dimarts, 31 de març de 2015

MONES DE PASCUA 2015


Per els que tingueu que regalar una Mona, us deixo els enllassos de les que he fet els ultims anys.
La foto es de la que acaba de portar el padrí a la fillola.
 
També us ensenyo la que varem fer l’any passat a Brooklyn, que he vist que no les havia publicat!!

 
 
I les que vaig fer al tornar del viatge.



 
 


Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

dissabte, 21 de març de 2015

MOUSSE DE PERES AL CARAMEL

Aquest pastís es, sense dubtes, un del millors pastissos que he menjat mai!!
Encara que sembla que sigui molt llarg i complicat de fer, ni cas…val la pena!
El varem fer al monogràfic de pastisseria del casal.
L’endemà, encara estava mes bo!!
Anem al tema.

Ingredients:
-4 clares d’ou.
-75 grs. d’ametlla en pols.
-50 grs. de nous ratllades.
-50 grs. de sucre.
-25 grs. de “Maizena”
-125 grs. de sucre glaç
-200 grs. de peres en almívar.
-50 grs. d’ametlla laminada.
-130 grs. de sucre.
-6 fulls de gelatina.
-250 ml. de nata per muntar.
-200 ml. de llet.
-3 rovells d’ou.
-2 cull soperes de licor de peres ( cointreau o gran marnier…)
-100 grs. de xocolata fondant.
-50 grs. de mantega.
-1 cuul d’oli de gira-sol.
Fer una pasta de macaró, treballant les clares muntades a punt de neu amb un pessic de sal. Incorporar el sucre glaç i les nous i les ametlles ratllades.
Omplir una mànega pastissera amb la mescla i fer dos cercles a sobre de paper de forn. Disposar a sobre sucre glaç, deixar reposar 15 min. Tornar a posar sucre glaç i coure al forn a 180º durant uns 30 min. Deixar refredar.
Posem la gelatina a remull amb aigua freda.
Fer un caramel amb 110grs de sucre i 2 cull d’aigua. Treballar els rovells amb els 20 grs. de sucre restants, afegir la llet. Afegir la barreja al caramel. Quan esta calent, afegir la gelatina. Deixar temperar.
Muntar la nata. Afegir les peres tallades a daus. Incorporar la crema a la nata.
Disposar un dels macarons a sobre d’un motlle de la mateixa mida. Omplir amb la
mousse i tapar amb l’altre macaró. Deixar a la nevera mínim 4 hores.
Per presentar, desfem el xocolata al micro, afegim la mantega i l’oli.
Cobrim el pastís amb la xocolata i decorem amb les ametlles laminades una mica torrades.