dilluns, 28 d’abril de 2014

FIDEUÀ I TRES ANYS DE BLOC


No creieu pas que les vacances m’han durat fins al dia d’avui!!
Tot i que em repeteixo mes que l’all, es cert que no tinc massa temps per dedicar al bloc…però em resisteixo a tancar-lo!

El passat dia 14 va fer tres anys que tinc el bloc i, si be es cert que aquells dies estava fora, no es menys cert que no vaig tenir temps de deixar alguna cosa publicada fent-hi referència.
Però bé, mai es tard.
Moltes gràcies a tots els que passeu per aquí i als que em “foteu la bronca” per què no publico…es un dels motius principals per els que segueix aquest bloc. He fet el ferm propòsit de ser mes constant…

 Avui publico el que, segons la meva família , es el meu plat estrella!!!
La fideuà o rossejat es com la paella. A cada casa es fa d’una manera. I jo avui us explico la meva manera. La que agrada a casa nostre.
Ahir varem celebrar l’aniversari de la meva tia i es el plat que mes li agrada. Com es celíaca com jo, per ella i per mi, la faig amb fideus sense gluten. No es el mateix però…qui no es conforma es per que no vol,no?..

Anem al tema.



Ingredients:

Per fer el fumet:
-Peix de roca.
-Galeres i crancs.
-Ametlles, avellanes pinyons i pa torrat per fer una picada.
-Un pot petit de tomàquet fregit concentrat ( jo, Solís)
Per fer el plat:
-Fideus del nº 2 ( jo en calculo 100 grs. per cap)
-4 o 5 grans d’all.
-La bossa de salsa d’una sèpia.

Per fer el fumet:
Netegem el peix i el posem a bullir.
Mentre, en una paella, sofregir les galeres i els crancs. Els retirem i els aixafem una mica amb la ma de morter i els afegim al brou.
Fem una picada esplèndida amb les ametlles, les avellanes, els pinyons i, en el meu cas, una torrada de pa sense gluten.
En la mateixa paella de fregir les galeres, afegim mes oli i tirem la picada. Quan esta un punt torrada afegim el tomàquet.
Remenem per que s’integri i ho afegim tot al brou.
Deixem bullir com a molt, 30 min.
El brou el podem preparar el dia abans i, un cop colat, reservar-lo. Jo en faig una olla gran i el congelo per altres vegades.
Per fer la fideuà posem un paelló al foc amb oli. Posem els alls, amb la pell, i deixem dorar una mica.
Afegim la salsa de la sèpia i també la deixem que es faci una mica.
A continuació afegim els fideus i anem remenant fins que agafen color.
Quan agafen color  si afegeix el brou fins que els cobreix.
En aquest moment ja no torno a remenar mes els fideus i en uns 18 20 min. està llesta la fideuà i tots els fideus estan ben de punta!!!
Veureu que jo no hi poso cap tipus de tall. Així es com la faig jo.
La podeu acompanyar d’all i oli. Això va a gust del consumidor…

Espero que us agradi i Caprofiti !!!!

 

 

 

dimecres, 9 d’abril de 2014

MONES 2014

Avui us deixo un resum de Mones de Pascua que ja tinc publicades al bloc.
La que faré aquest any serà una mica especial, ja que la faré des de molt lluny  amb l’ajut de dues personetes molt especials.
Marxem a veure la family de Brooklyn!!!
Si,si…escric aquest post amb les maletes fetes ja que marxem demà de bon mati!!!
Carregada amb motlles de silicona per fer ous i conillets de Pascua amb els meus nebodets de 5 anys!
Ells estan amb ganes de fer galetes amb mi, però jo us confesso que tinc unes ganes bojes de posar-me a la cuina amb ells.
Dons aquí us deixo el resum de Mones i amb la propera entrada celebraré els 3 anys de bloc! Com passa el temps!!!
-Mona de fruita
-Mona de trufa i yema
-Bunyols de vent




Ens veiem aviat i us ensenyo les cosetes que segur em comprare!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!