A la recepta del 15 d’aquest mes, els Fogons de la bordeta i Xocolata desfeta ens proposa fer una amanida. Com podeu imaginar, el ventall de possibilitats es infinita, però, a mi, de seguida em va venir al cap aquesta. Es molt senzilla de fer, però us puc assegurar que el contrast de sabors fa que, al menys a casa nostra, sigui obligada en qualsevol celebració, sobretot a l’estiu.
Ingredients:
Una bossa de l’herba dels canonges.
2 talls de bacó.
Oli i vinagre de Mòdena.
Sal Maldon.
Pa ( o be de pagués o de motllo)
Ratlladura de llimona.
Tallem el bacó a taquets molt petits i els fregim en una paella, fins que estiguin ben daurats. Reservem.
En la mateixa paella, i afegim mes oli i fregim el pa tallat a quadrats. Reservem.
Fem una vinagreta amb l’oli, el vinagre i la pell de llimona ratllada.
La proporció de la vinagreta es de 4 cull. d’oli per 1 de vinagre.
Muntatge:
En una font de servir posem l’ herba dels canonges. Per sobre tirem el bacó, el pa torrar i amanim amb la vinagreta i sal Maldon.
Si servim el pa torrat a part, es una amanida apta per celíacs.
P.d. No he trobat la traducció correcte de “Canónigos” en lloc. Si ho he escrit malament, agrairia m’ho feu saber.
Espero que us agradi i… Caprofiti !!!!!


Hola,
ResponEliminaEm sembla que adopto aquesta amanida com a preferida, sense tastar-la!! Ha d'estar deliciosa!!!
Petonets
M'encanta aquesta amanida, l'he menjada sovint i asseguro que és deliciosa!!! Quia pinta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar, ens fa molta il·lusió!
Petonets
Sandra
Doncs jo mai l'he provat i realment tinc curiositat!! Me l'apuntoo!! petonss
ResponEliminaamb el que a mi m'agraden els creixams.... (no havia vist mai aquest nom! sempre els hi dic canonges) molts petonets guapa
ResponEliminaAquesta és l'amanida preferida dels meus fills. Vaig estar a punt de fer-la! Permeteu-me que us digui però que els créixens són els berros i l'herba dels canonges, utilitzada en aquesta recepta, els canónigos . Deliciosa proposta! Molts petons.
ResponEliminaEri:
ResponEliminaSi que esta deliciosa.. a casa agrada molt.
Sandra:
A mi tambe hem fa il.lusió participar...
Roser:
Provala i ja m'ho dirás...
Judith:
Ja veus que ni tu ni jo ho diem bé.
Ara ja sabrem parlar amb propietat.
Montse.
Tal com t'he comentat al teu blog, moltes gracies per l'aclariment, que crec que no només m'ha servit a mi...
Uauu Gemma! Això si que és efectivitat! Me n'alegro que t'hagi servit l'aclariment. És "deformació" professional!! ;-) Ara, no cal patir gaire, perquè els ingredients a casa de cadascú es diuen de molt diverses maneres...només faltaria! Gràcies per visitar el meu blog. Un petó.
ResponEliminacuando verde me encanta sensilla y buena
ResponEliminapeto
miquel
M'encanten els canonges, per variar dels típics enciams nosaltres també en fem molt sovint.
ResponEliminaHola!
ResponEliminaEls canonges m´encanten, i acompanyats amb bacon i pa torrat...encara mes!
PEtons
Amb els crostonets i el bacó amb aquesta amanida ja has sopat!
ResponEliminaGemma, molt bona proposta!! Boníssima amanida!
ResponEliminaPetons!
M'agrada aquesta recepta per la senzillesa. A casa en diem canonges.
ResponEliminaHola, conec al teu blog i m'encanta seves receptes són molt bones i molt ben presentat també, com jo sóc el seu seguidor. venir a visitar a mi també, serà molt benvinguda. Salutacions, Marta.
ResponEliminaEls meus receptes de cada dia.
Montse:
ResponEliminaJa que fem un blog en catalá, hi ha que parlar amb propietat,no creus?
Miquel:
Una passada de verd, jajaja
Gemma:
A casa agradan molt...
El taller de cuina:
Realment es un soparet deliciós...
Anna:
Si que es una bona combinació...
Merçè:
Gracies per el comentari.
Marta:
Benvinguda al meu blog, gracies per el comentari.
Una amanida de les que a mi m'agraden.
ResponEliminaFa dies que em volia posar en contacte am tú, però google ha estat uns díes fen el tonto i no m'ha deixat.
Benvinguda als blocaires de Sants.
Una abraçada
Isabel:
ResponEliminaGracies per el comentari i per la benvinguda.
isabel:
ResponEliminaQue jo et tinc a la llista de blogs que segueixo.que de Sants hen som uns quants
Una amanida, que he menjat molts cops, i no em cansaria mai. Deliciosa. petons,
ResponElimina