diumenge, 26 de gener de 2014

BRAÇ DE GITANO DE TRUFA


Avui una recepta dolça, que fa dies que no en publico cap!!

A la darrera fira BCNCAKE vaig fer un gran descobriment.

La marca DAYELET te diferents preparats sense gluten, sense lactosa i sense sucre.

Vaig comprar una farina preparada sense gluten i, us puc assegurar  que es de les millors que he provat. He fet diferents pastissos i no es nota la diferencia amb els fets amb  farina normal.

Aquest braç de gitano el vaig fer dies enrere que venien uns bons amics a sopar i el vaig improvisar la mateixa tarda que venien.

Varen quedar molt parats quan van saber que era sense gluten!!

Anem al tema.





Ingredients:

-3 ous M (a temperatura ambient)

-100 grs. de sucre.

-100 grs. de farina sense gluten DAYELET.

Per fer la trufa:

-1//2 l. de nata per muntar.

-50 grs. de sucre.

-Uns 50 grs. de cacau amarg en pols.

Per decorar:

-En aquest cas, unes margarides comestibles i boletes de color verd.

Batre els ous amb el sucre, amb barnilles elèctriques, fins que faci relleu. Afegir la farina tamisada i remenar amb moviments envoltants amb barnilla manual.

Disposar en una safata de forn un full de  paper vegetal.
Per disposar la barreja jo utilitzo una mànega pastissera i així l’escampo uniformement. També es pot fer escampant amb una espàtula  perquè quedi uniforme.

Coure al forn a 180º uns 10 min.

Quan el traiem del forn el posem sobre un drap humit i traiem el paper. Enrotllem i reservem fins que es refredi.

Mentre fem la trufa. Muntem la nata. A mig muntar afegim el sucre.

Quan esta quasi muntada afegim el cacau tamisat. En aquest moment batre  manualment fins que s’incorpora be el cacau.

Ja podem farcir el braç de gitano. En aquest cas també el vaig recobrir tot de trufa.

Es decora al gust de cada un i a la nevera fins al moment de servir.
Una altre presentació

 

Amb una copeta de cava ben fresqueta son unes postres fantàstiques!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

Aprofito per dir-vos que al lateral del bloc teniu la versió digital de  l’últim nº de la revista TRAZAS d’intoleràncies  alimentàries.

 

 

diumenge, 19 de gener de 2014

GOTETS D'ESPINACS I GAMBES


Un dels aperitius que vaig fer per el dinar d’Any Nou son aquets gotets que son una recepta de la Conxita. La varem fer l’últim dia de curs i, junt amb altres  aperitius, ens ho varem menjar a classe.

Vull aprofitar per dedicar aquesta recepta a una de les companyes de cuina que, malauradament, ens va deixar just quatre dies desprès de que celebréssim el final de trimestre.

L’Angelina feia molts anys que anava a classes al Casal i a tots ens va causar una sensació estranya el primer dia de curs veure que no hi era.  

Allà on siguis, segur que seguiràs les classes de cuina, ja que era una de les coses que mes t’agradava…

I com ella era una persona molt alegre, no vull que sigui una entrada trista…

Anem al tema.
 




 

Ingredients:

-Espinacs frescos.

-300 grs. de cues de gamba.

-1 taronja.

-Salsa rosa. (la recepta aquí).

-Tants gots com comensals.

Tallem els espinacs a trossets no molt grossos.

Saltegem les cues de gamba. Reservem.

Pelem la taronja que no quedi res de blans. Tallem els grills arran de la pell per que quedin polits. Els tallem a taquets.
Fem la salsa rosa.

En un got posem una capa d’espinacs, a sobre un parell de cues de gamba tallades a trossets, a sobre els tacos de taronja i una cull. de salsa rosa.
Tornem a posar espinacs, les cues de gamba, la taronja i per acabar, una cull. de salsa rosa.
Com podeu veure son molt fàcils de fer i es poden tenir preparats una estona abans.

Jo, com us he comentat, els vaig fer per el dinar d’Any Nou i els vaig repetir dissabte per un sopar amb amics. Van tenir molt d’èxit !!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

diumenge, 12 de gener de 2014

PASTIS DE PORROS I GAMBES


Primer de tot Bon Any a tothom!!!!

Ja han passat les festes nadalenques i tot el que comporta….compres, hores de cuinar,i llargs àpats amb la família i els amics…
Poc a poc tot torna a la normalitat i un dels propòsits del Nou Any es portar el blog una mica al dia….a veure si ho aconsegueixo..jeje

Començarem l’any amb una recepta de la Conxita del Casal.

Un plat de festa i un dels que he fet aquets dies i ha agradat molt…
Es un plat que es pot tenir fet del dia abans, i quan tens colla a menjar va molt be fer coses que es poden fer amb antel.lació…

Anem al tema.

 

Ingredients:
-2 porros.
-300 grs. de cues de gamba.
-4 ous.
-200 grs. de llet evaporada.
-100cc. de vi blanc
-25 grs. de Maizena.
-2 alls.
-Julivert.
-Oli, sal i pebre.
-Pa ratllat.
-Amanida variada i tomàquets cirerol (per decorar).

Tallar els porros en juliana i estofar-los amb una mica d’oli. Quan estiguin a la meitat de la cocció afegir el vi blanc i deixar reduir.
Batre els ous amb la llet.

Saltejar les cues de gamba amb l’all i el julivert. En reservem unes quantes per decorar.
Untar un motlle rectangular amb mantega i disposar un paper vegetal al fons i espolsar una mica de pa ratllat.

Barrejar la crema d’ous amb els porros, les gambes i la maicena.
Coure al forn a 180º durant uns 40 min.

Quan esta fred, treure del motlle i servir acompanyat de l’amanida i els tomàquets cirerols.
També el podem servir tallat i decorat amb la resta de gambes i els tomàquets cirerols.

Es un plat que es pot menjar fred o tebi…esta bo de qualsevol de les maneres!!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!