diumenge, 29 d’abril del 2012

CARQUINYOLIS


Dons encara que no ho creieu, fins fa poc,jo no havia  provat mai els carquinyolis. Es que els fruits secs m’enfarfeguen una mica i sempre creía que no m’agradarien. Però  per el repte del Memòries d’una cuinera d’aquest mes, ens proposaven fer carquinyolis i vaig pensar que era la ocasió per fer-ne a casa i provar-los.
La veritat, els vaig trobar prou fàcils de fer i em varen agradar força.
Els vaig fer per Setmana Santa i quan vaig anar a fer les fotos…ja no en quedava ni un !!!! Deu ser que varen quedar bons,no?... jeje.
El cas es que avui n’he fet una altre vegada, però  m’ha passat el següent: resulta que quan tenia la pasta feta i havia de posar-hi les ametlles...va i en poso de torrades i amb pell !!!!. Quan m’he donat conte, ja estaven barrejades. Dons bé, carquinyolis d’ametlles torrades….jaja
I estan molt bons… amb aquest gotet de moscatell !!!!
La recepta la vaig veure al bloc de la Cristina deBufet de postres.
Anem al tema.

La propera,prometo una foto millor...

Ingredients :
-100 grs.de sucre.
-1 ou.
.150 grs. De farina.
-8 grs. De llevat químic.
-Una mica de pell de llimona ratllada. (opcional)
-Una mica de canyella. (opcional)
-100 grs. d’ametlles crues amb pell. (en el meu cas torrades amb pell).
-1 ou (per pintar).
Batre els ous amb el sucre fins a tenir una crema esponjosa.
Afegim la pell de llimona i la canyella i seguidament i a poc a poc,la farina amb el llevat. Remenem fins que tinguem una massa compacta.
Treballar amb les mans untades amb una mica d’oli.
Afegim les ametlles sense pelar.
Dividir  la massa en dues parts i fer dues tires d’uns 3 cm. d’amplada per 1 d’alçada. Pintem amb el rovell de  l’ou.
Posar al forn, a 180ºC uns 20-25 min. Quan estiguin daurats, treure  del forn, tallar al biaix , tornar a posar al forn uns 5 min. mes, per que s’acabin de daurar.




Espero que us agradi i...... Caprofiti !!!!!



  

17 comentaris:

  1. QUina pinta! m'encanten, pero sucats al moscatell guanyen molt més!! petons

    ResponElimina
  2. Et perdonu l´errada!!! Pel que veig tots han gaudit dels carquinyolis i no han tingut mal de panxa provocada per la pell.......;-D Gràcies per anomenar-me.
    Un petonet.

    ResponElimina
  3. Segur que amb les ametlles torrades també queden boníssims!
    M'encanten, són la meva pasta seca preferida ;)

    ResponElimina
  4. Queden boníssims i amb el gotet de moscatell encara més! Més val tard que mai, no? jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Bonissims; a casa ja no en quedat cap ni un.
    Segur que amb l'ametlla torrada son igual de bons.
    Petons

    ResponElimina
  6. que buenos que son asi y con una copita de moscatell la gloria¡¡
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  7. MUy ricos carquiñolis ,a mi me encanta ,pero no los he hecho nunca Un besito
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  8. clar que el més important és participar! estan molt bé Gemma. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  9. T'ha quedat molt be i tenen que ser bons.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  10. Doncs tenen bon aspecte, amb les ametlles torrades i tot, segur que eren ben bons! i amb aquest moscatell...mmmm!!!!

    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Boníssims els carquinyolis, segur que també amb ametlles torrades.

    ResponElimina
  12. Sucadets en moscatelllllll! Que bons,
    Nani

    ResponElimina
  13. Te han quedado con una pinta exquisita, me encantan.

    Yo tampoco los he probado, pero vista la gran cantidad de ellos que habéis hecho, me animaré muy prontito.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  14. La hago, seguro. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS

    ResponElimina
  15. Hace mucho que no hago y me lo has recordado, están bien ricos. Los tuyos lucen espectaculares. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina