Una altre de les mones que he fet ha estat aquesta farcida de trufa i amb la cobertura de fruita.
També ha agradat molt.
Les dues Mones de les fotos junt amb no se quants calçots, 3 Kgs. de carn a la brasa i casi 1 Kg. de Bunyols de Quaresma, es el que ens varem menjar ahir diumenge.
Ens ho varem menjar entre 16 persones, eh!. Però tot i així, deu ni do,no?...
Les figures de xocolata,com us vaig dir, son de la Bombonería Pons.
Les dels mes “ganàpies” son ous farcits de caramels i de...$....jeje, i la de la fillola la teniu mes abaix …a que es una monada ?...
Anem al tema.
Ingredients:
-6ous.
-180 grs. de sucre.
-180 grs. de farina.
-2 cull. petites de llevat.
Per fer la trufa:
-300 grs. de nata per muntar.
-40 grs. de sucre.
-4 cull. de cacau amarg.
Per decorar:
-50 grs. d’ametlla trossejada.
-1 pot de confitura d’albercoc.
-fruites confitades (en el meu cas, taronja)
-2 fulls de gelatina.
-Ous de xocolata, plomes i pollets.
Fer el pa de pessic baten els 180 grs. de sucre amb els 6 ous fins que faci relleu.
Afegir la farina i el llevat, passats per el sedàs.
Untar un motlle amb mantega, posar un paper al fons. Incorporar la barreja i deixar coure al forn a 180ºC uns 25 min.
Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Posar l’ametlla en una safata de forn u deixar que es dori.
També podem fer el crocant barrejant els 50 grs. d’ametlla amb 50 gs. De sucre en un pot i anar remenant fins que agafi color.
Muntar la nata amb el sucre. Quan està casi muntada afegim el cacau en pols i seguim baten a ma, fins que s’incorpori tot el cacau.
Per fer la cobertura, posem la gelatina a remull amb aigua freda. En un cassó, al foc, posem la confitura. Quan s’escalfi afegim la gelatina, remenem bé perquè s’integri i ho colem.
Muntatge:
Tallem el pa de pessic per la meitat. Farcim amb la trufa, tapem i posem les taronges a sobre.
Cobrim amb la confitura colada. Deixem que regalimi per els costats.
Adornem amb el crocant per els voltants i a sobre posem els ous, les plomes i els pollets.
Us puc assegurar que queda una Mona de pastisseria i boníssima !!!
Aquest any, a petició del meu fill, la mona de trufa cuita la he fet amb xocolata amb llet i també ha quedat molt bona. La veritat, jo no les tenia totes que la trufa quedes bé, però ja veieu el resultat.
Com podeu imaginar, amb el “follon” de gent, la qualitat de les fotos no es del tot bona, però el que compta es que varem passar un dia fantàstic i ara...fins l’any que be !!!!
![]() |
| Ous de totes les mides.... |
Aqui teniu la de la fillola del meu marit. Berta, esperem que t’hagi agradat la Mona.
Li he fet la de trufa i yema, que teniu aqui la recepta.
Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!






T'han quedat unes mones sensacionals . Totes molt maques i bonissimes: Mira vam coincidir amb el mateix menu ahir, només que nosaltres ho van fer amb els veins de l'escala I tampoc vaig voler que es quedessin sense la mona ni bunyols.
ResponEliminapetons
Caram, quin munt de mones i totes amb molt bona pinta!! Jo encara tinc els calçots per païr... jajaja
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que treballadora! I no sé pas quina m'agrada més!
ResponEliminaJo he fet una de ben grossa per als meus pares, de fruita i crema i la de brioix per casa, que ja convenia una cosa lleugereta després de tants pastissos de xocolata!
Petons
Gemma,unes mones molt boniques y boissimes
ResponEliminaUau! QUines filigranes, ets una artista!! Petons
ResponEliminaQuines mones més xules!!!! i quin àpat, suposo que avui heu estat reposant, no?
ResponEliminaPetonets
Fan molt de goig. No sabria quina quedar-me però podria fer un bocinet de cadascuna. Quina patxoca fa la xarxa avui amb tant de color i plomes!
ResponEliminaQuima:
ResponEliminaDons segur que tambe varen quedar contens els veins...
Sandra:
Si que en son un munt,si...
Margarida:
Mira que m'agrada el xocolata, pero es veritat que aquets dies es un empatx...jeje
Lolines:
ResponEliminaBonissimes si que ho estaven...
Marina:
Moltes gracies..:pero tu no et quedes enrrere...
maryLou:
Un plat d'amanida i pollastre a la planxa...jajaja
Nuria:
Per fer un tast de totes...jeje
Quin goig de mones. Fetes a casa son molt bones.
ResponEliminaBona cuina
QUina bona pinta, i peazo d'ous de xocolata!! jajaj quin menú més bo, deurieu disfrutar "de lo lindo.." petons
ResponEliminaQue boniques han quedat aquestes mones!!!. Vaig a fer una ullada pel blog, amb el teu permís. Si et ve de gust pots visitar el meu, estaré encantada. Salutacions, Sandra.
ResponEliminaQuines mones més mones!! No hi ha com les mones fetes a casa!!
ResponEliminafantastica festa familiar os habeis montado y tus monas sensacionales
ResponEliminaGemma has triunfado
peto
Nena! quin repertori! Et queda alguna recepta per l´any que ve???
ResponEliminaQuin goig que fan aquestes mones!!! i la resta de manjar tot un festival.. Ara toca esperar tot un any per tornar-hi... Petons,
ResponEliminaNo sabria quina triar noia!!! Quina feinada!!! Et felicito, t'han quedat totes precioses!!
ResponEliminaPetonets
mare meva Gemma! quina súper producció! estàs feta una artista. molts petonets
ResponEliminaQuina bona pinta Gemma!!! Y con fruta como a nosotros nos gustan!
ResponEliminaÑam Ñam!!
Petonets! :)
T'han quedat sensatcionals!!!
ResponEliminaCalçots + Mona, un dinar espectacular :)