dimarts, 26 d’abril del 2016

CAPROFITI A DEL BLOG AL PLAT

Aquesta es una entrada per agraïr a tots els blogs que van participar a la convocatòria del blog al plat del mes d’Abril. Amb algunes de les autores ens coneixem en persona. Es una de les coses bones de tenir un bloc. A les altres, espero que algun dia coincidim en alguna trobada!
Us puc assegurar que ha estat un “subidon” de moral per seguir publicant, quan el temps ho permet, però sempre amb les mateixes ganes !!
Gràcies a la Mercè de Destapant cassoles, per pensar en el meu blog.
Anem al tema:

 
Us deixo la llista del blogs amb el nom de la autora i l’enllaç a la seva pàgina.




Anna Pigarda- Retalls de cuina.

M. Glòria- No tot son postres.






Marta- Pa de nous.


 

Si me deixat a algú, m’ho feu saber i rectifico.

 

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

dimarts, 19 d’abril del 2016

TIMBAL DE KUMATO I TONYINA

Sembla que comença a fer bon temps, al menys a Barcelona…
Ja venen de gust plats fresquets i aquest es un d’ells. Senzill a mes no poder però no per això menys bo.
Aquesta varietat de tomàquet ens agrada molt a casa nostre. També en diuen tomàquet negre i el seu sabor es molt dolç. Tot i que es “carillo” , algun dia ens ho podem permetre, no…?
Anem al tema.


Ingredients:
-Un tomàquet, o dos, per persona.
-Tonyina en oli.
-Pastanagues.
-Olives.
Netegem be els tomàquets. El partim a rodanxes, unes dues o tres.
Posem la tonyina en un colador perquè tregui l’excés d’oli. Anem fent una capa de tomàquet i una de tonyina i així fins a omplir totes les capes de tomàquet.
Pelar la pastanaga i, amb un pelador anem fent làmines de dalt a baix.
Presentem el plat amb el tomàquet farcit i acompanyat de les olives i les cintes de pastanaga.
Mes fàcil, impossible!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

Tinc curiositat per saber les receptes que heu triat per participar al repte d’aquest mes Del Bloc al Plat!!

 

dijous, 14 d’abril del 2016

SARA DE MANTEGA I....5 ANYS DEL BLOG!!

Seguim la setmana d’aniversaris!
Avui, el blog fa 5 anys!!!
Com passa el temps. Quan vaig començar amb el blog, no em pensava que podria arribar a complir 5 anys!. La veritat es que, per diferents motius, hi ha hagut èpoques que ha estat mes parat que altres. I reconec que ,a vegades, m’he plantejat deixar-ho córrer. Però desprès et trobes algú per el barri que et diu: Tens tal o qual recepta al blog? o :He fet una recepta del blog i m’ha agradat molt!.
Es quan tens clar que, ni que sigui per una persona que li serveixi, val la pena anar fent un receptari virtual. Que això es el que significa per mi el blog. Recopilar receptes de la família, d’amics i de la millor professora que es pot tenir, la Conxita. I ja en van 250!!
Per celebrar aquest aniversari, la recepta de la sara d’ametlles. Un pastís que encara que no es el que a mi personalment m’agrada mes, m’encanta fer-la. I no la
tenia al blog, encara.
Amb la recepta de la Conxita queda espectacular!!
Anem al tema.



Ingredients:
-4 ous.
-125 gr. de sucre.
-125 gr. de farina.(sense gluten)
-1 cull. petita de llevat.
-300 gr. de mantega.
-150 gr. de sucre.
-75 ml. d’aigua.
-200 gr. d’ametlla laminada.
-3 cireres confitades.
-50 gr. de sucre glaç.

Fer el la tarta genovesa treballant els 125 grs.de sucre amb els ous fins que faci relleu. Afegir la farina amb el llevat, tamisada amb el sedàs.
En un motlle de 24 cmts. Disposar un paper vegetal al fons. Untar de mantega el fons i les parets del motlle.
Omplir amb la barreja dels ous i coure al forn , a 180º uns 20-25 min. Un cop esta cuit, treure del forn. Deixar reposar uns minuts i treure del motlle i deixar refredar sobre una reixeta. Quan el traiem del motlle donem la volta al pa de pessic per que quedi la part mes plana, a sobre.
Per fer la mantega pastissera es fa un almívar, a punt de fil fluix, amb l’aigua i els 150 grs. de sucre. Deixar refredar una mica, que no cremi, i es treballa amb la mantega,amb les barnilles elèctriques.
Torrar les ametlles al forn, vigilant que no es cremin.
Un cop estigui freda la genovesa es parteix per la meitat, es fa una capa de mantega. Es posa l’altre part a sobre i el cobreix tota amb la resta de mantega i les ametlles laminades. Decorem amb sucre glass i les cireres confitades.

