dilluns, 27 d’octubre del 2014

PANELLETS 2014


Entrem a la setmana de la Castanyada i aprofitant que al Memòries d’una cuinera d’aquest mes ens demanen panellets, publicaré els que tinc fets d’anys anteriors, per si us poden servir alguna idea….

Anem al tema.
 

Aquí i aquí trobareu els enllaços dels anys anteriors.
                                           

Bona castanyada a tothom…

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

 

dilluns, 20 d’octubre del 2014

FLAM PASTISSER (DEL BLOG AL PLAT)

La recepta d’avui es per participar a la proposta de la Mercè del blogDestapant cassoles, del blog al plat.
Es tracta de triar una recepta del blog proposat cada mes i fer-la nosaltres.
Aquest mes el bloc triat es el de la Gemma de la cuina de casa.
Es un blog de referència, en quan a postres. Si seguiu les explicacions de la Gemma, les receptes no fallen mai!
Aquesta recepta esta publicada ja fa 6 anys, el 23/11/2008….
Jo la he fet en diverses vegades i de diferents mides. Em va cridar l’atenció desde el primer moment i a casa agrada molt.
Perdonareu les fotos però son de les mes antigues que tinc. Realment pensava que la tenia publicada!!!

Anem al tema.

 
Ingredients:
-1 base de pasta brisa.
-800 ml. de llet.
-200ml. de nata líquida.
-180 grs . de sucre.
-100 gr. de Maizena.
-2 ous sencers i 1 rovell.
-1 branca de canyella.
-10 ml. d’essència de vainilla.
-Ametlles filetejades per decorar.

Estirem la pasta brisa dins d’un motlle desemmotllable i la coem al forn a 180º uns 10 min. A sobre hi posarem cigrons secs perquè no agafi volum. Passat el temps, traiem del forn i reservem.
Mentre prepararem la crema pastissera.
Escalfem la nata i la llet, reservant un got de llet,amb el sucre i la canyella, en un cassó al foc.  En el got de llet que em reservat dissolem la maicena i afegim els ous i la vainilla. Barregem be.
Quan la llet del cassó bulli traiem la branca de canyella i ho aboquem sobre la mescla d’ous. Tornem a posar al foc i remenem fins que s’espesseixi.
Aboquem la crema dins el motlle, repartim les ametlles laminades per tota la superfície i coem al forn a 180º uns 45 min.
Deixar refredar dins del forn i un cop fred desemmotllar i reservar a la nevera fins al moment de servir. Decorem amb sucre glaç.
Si encara no heu fet mai aquest flam pastisser, us el recomano!!

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!
                                           
 
Mercè, espero i dessitjo que tinguis molt d'èxit amb la teva iniciativa!!