tag:blogger.com,1999:blog-46325099374481830932024-03-19T10:05:41.631+01:00CaprofitiCaprofiti és el que es sol dir abans d’un bon àpat.
I jo vull que us aprofiti tot el que pugui aportar-vos aquest blog.
“Dedicat a la iaia Rosita i l’avi Ramón ja que d’ells em ve la passió per cuinar”GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.comBlogger284125tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-56016557725463773472020-11-02T07:00:00.003+01:002020-11-02T08:28:22.667+01:00MAGRET D'ÀNEC AMB CIRERES, MORES I MAGRANESComençem el Novembre amb un dels meus plats preferits. El magret d'ànec. Jo crec que m'agrada acompanyat amb qualsevol tipus de salsa.Aquesta recepta la varem fer ja fa temps al curs de cuina de nadal.La combinació de les fruites amb l'ànec es perfecte!Anem al tema.2 magrets d’ànec.200 grs. De cireres (naturals o congelades)200 grs de mores.2 magranes.50 grs de mantega.2 cull de sucre.1 GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-21764074860871837132020-10-27T07:00:00.001+01:002020-10-27T07:00:10.131+01:00CORONA DE XOCOLATA FARCIDA DE TRUFAAquesta es una recepta per xocoadictes. Però tot i portar molta xocolata, no penseu que queda molt empalagosa.Poc a poc, intentare anar actualitzant el blog, que ja toca...Anem al tema.4 ous.250 grs de mantega pomada.250 grs de sucre.1 c/p de llevat en pols.100 grs de maizena.100 grs de xocolata negre.300 grs de farina. (en el meu cas, sense gluten)40 grs de cacau en pols.125 ml de llet.250 ml deGEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-9312570384282420192020-06-15T08:00:00.000+02:002020-06-15T08:00:07.963+02:00CLAFOUTIS D'ALBERCOCS
Quan et regalen uns albercocs recent collits es el moment de fer aquesta clafoutis. Junt amb la de cireres, que teniu la recepta aquí, es la que mes m’agrada.
La clafoutis es un típic pastís francés que es pot fer amb diferents fruites.
Es fa en el mateix motlle que el servireu. Si l’acompanyeu amb una bola de gelat de vainilla, encara us agradará mes.
Anem al tema.
2 ous.
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-36714540585178828752020-06-08T08:00:00.000+02:002020-06-08T08:00:04.960+02:00AMANIDA DE REMOLATXA
Avui una altre idea d’amanida. Molt fácil de fer i molt complerta.
Podeu tenir tots els ingredients preparats i muntarla al moment de menjar!
Anem al tema.
2 remolatxes cuites.
250 grs de mongeta tendre.
2 patates mitjanes.
8 filets d’anxova.
12 llagostins cuits.
2 c/p de mostassa antigua.
Oli i sal.
Vinagre de xerès.
Bullir les patates amb pell. Refredar i pelar. Bullir les GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-32196482887151035572020-05-25T08:00:00.001+02:002020-06-07T22:13:05.995+02:00PASTIS DE PASTANAGA AMB PASTA BRISA
Ja comença a venir de gust una cuina mes lleujera i que es pugui tenir preparada amb antel.lació.
Avui un pastís de pastanaga diferent, però no per això menys bo. Amb un gust molt suau i que tant es pot menjar calen que fred.
Anem al tema.
200 grs de farina.
1 ou.
80 grs de sucre.
80 grs de mantega.
3 c/s de llet.
Un pessíc de sal.
700 grs de pastanagues.
3 ous.
100 grs deGEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-10097580637849148352020-05-18T08:00:00.000+02:002020-05-18T08:00:01.802+02:00PASTIS DE MELMELADA DE MADUIXES
Tornem a publicar en dilluns...
Ara que están les maduixes en temporada aprofitarem per fer aquest pastis que es molt fácil de fer i queda molt bo. Porta molt pocs ingredients. En aquest cas el farem amb una masa de full preparada, sense gluten, però si voleu, podeu preparar una masa brisa feta a casa i encara millorara el resultat. En teniu la recepta aquí.
Anem al tema.
1 masa de GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-4339519727584951152020-05-13T11:44:00.000+02:002020-05-13T11:44:25.685+02:00PERNILETS DE POLLASTRE AMB GAMBES
Avui farem un mar i montanya. Unes cuixetes de pollastre acompanyades d’unes gambes. Un plat que reposat d’un dia per l’altre, guanya moltíssim.