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

dilluns, 11 d’abril del 2016

MOUSSE DE XOCOLATA PER UN ANIVERSARI ESPECIAL

Comença una setmana d’aniversaris.
Avui en fa 29 que ens vam casar!! I aquest pastís es un del preferits del meu marit. Com podeu imaginar serà el que ens menjarem aquest vespre…
Ja el tinc publicat de fa temps, per això no us posaré la recepta, però la podeu trobar aquí.
Anem al tema.


Es una mousse molt suau que encara que sembli que te molta xocolata no es gens fort de gust.
La propera entrada també serà un pastis, el blog compleix anys!! Però tindreu que esperar a dijous…

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

dimecres, 6 d’abril del 2016

MINI TRUITES D'ESPINACS

Avui una recepta salada.
Una manera de menjar verdures, espinacs concretament, camuflada. Així ens ho feia la meva mare quan érem petits. Es molt fàcil de fer i agradarà a tota la família, segur!
Anem al tema.


 

Ingredients:
-2 ous.
-150 gr. D’espinacs (jo els vaig fer servir congelats).
-Panses i pinyons, si voleu.
-Oli i sal.
Per la beixamel:
-250 ml. de llet.
-25 gr. De mantega.
-20 gr. De farina.
-Formatge ratllat.
Batre els dos ous i, en una paella petita, aboquem una cullerada d’ou i fem una truita,  però tipus crep. Reservem. En fem tantes com en surtin.
Bullim els espinacs i els deixem escórrer molt de l’excés d’aigua. Els saltegem en una paella amb una mica d’oli. Afegim els pinyons i les panses.
Fem la beixamel posant la mantega en un casso. Quan esta desfeta  afegim la farina, de cop, i remenem fins que faci bromera. Es el moment de abocar la llet i remenar fins que espessi. No cal que us surti una beixamel molt espessa.
Per muntar el plat agafem una crep de truita, posem una mica de farcit d’espinacs i el pleguem per la meitat. Els anem posant en una safata que pugui anar al forn. Tirem beixamel per sobre, una mica de formatge ratllat i ho gratinem al forn uns minuts.
Ja està llest per menjar!!.

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

 

divendres, 1 d’abril del 2016

SHORTBREAD DE MANTEGA

Desprès d’un viatge tant fantàstic per les illes britàniques, no podía començar el mes sense publicar una recepta d’allà!
Aquesta recepta me la ha donat la nostra amiga de Glasgow, la Mary, i me la ha fet amb farina sense gluten. Jo les havia provat amb farina normal i, us puc assegurar que no es nota la diferencia. Estan boníssimes!
Aprofito aquesta entrada per comentar que estic molt contenta ja que aquest mes, el bloc que us proposa el repte del blocal plat es el meu!!
Estaré encantada de que passeu i remeneu perquè, tal com diu la cançó….”casa meva es casa vostre” i desitjo que trobeu alguna proposta que us pugui interessar.
I aquest mes estic d’aniversari!!…(però això serà d’aquí a uns dies)
Anem al tema.

Ingredients:
-250 grs. De mantega (de bona qualitat)
-250 grs. De farina sense gluten o farina normal
-125 grs. De farina de blat de moro.
-250 grs. De sucre.
Farem servir la mantega directament de la nevera i el bol on prepararem la pasta, i les nostres mans, estiguin el mes freds possibles. Esmicolem la mantega i les farines fins que semblin serradures. Primer ho fem amb una forquilla, així no escalfem la masa. Afegim el sucre i treballem fins que quedi una bola ferma. partim la bola en dues parts (per comoditat) i sobre una safata de forn, treballem amb les mans, escampant la masa. Amb una forquilla punxem la masa i decorem els marges, com si tanquéssim una empanada. Escalfem el forn a 160 C i deixem coure uns 40 o 45 min. En funció de si t'agraden mes o menys daurades, estaran mes o menys temps al forn. Immediatament després de treure la safata del forn tallem el "shortbread" de la forma que vulguem i li posem sucre per sobre. Es deixa refredar sobre una reixeta i es guarda en una caixa metàl·lica. Es guarden uns quants dies....si en sobren!!!

                                     

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!