diumenge, 29 de juny del 2014

AMANIDA DE GAMBES A LA VINAGRETA DE MADUIXES


 
Em sap molt de greu no aparèixer mes per aquí, però estic segura que ho aconseguiré…!!
Per sort,la culpa la tenen motius laborals, dels quals estic molt contenta!!
No m’ho tingueu en comte,val? Jo us visito sempre que puc i, encara que no deixi comentaris, no vol dir que no us segueixi…
Una amanida fresca i fàcil de fer, que fa molta calor i no ve de gust encendre el forn.
A mi, les amanides amb fruita m’encanten i en faig sovint. Aquesta, amb les gambetes es….boníssima!!
Es una recepta de la Conxita del Casal .
Anem al tema.

 
 
 

Ingredients:
-1 paquet d’amanides variades.
-1 paquet de brots d’amanida.
-2 tomàquets vermells, però forts.
-300 grs. de gambes.
-1 all.
-1 bitxo (guindilla)
-250 grs. de maduixes.
-Oli, sal i vinagre.
-Olives negres.
Fer les gambes al “ajillo”, fregint l’all i el bitxo en una paella amb oli. Afegim les gambes.
Reservem. Deixem refredar i les pelem.
Disposar en una safata la barreja d’amanides, tallem el tomàquet a rodanxes i el disposem al voltant.
Disposem les gambes, les maduixes (en reservem dues o tres), i les olives negres.
Fem una vinagreta amb l’oli de fregir les gambes, colat, el vinagre i la sal. També afegim les maduixes que em reservat tallades a trossets molt petits.
Amanim i a menjar. Es millor fer les gambes al moment d’anar a menjar l’amanida. Personalment m’agrada que estigui la amanida ben fresca i les gambes calentes.
Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!
 
 
 

 

 

diumenge, 8 de juny del 2014

MOLLETS DE XOCOLATA AMB PERES


Avui una recepta fàcil i molt bona de la Conxita ,dels cursos del Casal.

La combinació de fruita i xocolata sempre m’ha agradat molt i d’aquestes peres te’nmenjaries mes d’una !!.
A casa varen tenir molt d’èxit.
Anem al tema.

Ingredients:
-4 peres (en aquest, blanquilles)
-125 grs. de xocolata negre.
-3 ous.
-100 grs. de mantega.
-40 grs. de farina (en el meu cas, sense gluten)
-100 grs. de sucre en pols.
-Gran Marnier (o qualsevol licor que vulgueu)
-1 cull. petita de llevat en pols.
-Mantega (per untar els motlles)
-1 llimona.
-1 branca de vainilla.
-250 grs. de sucre.
-Motlles d’alumini de flam, una mica mes grans.

Coure les peres, pelades, amb els 250 grs. de sucre, el suc de la llimona, la branca de vainilla i aigua fins que les cobreixi, durant 15 min. Traiem les peres i reservem l’almívar.
Untar els motlles amb mantega. Reservar  a la nevera.
Desfer el xocolata al micro. Afegir la mantega i el licor.
A part, barrejar els ous amb el sucre. Incorporar el xocolata i la farina amb el llevat.
Disposar una pera al mig del motlle. Omplir amb la mescla de xocolata. Coure al forn a 180º uns 12 min.
Per servir, millor tebi. Desemmotllem i decorem amb sucre glaç i l’almívar que em reservat.

Fàcil,eh?.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!