dissabte, 26 de setembre de 2015

RAP ALLAGOSTAT ( al estil de la Rosita)

Una recepta d’’aquelles que et retornen als records de la infància.
La meva àvia tenia costum, en un dia de celebració, fer aquest rap. I jo feia molt de
temps que tenia ganes de fer-ne.
De rap allagostat he vist diferents maneres de cuinar-ho. Però aquesta es la manera com el feia ella i , us puc assegurar, que queda boníssim!!
Acompanyat d’una amanida, teniu un plat únic.
Anem al tema.

Ingredients:
-Dos lloms de rap.
-Pebre dolç.
-1 tomàquet.
-1 ceba.
-Sal i oli.
Deixem els lloms del rap ben polits. Salem.
Els arrebossem amb el pebre dolç i els col·loquem en una safata de forn.
Tallem la ceba i el tomàquet a trossets petits i ho afegim al rap. Un raig d’oli bo i al forn.
El forn, estarà pre escalfat a 190º. Amb uns 10 min. de cocció,en tindrem prou.
Separem el rap de la bresa  i deixem que es refredi.
Quan es fred, el tallem a rodanxes. Ho acompanyem amb una maionesa i jo he triturar tota la bresa i ha quedat una salseta per llepar-se els dits!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

Us deixo l’enllaç de la revista d’intoleràncies alimentaries TRAZAS. Molt interessant.

dissabte, 19 de setembre de 2015

TRUITA DE MONGETES DE SANTA PAU I PERNIL


Dia 20. Això vol dir repte del Blog al Plat.
I aquesta vegada del blog de la Sión, Fem un most.
La Sión i en Miquel son una parella encantadora amb la que he coincidit mes d’una vegada. I del seu bloc n’he tret unes quantes, de receptes. Crec que son receptes fàcils i senzilles d’entendre. La que he triat la he fet mes d’una vegada, ja que al meu marit li agraden molt les mongetes de Santa Pau.
La versió de la Sión es amb bacó, però aquesta vegada la he fet amb taquets de pernil, ja que es el que tenia. I també ha quedat molt bona.
Anem al tema.



Ingredients:
No posaré quantitats perquè depèn de per quants vulgueu fer la truita.
-Mongetes de Santa Pau
-Taquets de pernil serrano.
-Ous.
-Oli , sal
En una paella amb unes gotes d’oli saltegem el pernil, dos minuts. Afegim les mongetes, que ja estaran cuinades, i li donem dues voltes.
En un bol batre els ous i afegir les mongetes amb el pernil. Farem la truita com si fos
de patata.
Ja veieu que fàcil de fer i que bona que queda!
Si voleu veure la de la Sión, aquí la trobareu.

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

dijous, 17 de setembre de 2015

PER SEMPRE

Avui, una entrada sense recepta.
Tant sols una foto del pastís preferit del meu pare i que tants aniversaris li havia fet.


Com alguns ja sabeu ens va deixar fa uns dies. Aquest es el motiu del “paron” tant llarg del blog.
Vull donar les gràcies des de aquí a tots els que us heu preocupat de que passava que no publicava. La veritat es que ni temps ni ganes. Ha estat un estiu “durillo”. Però poc a poc, anem tornant a la vida normal i entre d’altres coses, el blog en forma part d’aquesta rutina.
I ara tinc Instagram!!! Els fills, que empenyen a tenir aquestes modernitats..jeje.
Dons això. Que tant sols volia fer un petit homenatge al meu pare. Era mooooolt llaminer i tot el que li feia la seva “nena”, com deia ell, estava boníssim.

De tota manera, si voleu la recepta aquí la trobareu. Ja la vaig publicar quan li vaig fer al meu fill, que també li encanta!

 

El dia 20 ja començarem amb una recepta, que hi ha convocatòria del Bog al Plat, amb el blog “Fem un most” !!
 
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!