeta.
Per fer la salsa barregem la maionesa amb el iogurt , afegim el curry i llestos!
Mes fàcil impossible!!!
També podem preparar les mandonguilles i congelar-les en cru. Per cuinar-les tant sols teniu que descongelar i fregir.

Espero que us agradi i….. Caprofiti!!!!!