dimecres, 21 de març del 2012

CARXOFES AMB CLOÏSSES

Una altre recepta de les classes de cuina de la Conxita…
Un plat de diumenge, molt fàcil de fer  i que, per el meu gust, es cuinar i menjar en el mateix dia.
Els que l’han provat diuen que queda molt bò i un plat molt adient quan les carxofes estan en el seu millor moment…
Anem al tema.


Ingredients:
-12 carxofes.
-650 grs. De cloïsses.
-Fumet de peix.
-1 ceba.
-2 alls.
-1 got de vi blanc.
-Julivert picat.
-farina.
-1 llimona.
-Oli, sal i pebre.
-Pa, per sucar a la salseta....

Netegem les carxofes, deixant només el cor. Les bullim amb aigua i afegim una mica de farina dissolta amb una mica d’aigua, el suc de la llimona i sal, fins que estiguin al “dente”.
El fet d’afegir llimona i farina es per que no es facin negres les carxofes.
En una cassola estofar la ceba i l’all ben picats. Quan comença a agafar color afegim el julivert, una cull de farina i desglacem amb el vi blanc, durant uns minuts.
Incorporem les carxofes i les cloïsses, cobrim amb el fumet i ho coem fins que les cloïsses s’obrin. Rectifiquem de sal i pebre i ja tenim el plat llest !
Com veieu no es gens complicat i el resultat us sorprendrà…

Si canviem la farina per farina sense gluten, es un plat prfecte per celíacs.


Espero que us agradi i Caprofiti !!!!!



Em permetreu que, com a bona culé, feliciti des de aquí al Messi per el rècord  històric que va assolir ahir. No era fàcil d’igualar però…hi algun rècord que se li resisteixi a aquest noi???


24 comentaris:

  1. Gemma, m'agrada molt! I amb el fumet de peix encara em tempta més! bona recepta per començar un bon àpat. petonet!

    ResponElimina
  2. Te molt bona pinta!!! De ben segur que són boníssimes!!

    ResponElimina
  3. quin plat més bo Gemma!!!! apuntadíssim. petonets

    ResponElimina
  4. M'encanta la combinació, a casa també la fem. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
  5. Em sembla perfectaa la combinació, tot i que no se si mai l'he tastat a pendents es troba!! una pinta excelent!! petonets

    ResponElimina
  6. Per llepar-se els dits! La propera vegada vas amb un tàper al vestidor de Can Barça...je, je, je

    ResponElimina
  7. Aquest platet és dels que ens agraden a casa, l'haurem de provar!!
    I visca el Messi!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. el messi, ¡¡¡únic!!!
    i les teves carxofes delicioses

    ResponElimina
  9. Un plat de cullera, dels que m'agradent tant a mi!!! Petonets

    ResponElimina
  10. Marina:
    Amb un bon fumet tot queda mes bó...

    Macedonia...:
    Si que en son, de bones,si...

    Judith:
    Mira, el pots fer per celebrar l'aniversari del bloc,no?...

    ResponElimina
  11. Gemma:
    El problema es que amb una llesca no ni ha prou,jeje...

    Roser:
    Dons ja saps que et toca...a fer-la

    Cristina:
    Nena, si no varem poder anar ni al camp...culpa del meu Valdés...jaja

    ResponElimina
  12. Sandra:
    Dons ...a cuinar.. que en Xavi d'aquest si que en menjará,no?

    Lolines:
    Si que es únic, si...

    Eri:
    De cullera i de sucar-hi pa...

    ResponElimina
  13. Quines carxofes mes bones!!!!
    Val la pena aprofitar ara que es el temps.
    Un 10 per la recepta i un altre per
    el petit supergrand MESSI.
    Petons

    ResponElimina
  14. Has fet un plat que a mi m'encanta. Sempre entra bé!
    nani

    ResponElimina
  15. Un plat amb una pinta fenomenal.
    Des d'aquí ja el flairo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. La combinació és natural no hi ha res forçat Realment, ha de ser boníssim aquest plat, fa molt bona pinta!

    Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert

    ResponElimina
  17. Me gusta esa combinación de almejas y alcachofas. Intentaré hacerlo. Un besote de OLI de ENTREBARRANCOS

    ResponElimina
  18. muy buena la combinación queda exquisita
    peto

    ResponElimina
  19. Boníssimes!!! les carxofes m'agraden tant que mentre dura la temporada fem totes les receptes que ens cauen a les mans. Aquestes ja estàn apuntades!!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. M'encantaaaaa!. S'ha de fer abans que s'acabin les carxofes, que ja s'han recuperat després d'haver patit una mica amb les gelades. I un altre truc perquè no quedin negres, bullir-les amb unes branquetes de julivert, funciona!

    ResponElimina
  21. Bona combinació... I ja la imagino ajustant la caldositat per combinar-la amb pasta....

    Petons,

    ResponElimina
  22. Ara mateix començo a cuinar-ho...aquesta recepta m'ha agradat molt, ja us diré com ha anat!

    ResponElimina