dimarts, 12 de juliol del 2011

MOUSSE DE LLIMONA

Encara que l’anterior entrada va ser un postre de llimona, aquest és diferent. Es el pastís que em va demanar la meva mare per dissabte, que era el seu aniversari.
Sempre el  faig en un motlle que es pugui desmotllar, però com érem  pocs a menjar, vaig fer-ho en un motlle allargat, amb l’inconvenient es de vidre i l’havia de muntar al revés…
Primer vaig fer la capa de gelatina, la vaig deixar refredar i després la mousse per sobre i uns melindros com a capa final.
Al donar-li la volta, que no tenia clar que es  desmotlles, aquest va ser el resultat.

Vaig fer servir la meitat del ingredients de la recepta original, que es de la Conxita del Casal.
Anem al tema.
Ingredients: ( recepta original)
600 gr. de nata per muntar.
125 gr. de sucre.
2 clares.
40 gr. de sucre.
6 fulls de gelatina.
60 c.c .de llet
La pell d’una llimona ratllada.
150 c.c. de suc de llimona.
Una planxa de pa de pessic rodona.
 1 llimona sensera (opcional per decorar)
Muntar la nata amb 125 gr. de sucre. Barrejar amb el suc de llimona, colat. S’ajunta amb les clares muntades a punt de neu amb el sucre( 40 gr.) i la ratlladura de la llimona.
Es possen les fulles de gelatina en remull, durant uns minuts. Passat el tems, es barrejen  amb la llet calenta i s’incorpora a la barreja de la nata i llimona.
En un motlle, posem la planxa de pa de pessic i a sobre la mousse.
A la nevera unes hores i quan estigui quallat, fer la gelatina de llimona tal com indica el fabricant i posar-la a sobre de la mousse. A la nevera fins que qualli la gelatina.
Es desmotlla i es decora o amb llimones al voltant o llimones confitades o amb llimones de sucre.
Com es un pastis que he fet varies vegades, us deixo varies fotos amb diferents presentacions.


En format individual

Espero que us agradi i ..... Caprofiti !!!!!

Si la base de pa de pessic la fem amb farina sense gluten i la gelatina utilitzem la del Mercadona, son unes postres  aptes  per celíacs.

21 comentaris:

  1. Una recepta fantàstica i refrescant! I jo que no faig mai postres tipus mousse amb les bones que són, hi he de posar remei!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. unos postres de autentico placer el poder degustarlos,me gusta mas la version pequña individual,seguro que triunfasre en casa de tu madre.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  3. Hola,
    M'agraden en totes les presentacions que has fet!! La teva mare i la família segur que van gaudir molt d'aquest pastís tan fresquet i bo. Petonets!

    ResponElimina
  4. Que maravilla, me gusta en todas las presentaciones, pero el formato individual me pierde¡¡ Muy fresquito para ahora ideal. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  5. Sandra:
    Que son molt fàcils de fer!!! Apa, anima't.

    Miquel:
    A mi m'agraden en totes les versions....

    Eri:
    Si que va estar molt contenta,si....

    Tere:
    Sort que ni ha quatre i podeu repartir amb en Miquel....

    ResponElimina
  6. Moltisimes gràcies per la teva felicitació.

    Umm aquesta mousse es molt lleugera, després de tanta xocolata necesito alguna cosa digestiva.
    petons

    ResponElimina
  7. Un dels pastissos que més m'agraden!...Moltes felicitats a la mare!. Jo no m'atreviria a fer la mousse en un recipient de vidre...que perfecte t'ha quedat!A reveure Gemma!

    ResponElimina
  8. Doncs per no tenir clar com et quedaria, et va quedar perfecte!! quina bona pinta! i que fresquet per aquest temps! m'agrada molt! petons

    ResponElimina
  9. T´ha quedat molt b, però em quedo amb els petits, son una passada!
    PEtons

    ResponElimina
  10. Neus:
    Potser que si, que una mica de llimona va be, després de tanta xocolata...

    Mercé:
    Soc molt atrevida, per aixó alguna vegada la he pifiat,eh!.....

    Roser:
    Vaig tenir sort que em va quedar be...

    Anna:
    Realment, els petits, son els que han triumfat!!!

    ResponElimina
  11. Els meus postres preferits son el de llimona, aquest es veu deliciós, els individuals son fantàstics per tindre’n uns quants al congelador sempre preparats.
    Petons

    ResponElimina
  12. Estàs feta una artista! Un pastís així en motlle de pirex és per a expertes! Hauré de provar això de fer els pastissos de llimona amb gelatina. La textura deu ser super suau. M'agraden molt les petitones, trobo que són més capritxoses encara! Petonets!

    ResponElimina
  13. Gemma, m'encanten les dues versions: gran i petita! :-) Aquestes postres ara que fa calor són les que m'agraden més. I et van quedar sensacionals!
    Petons i felicitats a la teva mare!

    ResponElimina
  14. Aquestes mousses són un triomf, oi? Totes les presentacions són boniques però en petit format és una temptació per allò del: "repetimos?".

    ResponElimina
  15. Sión:
    Si que procuro tenir-ne al congelador algun que altre.

    Montse:
    La gelatina es molt fácil de treballar, prova i veurás..

    Mercé:
    Gracies per la felicitació.
    Si que venen de gust amb la calor,si.

    ResponElimina
  16. Cristina:
    Hem publicat a la vegada.
    Veig que els petits son els que tenen mes éxit!!!

    ResponElimina
  17. Felicita a la teva mare de part meva!!! segur que estava encantada amb aquestes postres!! petonets guapa

    ResponElimina
  18. No sé amb quina presentació em quedaria. Totes són fantàstiques. La gelatina amb les gominoles de llima m'ha encantat!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  19. Judith:
    Gracies per la felicitació i, si que va quedar encantada....

    Anna:

    Dons les venen així, aquestes gominoles...

    ResponElimina
  20. Un postre per gaudi.....
    Tots els postres amb llimona m'encanten.
    Molt bó.
    Petons

    ResponElimina
  21. Estic buscant un pastís pel meu sant i aquest em tenta molt. Totes les presentacions són fantàstiques!

    ResponElimina