Aquest es un dels plats que solem fer quan som molts a celebrar algun aniversari. El pots cuinar el dia abans i sòl agradar a tothom, grans i petits.
Aquest any ,però, per Sant Jordi, que celebrem l’aniversari de la Maria, el cuinarà ella!!Veureu que utilitzarem ingredients sense gluten. Com us vaig comentar a l'entrada anterior, a casa hi han celíacs, per tant procurem que el que preparem quan estem tots, siguin aptes per a ells, així podem gaudir del mateix plat, sense problemes.Ingredients:
1 kg. de sèpia .( amb la bossa de la salsa).
½ kg. de carn de porc picada.
½ kg. de carn de vedella picada.
1 ceba.
Tomàquet ( pot ser triturat i fregit)
Molla de pa sec (sense gluren) i una mica de llet.
1 ou.
All i julivert (del de la sirena).
50 cl. De caldo de carn o pollastre i 50 cl. de vi blanc.
Oli i farina, (en aquest cas Maizena)
Per fer les mandonguilles barregem les carns picades amb l’ou, la sal, el julivert, l’all i el pa que haurem sucat amb la llet. Un cop tot barrejat, anem fent boletes, no molt grosses, i les passem per farina.
En una cassola amb oli, fregim les mandonguilles i les anem reservant apart.
En el mateix oli, fem el sofregit de la ceba i el tomàquet. Quan està sofregit, afegim la salsa de la sèpia i la sépia tallada a taquets. Anar remenant una mica fins que es faci la sépia. Afegim el caldo i el vi blanc i que faci una mica xup-xup i afegim les mandonguilles i coure tot junt uns minuts.
Es un plat que esta millor reposat d’un dia per l’altre.
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!
Hola,
ResponEliminaCom m'agrada aquest plat!! és deliciós!!! una molt, molt, bona pinta. PEtons!
Aquest xup-xup mar i muntanya és deliciós!. Plats com aquest ens faciliten la feina perquè es poden fer per endavant i encara són més bons!. M'agafen ganes de sucar pa a la foto!
ResponEliminaLes amndonguilles amb sèpia és un dels `bàsics de casa meva, i el teu platillo té una pinta que fa venir salivera!
ResponEliminaPetons
Sandra
La cuina de l'Eri:
ResponEliminaLa veritat es que esta molt bo
Gloria:
Es la ventatge d'aquets plats. Poderlos preparar d'avui per dema.
Sandra:
Benvinguda al meu blog. Som veines de barri..je,je
M'agradaria participar en la propera recepte del 15, es possible?
Gracies per la visita
petonets
Gemma; Un plat aquest, per sucar-hi pa, inclús a la "foto", que bo aquest plat.
ResponEliminaAmb altres paraules; Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D
Josep: benvingut al meu blog i gracies per el teu comentari.
ResponEliminaJo et vaig sugerir que el rap amb pinya, a casa, hi posa vem ceba caramelitzada, no se sI ho recordes..
Hola Gemma,
ResponEliminaPrimer de tot gràcies per la teva visita al meu blog, espero trobar-te de nou.
Dir-te que el teu també m'ha agradat molt i ja el tinc afegit als meus preferits per a passar-hi tot sovint.
Una abraçada