dilluns, 7 de desembre de 2015

ÀNEC AMB PERES


S'acosten les festes de Nadal i aquesta es una recepta que pot servir per un dels àpats.
Fa molts anys que me la va donar la mestressa d’una polleria del mercat d'hostafrancs i sempre triomfa!
Quan me la va donar jo era molt joveneta i just començava a ficar-me a la cuina. Quan vaig llegir que havia de ser un ànec mut vaig pensar que ja m'havien pres el pel...jaja. Dons resulta que no. Que era veritat. Que l'ànec mut es mes tendre que el xerraire!
Anem al tema.


Ingredients:
-1Ànec mut tallat a octaus.
-peres d'aigua. ( una per persona mes dues per la salsa).
-3 cebes grosses.
-3 tomàquets madurs.
-1 fulla de llorer.
-Caldo de pollastre.
-100 ml. De xeres sec.
-Canyella en pols.
-1boquet garní.
-Llar de porc i oli.
Una vegada tallat i net l'ànec hi posem sal i pebre. Afegir una mica de canyella en pols i untar amb llar.
Col·locar-ho en una cassola, si es de fang molt millor, i rostir amb oli i una mica de llar. Quan esta daurat afegir les cebes trossejades. Fer el mateix amb els tomàquets. Posar la fulla de llorer i rostir a foc fort. Quan esta daurat  col·locar una pera per persona mes dues tallades a quarts, sense llavors.
Ho cobrim tot amb caldo de pollastre, afegim el boquet garní i el xeres. Ho tapem i deixem coure 3/4 d'hora aproximadament.
Un cop tot cuit, triturem la salsa sense les herbes. Si cal espessir la salsa ho fem amb una cullerada de Maizena barrejada amb aigua freda. Quan la salsa arrenca el bull afegim la Maizena i remenem fins que espessi.
Les peres se serveixen amb pell.

Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!