dimarts, 3 d’abril del 2012

ARRÒS AMB CARABINEROS

Avui es la primera entrada del mes d’Abril i tal com us vaig explicar tenim coses per celebrar.
Es l’aniversari del meu marit.
Però no un aniversari qualsevol, no. Es un aniversari d’aquells que dius…CARAM QUIN ANIVERSARI !!!!
Ara que no hem sent, us diré que no aparenta l’edat que té. Si,si... es conserva prou be…jeje.
D’aquí a uns dies fem la celebració grossa, però avui li he fet per dinar el que més li agrada del món. Arròs. Un arròs amb sèpia i carabineros que li ha agradat molt. Si mes no, se’n ha menjat dos plats. Els nois també han repetit. Per tant…un èxit !!.
I no podia faltar bufar les espelmes i que millor que un tortell de nata i trufa (que també es el que mes li agrada,de postres.)
Anem al tema.


Ingredients: (per 4 persones)
-600 grs. D’arròs.
-4 carabineros.
-1 sèpia (amb la bossa de la salsa).
-3 cull. grans de tomàquet fregit.
-1 all i julivert, ben picat.
-Oli I sal.
-1,5 l. d’aigua.

En una paella posar a coure la sèpia tallada a trossets, amb un rajolinet oli.
Quan està  feta la retirem de la paella i posem una mica d’oli i afegim els carabineros. Com son molt grossos jo els hi separo el cap del cos. Marcar-los una mica. Aixafar els caps perquè  treguin tota la substància. Retirar les cues del foc i afegir l’all i el julivert, la bossa de la sèpia i el tomàquet.
Deixar que es cuini tot junt una mica. Afegim una mica d’aigua i deixem que es redueixi.
Tindrem un pot amb l’aigua al foc que es vagi escalfant.
Quan ha reduït  l’aigua, afegim l’arròs i l’anem remenant fins que s’incorpora al sofregit. Tirem l’aigua calenta, salem i deixem coure al foc viu 18 min.
Quan faltin 10 min. aprox. incorporem la sèpia i les cues de carabineros.
Passats els 18 min. apaguem el foc i tapem amb un drap uns 5 min. mes.
Ja podem servir l’arròs i ….. a llepar-se els dits.
Ja se que us semblarà molt d’arròs per quatre, però ja us he dit que els hi agrada repetir i, si en sobra una miqueta, demà com a tapeta abans de dinar….que bo…

La recepta del tortell la posaré un altre dia,val? i…ja veieu els que li han caigut,no? Jeje


Moltes felicitats  Rudy i que passis  un molt bon dia !!!!

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

Esperem que el Barça també et faci un bon regal, aquesta nit...

16 comentaris:

  1. Gemma felicitats al teu marit i tu també per fer l'arros i el tortell t'han be.
    Lo de caure res es molt jovenet!!!!
    A reveure.
    Ramon

    ResponElimina
  2. Felicitats Rudy! Quina crema fas servir? je, je,je...Quin àpat! L' arròs es veu boníssim però el tortell...aquest em torna boja.

    Va...felicitats a la cuinera!

    ResponElimina
  3. Carai no es pot queixar el teu marit, com el cuides!!! moltissimes felicitats i que es conservi igual o millor!!! jo em quedo amb l'arròs....i el tortell!! genials!! petons

    ResponElimina
  4. Vaja Gemma aquesta és la manera de fer un bon aniversari, fer el menjar favorit!! petons

    ResponElimina
  5. Gemma primer de tot felicita al teu marit !!! Eh que jo encara el guanyo.
    T'ha quedat un arrós bonissim i el tortell riquissim.
    petons

    ResponElimina
  6. Uau! has entrat al mes d'abril amb força, eh? M'agraden molt els "carbineros" que al meu poble (Palamós) en diem GAMBOTS. I per a rematar-ho, quin tortell més temptador!! Bona setmana

    ResponElimina
  7. Hola Gemma:
    Felicitats al teu marit, primer per la gran cuinera que te a casa i que pel que sembla, el mima molt, un día rodó, numero rodó, partit del Barça rodó i un pastís rodó.
    Felicitats guapos!!!!!

    ResponElimina
  8. Primer de tot, felicitats per al teu marit!! :D i felicitats a la cuinera per aquest menú tan especial... tot una delicia!! :D :D

    ResponElimina
  9. UUUUIIIIII!!! El teu home i jo som de la mateixa quinta ;-) una mooooooooolt bona edat!
    A veure si quan els faci jo em cuiden tant com tu l'has cuidat a ell!

    Felicitats!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. PER MOLTS ANYS!!!
    Al final tot va sortir rodó: el super tortell, aquest arròs que està per llepar-se'n els dits... i el Barça!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Felicitats al marit i a la cuinera!!!! nena, quin senyor arròs!!
    petonets

    ResponElimina
  12. Això si que és una celebració com cal!!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Ramon:
    Ho porta prou be...

    Cristina:
    No son les cremas...son els meus "tiberis"...jeje

    Roser:
    Ell tambées queda amb l'arròs...

    Coco:
    Oi que si? que et facin el que t'agrada es el millor...

    ResponElimina
  14. Quima:
    I que el puguis guanyar molts anys mes...jeje

    Marina:
    Es que no tenia clar que fosin gambots...ara ja ho se...

    Isabel:
    Gràcies...si,si, tot rodò...jeje

    Macdonia...
    Moltes gràcies per les felicitacions...

    ResponElimina
  15. Dolça:
    Una bona fornada la del 62...Segur que també et cuidaran quan sigui el dia...jeje

    Sandra:
    Tot i patir una mica, si que va sortir tot bé...

    Jordi:
    Benvingut al meu blog i gràcies per el "piropo". Venint d'un expert es d'agrahir...

    Alba:
    Procurem fer les celebracions com cal...
    Gràcies per fer-te seguidora...

    ResponElimina
  16. Abans de comentar aquest meravellós àpat, des d'ESfruita volem felicitar al teu marit, encara que sigui amb retard. Amb aquest menú tan complert i amb tanta bona pinta de ben segur que va passar un dia fenomenal! Té bon gust el teu marit

    Avui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.

    www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura

    ResponElimina