dilluns, 23 de maig del 2011

TACOS DE FOIE AMB POMA CARAMEL.LITZADA

Avui us presento un aperitiu que vaig menjar, per primera vegada, al restaurant  Àtic, a les Rambles. No se si heu estat mai a aquest restaurant però us el recomano. A nosaltres ens agrada molt i hi hem anat  mes d’una vegada i amb una mica de sort, si us donen una taula al costat de la finestra, hi ha una vista de les Rambles, espectacular.
Jo l’he adaptat a la meva manera, però  la idea es la barreja de sabors, que a mi m’encanta.
El vaig fer per primera vegada per un dinar d’Any Nou junt amb altres entrants i va triomfar!!.
Es un plat molt fàcil de fer i es pot tenir preparat amb una mica, no molta, antelació, tot i que l’ideal es servir-lo amb la poma tèbia.

Ingredients:
Foie  mi cuit
1 o 2 pomes
Reducció de Mòdena
Sucre
Una mica de mantega
No poso quantitats perquè  depèn de quants en volem fer.

Posar el foie una estona al congelador, només perquè agafi consistència i poder tallar-lo millor. Fer-ne taquets i anar-los col·locant  en la safata a on aniran  presentats.
Amb una mandolina, tallem les làmines de poma. Reservem.
En una paella posem una mica de mantega i anem posant la poma i quan estigui una mica tova i afegim el sucre fins que ho caramel·litzem.
Col·loquem  un tall de poma a sobre de cada taco de foie i ho decorem amb una reducció de Mòdena.

Espero que us agradi i.... Caprofiti!!!!!

13 comentaris:

  1. Coneixem el restaurant i varem tenir la sort de compartir una taula al costat de la finestra amb els nostres amics de València, però no varem tastar aquesta tapeta, així que vas fer molt bé de "tunejar-la", ara ja sabem com fer-la!

    ResponElimina
  2. Gloria:
    t'aseguro que es boníssima i molt facil de fer.Delsplats que no atabala fer...jaja
    Ens veiem dimecres!

    ResponElimina
  3. Foie i poma, una combinació sensacinal. Un apertiu de luxe per un dia que has de quedar molt bé!
    M'apunto la recomanacio del restaurant ;)

    ResponElimina
  4. Irresistible! tinc una companya de la feina que hi va molt a aquest restaurant, fins i tot el dia de St.Esteve reserva taula. Les vegades que m´ha dit que hi vagi!

    ResponElimina
  5. Gemma:
    Amb aquest aperitiu quedes be, segur.

    Cristina:
    Fes cas a la teva amiga i ves d'una vegada a provar-lo...

    ResponElimina
  6. Poma i foie, una combinació que mai falla!! M'agrada com l'has presentat d'aperitiu!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. me encanta la combinacion y tiene que estar muy bueno Carmen
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. Hola,
    Jo si que el conec però no he provat aquesta meravella!!!! Demà hi vaig!!!! Ja se que menjar. je,je! Petonets

    ResponElimina
  9. Sandra:
    També queda molt be possat en culleretes individuals.

    Miquel:
    Encara que m'has batejat de nou, et diré que si que esta molt bona, aquesta combinació, jeje.

    Eri:
    No se si canvien la carta per temporada, pero si encara hi es, proveu i ja hem dirás.

    ResponElimina
  10. Wuwww... m'encanta aquest aperitiu!! De fet, m'encanta el foie ;-)
    M'agrada el teu bloc! Em quedo a seguir-te ;-)
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  11. Sònia:
    Benvinguda al meu blog i gracies per els comentaris...

    ResponElimina
  12. Mmmmmmmmmm que receta mas buena, me la apunto, pásate por mi blog y recoge un premio el que mas te guste. Un beso

    ResponElimina
  13. Trini:
    Muchas gracias por el premio. Mañana mismo me paso y lo recojo.

    ResponElimina