Anem al tema.
8 pernilets de pollastre.
400 grs de gambes. (poden ser llagostins)
1 ceba.
1 pebrot vermell.
1 pebrot verd.
100 grs de salsa de tomàquet.
200 ml. De fumet de peix.
Safrá.
25 grs de pinyons.
Oli, sal i pebre.
50 ml. De GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-1507101054889614282020-05-04T12:01:00.000+02:002020-05-04T12:01:10.623+02:00AMANIDA DE CABDELLS, NOUS I ANXOVES DE L'ESCALA
Sembla que la calor ja vol arribar. Per això avui us porto una amanida que es molt fácil de fer i queda molt ben presentada.
La recepta la he tret d’un llibre que es diu “cent amanides i entrans freds” i que vaig comprar ja fa anys al Hotel Peramola (un lloc que us recomano) .
Jo la vaig presentar en una safata gran però en podeu fer racions individuals.
Anem al tema.
6 capdells GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-27324882968897192892020-04-27T08:00:00.000+02:002020-04-27T08:00:04.556+02:00TARTA D'AVELLANES A LA MEL
Avui una tarta d’avellanes molt fácil de fer i molt bona. També la podeu fer amb la pasta brisa comprada però si la feu vosaltres, que es molt fácil, us asseguro que el resultat no te res a veure.
Anem al tema.
200 grs de farina.
125 grs de mantega.
60 grs de sucre.
1 c/p de vainilla en pols.
1 ou.
3 c/s de llet.
Un pessíc de sal.
200 grs d’avellanes torrades pelades.
125 grs GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-90646350091535764102020-04-08T08:51:00.000+02:002020-04-08T08:51:11.530+02:00"TORRIJAS" DE SANTA TERESA AMB XOCOLATA I TARONJA
Ja se que no es la millor recepta per aquesta Setmana Santa de confinament. Però un capritx com aquest, ajuda a passar millor aquets dies. I menjada amb moderació us puc assegurar que esta exquisita!
Anem al tema.
1 barra de pa del dia abans..
½ l. De llet
½ got de moscatell.
3 cull de sucre.
2 ous i 1 clara
¼ de got d’aigua.
Oli de girasol per fregir.
Sucre blanc i canyella en polsGEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-23171790410080801182020-03-23T10:33:00.000+01:002020-03-23T10:33:29.921+01:00ROLLS DE LLOM FARCITS DE FOIE AMB COULIS DE MANGO<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-11080642229847366962020-03-16T08:00:00.000+01:002020-03-16T08:00:13.506+01:00BRAÇ D'ESPINACS FARCIT DE SALMÓUna manera diferent de menjar verdures es fent aquest braç d’espinacs. I presentat tal com us ho explico, us puc dir que es èxit assegurat.
Anem al tema.
150 grs d’espinacs cuits.
2 ous.
100 grs de farina.
1 cull petita de llevat en pols.
2 cull d’oli d’oliva.
Sal.
Per el farcit:
1 sobre de salmó fumat.
1 terrina de formatge d’untar.
100 grs de nous.
6-8 llagostins bullits.
Uns GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-28293044487635547372020-03-09T08:00:00.000+01:002020-03-09T08:00:05.835+01:00NEW YORK CHEESE CAKE
Tot i que a mi no m’agrada el formatge, aquest es un dels que si que he provat i m’ha agradat. El recomano per els que no som molt formatgers. Si el proveu, ja em direu que us sembla.
Anem al tema.
400 grs de galetes digestive.
140 grs de mantega.
2 ous.
90 grs de sucre.
500 grs de formatge cremós.
Pell de llimona ratllada.
1/2 sobre de llevat en pols.
500 ml. De nata (35% deGEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-20653672751715999052020-03-02T08:00:00.000+01:002020-03-02T08:00:06.892+01:00LLAMINERA DE PORC FARCIDA DE PRÈSSEC
Avui us porto una recepta feta amb llamineres de porc, però també la podeu fer amb qualsevol altre tipus de carn. Però us puc asegurar que aquesta combinació queda fantástica!.
Anem al tema
Ingredients:
1 llaminera de porc gran o dues de petites.
1 llauna de prèssec en almívar.
