diumenge, 20 de maig del 2012

CREPS FARCITS D'ESPINACS I FORMATGE


“Popeye el marino soy....” Us sona aquesta cançoneta ?? Si, es la dels dibuixos animats de Popeye el marino.
A mi no m’agradaven els espinacs i tot i que em “tragava” tots els episodis del Popeye no hi havia manera que en menges i la meva mare em deia: et quedaràs com la Olivia... Ja m’agradaria a mi estar com la Olivia...jeje
Quan les noies del Enfogona’t ens proposaven aquest mes fer una recepta relacionada amb un còmic, vaig pensar en la meva estimada Mafalda pero, la veritat ha fet una mica de calor aquets dies enrere  i no tenia ganes de fer sopa, que es el que mes odiava la Mafalda.
També vaig pensar en els pastissets del Doraimon, però ja els havia  fet algú altre...i ja se, els espinacs del Popeye també els han fet,però, com diu laMarina...l’important es participar!!! I aprofitant que avui he fet aquestes creps d’espinacs...recepta del Popeye!!!
Anem al tema.

Ingredients:
-500 grs. D’espinacs.
-2 alls.
-50 grs. De pinyons.
-50 grs. De panses.
-200 grs. De formatge brie.
-50 grs. De Gruyer o Emental.
-500 ml. De llet.
-50 grs. De farina.
-50 grs. De mantega.
MASSA DE CREPS:
-125 grs.de farina.
-2ous.
-25 grs. De sucre.
-25 grs. De mantega.
-250 ml. De llet.
-Un pessic de sal.


Per fer la pasta de creps, barrejar la llet amb la farina, els ous, la sal, el sucre i la mantega fosa. Deixar reposar 1 hora mínim.
Mentre, en una paella, fregim els espinacs amb els alls. Quan estan fregits afegim les panses i els pinyons. Reservar.
En una paella plana, millor si tenim la especial per fer creps, untada amb mantega, posem una mica de pasta de creps i esperem que es dori per un cantó i li domen la volta. Anem fent d’un en un, les creps, i reservem.
Omplir una crep amb el farcit d’espinacs, a sobre un tros de formatge brie i ho enrotllem. Anem col·locant en una safata per anar al forn.
Quan els tenim tots fets fem una beixamel amb els 500 ml. De llet , la farina i la mantega. La posem sobre les creps, formatge Gruyer ratllat per sobre i a gratinar al forn.
Com venia la tieta celíaca a dinar he fet la versió sense gluten.


Posem el farcit sobre una torradeta de  “trigo sarraceno”, a sobre un tros de formatge brie, una mica de beixamel, en aquest cas feta amb farina de blat de moro (Maizena) , formatge ratllat i a gratinar.
Segons m’ha dit, boníssim !!!
Es una recepta de la Conxita del Casal.



Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!

21 comentaris:

  1. I taaan el popeye!! jeje em feia molta gràcia aquest home!! i aquesta crep me la cruspiria en un tres i no res!! que bo, espinacs i formatge, m'encanta aquesta mescla!! petons

    ResponElimina
  2. M'encanten les creps i amb el farcit d'espinacs i formatge han de quedar molt bones. I clar, amb el gratinat encara millor, je je je...

    ResponElimina
  3. Boníssimes!!!! Acostumo a fer-les amb canelons, provarem amb creps que segur que agradan a casa!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Què bones aquestes creps! El farcit d'espinacs sempre triomfa a casa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. AQUESTA CREP AMB FARCIT D'ESPINACS......UMMMMMMMMMMM BONISSIMA.

    ResponElimina
  6. Ja li hagués agradat a en Popeye menjar-se aquestes creps! M´agrada l´amalgama d´ingredients que porta sobre tota la salsa gratinadeta...Nosaltres tenim més formes que l´Olivia...aquella estava massa seca,;-D

    ResponElimina
  7. mmm quina pinta Gemma! a mi sí que m'agradaven de petita per això també m'ho menjaria a gust aquest plat, una pinta estupenda!

    ResponElimina
  8. Molt bona proposta Gemma !!! ....segur que a en popeye Li agraarien molt més aquest espinacs que ha sfet tú que no pas el que ell es mejave:
    Ahhh i a totes ens agradaria estar con l'olivia .............jejejejej
    petons

    ResponElimina
  9. Quina gràcia, pensar amb els espinacs de Popeye. Molt bé!
    Nani

    ResponElimina
  10. M' agraden molt els espinacs i cuinats així la veritat és que han de ser una delícia.

    ResponElimina
  11. JA VEC QUE FAS ELS DEURES, MOLT BONA IDEA LA DEL POPEYE, DEMA PARLEM

    ResponElimina
  12. Cemma, molt be aquest espinacs del Popeye!!! molt ben presentat.

    ResponElimina
  13. ohhhh! Gràcies per participar!! M'agrada molt, unes creppes d'espinacs! I l'important és participar, i tant! Per demostrar-te la vàlua que té la teva aportació fantàstica, avui t'envio un premi ben merescut!!! Aquí el tens! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/05/premi-liebster-que-i-perque.html
    Petons!!!

    ResponElimina
  14. Sí, els espinacs són una verdura complicada... De fet, per aquest motiu fa uns dies a ESfruita proposàvem una recepta semblant, la d'uns magnífics canelons d'espinacs! Et deixem el link per si t'interessa! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs

    Avui, us proposem unes flors de carbassó arrebossades, acaben d'arribar a ESfruita i són realment boníssimes.www.esfruita.com/assessorem/flors-de-carbasso-arrebossades

    ResponElimina
  15. fa segles que no en faig de creps! quina combinació més bona Gemma. petonets

    ResponElimina
  16. Quines creps més bones, així amb espinacs mooooooolt del meu gust. M´agrada!! petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  17. Que bo!!! Una recepta genial! petons

    ResponElimina
  18. que buenos asi en creps,quedan unas espinacas divinas Gemma
    bona setmana

    ResponElimina
  19. Oi tant que la recordo la cançoneta!!! jejeje... A mi tampoc m'agradaven gens els espinacs, en canvi ara en faig molt sovint!!! La teva proposta m'encanta, amb els creppes delciosos....
    Petonets

    ResponElimina
  20. Vamos cambiando los sabores, a mi también me encantan las espinacas ahora, y si me las pones así de ricas más¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  21. Moltes gracies a tots per els vostres comentaris...

    ResponElimina