dimarts, 31 de maig del 2011

COULANT DE XOCOLATA ( repte Film & Food)

Per primera vegada participo en el repte de Film& Food. M’encanta la idea ja que Chocolat es una de les meves pelis preferides.
Aquesta entrada va dedicada a la Silvina del blog Pequeñas Tentaciones. Em fa il·lusió  que m’hagi  tocat un blog que está a l’altre cantó del “charco”, a Buenos Aires, Argentina. Jo hi tinc família, a Buenos Aires i una part d’aquesta , està  vivint  a Catalunya des de fa uns anys.
Visitant el seu blog veig que conec unes quantes  coses de la cuina d’allà  i això hem fa gracia.
Casualment jo també vaig posar que un dels meus postres de xocolata preferits, es el coulant…
Ara mateix en tinc uns quants al congelador (aixó que no ho llegeixi el meu fill petit..sinó en dos dies no en queda cap, jaja).
Anem al tema:
Ingredients:
250 gr. de xocolata negre.
100 gr. de nata per muntar.
50 gr. de mantega.
3 ous.
50 gr. de sucre
40 gr. de “Maizena”
Mantega per els motlles.
Per decorar:
Gelat de vainilla , cacau amarg i sucre glaç.

Fer una trufa cuita amb 100 gr. de xocolata i 100 gr. de nata, posant a coure la nata i quan arrenqui el bull, afegir la xocolata, fora del foc. Quan es refredi, fer unes trufes i congelar-les.
Desfer 150 gr. de xocolata al Bany Maria o al micro (vigilant no es cremi), afegir la mantega, els rovells d’ou i el sucre. Barrejar a ma amb barnilla. Afegir la Maizena.
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la barreja anterior, amb moviments evolvents, mirant ue no s’abaixi la massa.
Untar unes flaneres d’alumini amb mantega, posar  una capa de massa, una trufa en mig i acabar d’omplir els motlles amb una altre capa de massa.
En aquest punt podem congelar-los i només els hem de coure al forn a 180º durant 15 min. , quan els necessitem.
Servir una mica tebis, decorats amb sucre glaç, cacau amarg i una bola de gelat de vainilla.

Espero que us agradi i …. Caprofiti !!!!!.

19 comentaris:

  1. M'encanta el coulant, aquesta xocolata caient acompanyada de gelat de vainilla son unes postres delicioses!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hermosa receta, un manjar de los dioses!!
    Besos desde Buenos Aires otoñal.

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un coulant deliciós!!!! m'encanta la teva aportació! enhorabona per aquesta recepta!!
    Moltes gràcies per participar!!
    Un petó enormee

    ResponElimina
  4. Quina pinta Gemma... m'encanta el coulant i m'esteu fent entrar unes ganes de menjar-ne!!! T'aniré a robar els del congelador... jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. A qui no li agradi el coulant no sap el que es perd! T´ha quedat diví.

    ResponElimina
  6. Em pirra el coulant.. són unes de les meves postres preferides!!!! Espectacular. Ara vaig jo al congelador a agafar-te un!!! Petonets

    ResponElimina
  7. uuummm... quina delícia!!! té una pinta genial...
    Petons. Helena

    http://elraconetdelamevacuina.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Ooooooooh! És una de les meves postres preferides!. I amb el gelat, perfecte!. Digues al teu fill petit que me'n guardi algun, je, je.

    ResponElimina
  9. uallaaaa t'ha quedat bé??? jo mai ho he aconseguit!! o em quedava fet del tot, o em qedava massa cru! provaré la teva recepta a veure si l'encerto! petons

    ResponElimina
  10. Gemma riquísimo, con helado el contraste espectacular, lo se de buena fe ya que gracias a ti este fin de semana lo he "catado" en casa. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  11. Wuwwww... Jo tambe he fet coulant!!! jejejeje Son deliciosos!! Aquest teu es precios!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  12. Carmen:
    Relment son delicioses.

    Silvina:
    Me alegro que te guste y bienvenida a mi blog.

    Ingrid:
    Encantada de participar. Fins la propera.

    Sandra:
    No deus estar molt lluny, per venir a menjar un coulant ,jaja.....

    Cristina:
    Es un menjar de Deus...

    Eri:
    Haure de tancar el congelador amb candau.....

    ResponElimina
  13. Helena:
    Si que estava molt bo..

    Gloria:
    Quan vulguis, en tens un per tu (i un per el Josep...que tambe s'el mereix....)

    Roser:
    Nomes has de tenir en comte el tems del forn, pensa que cada forn es diferent. Sempre es millor deixar menys que mes temps.Ja m'ho explicarás.

    Tere:
    Ja t'he deixat un comentari al teu blog, pero et torno a dir moltes gracies.

    Sònia:
    Ara vaig a veure el teu, que segur que tambe t'ha quedat perfecte, el teu coulant.

    ResponElimina
  14. Oh que bo! no n´he fet mai, i mira que m´agrada! Apa ja tinc la recepta, falta temps per fer-la.
    Petons

    ResponElimina
  15. El coulant és d'aquelles postres que mai em cansaria de menjar... que bo que és!! :p
    Petons!

    ResponElimina
  16. Ana:
    Vinga anima't, que es molt fàcil de fer...

    Merçè:
    Jo també en menjaría sempre....

    ResponElimina
  17. Me chifla el coulant! Te ha quedado de 10! Muacks

    ResponElimina
  18. Ostres quin bona pinta té aquest coulan, és uns dels millors postres que he probat mai!!!
    1 petó!
    Lídia

    ResponElimina
  19. Bu tarifi çok beğendim.Deneyeceğim.Sevgiler:)

    ResponElimina