6 talls de bacó tallat molt fi.
Canyella en pols.
Nou moscada.
200 grs de xampinyons.
1 manac d’espàrrecs GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-64756511429147203962020-02-24T08:00:00.000+01:002020-02-24T08:00:23.442+01:00PEIXET DE BOU AL FORN AMB XAMPINYONS.
<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-6533050662393285372020-02-17T08:00:00.000+01:002020-02-17T08:00:10.595+01:00PÈSOLS AMB CEPS I CLOïSSES<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-69282236261882444752020-02-10T08:00:00.000+01:002020-02-10T08:00:03.809+01:00FLORONES
<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-76028828624103076722020-02-03T08:00:00.000+01:002020-02-03T08:00:05.755+01:00CREMA DE MARISC
<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-88416676385755991412020-01-27T08:00:00.000+01:002020-01-27T08:00:02.434+01:00DELICIES DE COCO<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-8104360084022327212020-01-21T14:55:00.000+01:002020-01-21T14:55:08.580+01:00BACALLÀ A LA MUSELINA D'ALLS NEGRES I PURÈ DE FIGUES
<!--[if gte mso 9]>
96
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
21
false
false
false
ES-TRAD
X-NONE
X-NONE
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-31117117032979215132018-03-03T11:39:00.000+01:002018-03-03T11:39:25.433+01:00PASTIS MARIE- FRANCE
Desprès de molt de temps sense publicar, no hi havia millor excusa que la
proposta de la Cristina del blog Bufet de postres, per començar de nou….
Ens proposa fer una recepta del llibre Cocinar es fácil de la gran
Montserrat Seguí.
Per mi es un llibre molt especial. Crec que ja el tenia abans de casar-me i
d’això en fa uns quants anys!!
La recepta que he fet avui es la primera que vaig fer GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-82992609821437492542017-05-20T07:00:00.000+02:002017-05-20T07:00:16.910+02:00TARTA CADAQUÉS
Aquesta es una recepta de les que podem deixar fetes amb antelació i després tant sols donar un cop de forn i…llestos!
Si no voleu fer vosaltres la masa podeu utilitzar una pasta brisa ja feta. Jo la vaig fer amb masa de full sense gluten.
Anem al tema.
Ingredients:
-250 grs de farina
-125 grs de mantega
-un pessíc de sal.
-3 cull d’aigua.
-500 grs de musclos.
-1 tall de rap.
GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-44863186726297358282017-04-16T23:44:00.000+02:002017-04-16T23:44:25.930+02:00MUFFINS D'ESPINACS
Avui el blog compleix 6 anys! I jo no m’hen he adonat fins ara.
Es que pasa el temps tant ràpid que es increíble.
Gràcies un any mes a tots els que seguiu mirant receptes quan us fan falta o deixeu un comentari quan publico, encara que sigui de tant en tant. Tot i que el mon dels blogs esta una mica en hores baixes, aquest seguirá mentre tingui temps, encara que sigui poc, per GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-33115464981233469462017-02-16T09:32:00.001+01:002017-02-16T09:32:58.118+01:00MANDONGUILLES DE BACALLÀ AMB SALSA DE PIQUILLO
Aquesta es una recepta que ha tingut molt d’èxit en els cursos del Casal.
Crec que es tant per que es fácil de fer com per el bon resultat que dona. Queden unes mandonguilles molt gustoses.
Anem al tema.
Ingredients:
300 grs. De llom de bacallà, al punt de sal.
1 gra d’all i una mica de julivert.
50 grs. De farina de galeta (sense gluten)
2 llesques de pa sense molla, (sense gluten)GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-4632509937448183093.post-9414835622955716742017-01-30T07:00:00.000+01:002017-01-30T07:00:12.924+01:00RAP AMB PINYA
Aquesta es una recepta que ha casa meva s’ha fet tota la vida.
Es molt fácil de fer, es pot preparar una estona abans i sempre sol agradar a tothom!
Ja se que el rap no es un peix molt económic, però si teniu ocasió de trovar-lo be de preu, val la pena fer aquest plat.
Anem al tema.
Ingredients:
-Tans talls de rap com comensals tingueu a menjar.
-Un pot de pinya, que no sigui en GEMMAhttp://www.blogger.com/profile/13132745942384084895noreply@blogger.com4