Una altre recepta de les classes de cuina de la Conxita…
Un plat de diumenge, molt fàcil de fer i que, per el meu gust, es cuinar i menjar en el mateix dia.
Els que l’han provat diuen que queda molt bò i un plat molt adient quan les carxofes estan en el seu millor moment…
Anem al tema.
Ingredients:
-12 carxofes.
-650 grs. De cloïsses.
-Fumet de peix.
-1 ceba.
-2 alls.
-1 got de vi blanc.
-Julivert picat.
-farina.
-1 llimona.
-Oli, sal i pebre.
-Pa, per sucar a la salseta....
Netegem les carxofes, deixant només el cor. Les bullim amb aigua i afegim una mica de farina dissolta amb una mica d’aigua, el suc de la llimona i sal, fins que estiguin al “dente”.
El fet d’afegir llimona i farina es per que no es facin negres les carxofes.
En una cassola estofar la ceba i l’all ben picats. Quan comença a agafar color afegim el julivert, una cull de farina i desglacem amb el vi blanc, durant uns minuts.
Incorporem les carxofes i les cloïsses, cobrim amb el fumet i ho coem fins que les cloïsses s’obrin. Rectifiquem de sal i pebre i ja tenim el plat llest !
Com veieu no es gens complicat i el resultat us sorprendrà…
Si canviem la farina per farina sense gluten, es un plat prfecte per celíacs.
Espero que us agradi i Caprofiti !!!!!
Em permetreu que, com a bona culé, feliciti des de aquí al Messi per el rècord històric que va assolir ahir. No era fàcil d’igualar però…hi algun rècord que se li resisteixi a aquest noi???

Gemma, m'agrada molt! I amb el fumet de peix encara em tempta més! bona recepta per començar un bon àpat. petonet!
ResponEliminaTe molt bona pinta!!! De ben segur que són boníssimes!!
ResponEliminaquin plat més bo Gemma!!!! apuntadíssim. petonets
ResponEliminaM'encanta la combinació, a casa també la fem. Una bona llesca de pa i a disfrutar!
ResponEliminaEm sembla perfectaa la combinació, tot i que no se si mai l'he tastat a pendents es troba!! una pinta excelent!! petonets
ResponEliminaPer llepar-se els dits! La propera vegada vas amb un tàper al vestidor de Can Barça...je, je, je
ResponEliminaAquest platet és dels que ens agraden a casa, l'haurem de provar!!
ResponEliminaI visca el Messi!!
Petonets
Sandra
el messi, ¡¡¡únic!!!
ResponEliminai les teves carxofes delicioses
Un plat de cullera, dels que m'agradent tant a mi!!! Petonets
ResponEliminaMarina:
ResponEliminaAmb un bon fumet tot queda mes bó...
Macedonia...:
Si que en son, de bones,si...
Judith:
Mira, el pots fer per celebrar l'aniversari del bloc,no?...
Gemma:
ResponEliminaEl problema es que amb una llesca no ni ha prou,jeje...
Roser:
Dons ja saps que et toca...a fer-la
Cristina:
Nena, si no varem poder anar ni al camp...culpa del meu Valdés...jaja
Sandra:
ResponEliminaDons ...a cuinar.. que en Xavi d'aquest si que en menjará,no?
Lolines:
Si que es únic, si...
Eri:
De cullera i de sucar-hi pa...
Quines carxofes mes bones!!!!
ResponEliminaVal la pena aprofitar ara que es el temps.
Un 10 per la recepta i un altre per
el petit supergrand MESSI.
Petons
Has fet un plat que a mi m'encanta. Sempre entra bé!
ResponEliminanani
Un plat amb una pinta fenomenal.
ResponEliminaDes d'aquí ja el flairo.
Una abraçada
La combinació és natural no hi ha res forçat Realment, ha de ser boníssim aquest plat, fa molt bona pinta!
ResponEliminaNosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert
Uhmmm!!! Per sucar-hi pa!!!
ResponEliminaPtns
Me gusta esa combinación de almejas y alcachofas. Intentaré hacerlo. Un besote de OLI de ENTREBARRANCOS
ResponEliminamuy buena la combinación queda exquisita
ResponEliminapeto
Que almejas más buenas....
ResponEliminaBoníssimes!!! les carxofes m'agraden tant que mentre dura la temporada fem totes les receptes que ens cauen a les mans. Aquestes ja estàn apuntades!!!
ResponEliminaPetonets
M'encantaaaaa!. S'ha de fer abans que s'acabin les carxofes, que ja s'han recuperat després d'haver patit una mica amb les gelades. I un altre truc perquè no quedin negres, bullir-les amb unes branquetes de julivert, funciona!
ResponEliminaBona combinació... I ja la imagino ajustant la caldositat per combinar-la amb pasta....
ResponEliminaPetons,
Ara mateix començo a cuinar-ho...aquesta recepta m'ha agradat molt, ja us diré com ha anat!
ResponElimina