dissabte, 5 de maig del 2012

PASTIS DE IOGURT I PLÀTAN


Demà diumenge, dia de la mare.
Com ja vaig dir l’any passat, per mi, cada dia es el dia de la mare. Però a mi, m’agrada portar-li un pastis especial aquest dia.
I aquest any toca un pastis que ja ha menjat alguna vegada i que fa temps que em demana que li faci...per que li encanta.
El vaig veure ja fa temps al bloc de la Gemma, La cuina de casa, i com tots els que fa, esta boníssim !!
Si us agrada el plàtan no deixeu de fer-lo, per que queda una textura molt suau, però un sabor a plàtan espectacular...
Un any mes el vull dedicar a totes les dones, siguem mares o no, ja que en algun  moment o altre de la nostre vida, ens toca fer el paper de mare...o no???
Anem al tema.


Escric la recepta tal com la vaig seguir, per que no he variat res. Queda boníssim. Això si, es millor fer-ho el dia abans.

Ingredients: 

Per la base
-150g de galetes Maria
-80g de mantega
.1 cullerada de sucre
Pel farcit:
-5 cullerades de sucre
-2 cullerades d’aigua
-4 plàtans
-5 fulles de gelatina
-3 iogurts naturals ensucrats
-100ml de nata líquida per muntar
Per la cobertura:
-4 cullerades de sucre
-100ml de llet
-2 iogurts naturals ensucrats
-3 fulles de gelatina
Preparació:
Fer la base amb les galetes esmicolades, la mantega i el sucre i coure-la 5 minuts al forn a 180º.
Pel farcit, fer un caramel amb el sucre i l’aigua. Quan sigui ros, afegir el plàtan a rodanxes i coure’l 5 minuts. Afegir la nata líquida i portar a ebullició. Treure del foc i triturar amb el túrmix. Afegir la gelatina hidratada amb aigua freda i deixar refredar una mica. Afegir els iogurts, remenar bé i abocar sobre la base de galeta. Reservar a la nevera un parell d’hores.
Per la cobertura, escalfar la llet, afegir el sucre i la gelatina hidratada. Deixar refredar una mica, afegir els iogurts i abocar sobre la capa de plàtan. Deixar a la nevera fins el moment de servir.

Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!


18 comentaris:

  1. muy bueno y un generoso detalle para tu madre.feliz dia mañana
    peto

    ResponElimina
  2. Felicitats pel pastís i a la teva mare.!! Jo encara espero aquest paper...;-D

    ResponElimina
  3. quin pastisss!!!! m'encanta la combinació iogurt i plàtan!!! mooolt mooolt bo!!! petons

    ResponElimina
  4. Quina combinació tan bona, no m'estranya que a la teva mare li agradi! Apuntat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Gemma,t'ha quedat perfecte ets molt bona pastissera.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  6. Uhmmm!!!! Un regal deliciós!!! Ha de ser boníssim. Recepta guardada...
    Petonets

    ResponElimina
  7. Jo també és d'aquells pastissos de la Gemma que tinc a pendents. T'ha quedat realment bonic!, una abraçada guapa!

    ResponElimina
  8. És un pastís boníssim suau i cremós... Segur que la teva mare haurà quedat encantada amb aquest pastís,!

    ResponElimina
  9. Gemma pasa un feliz día, este pastel está espectacular, el sabor me lo imagino y la presentación es un 10' tomo nota¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  10. ¡Qué buena! La probaré. Un besote de Oli de ENTREBARRANCOS

    ResponElimina
  11. Uf que bo! Aquest pastís s'haurà de provar aviat... t'ha quedat fantàstic! Bon dia de la mare

    ResponElimina
  12. Mmmmmmmm!! quina sort la teva mare, aquest pastís ha de ser boníssim!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. El plàtan dóna molt bon gust als pastissos. Seguríssim que estava molt bo.
    Nani

    ResponElimina
  14. Quin goig que fa aquests pastis!! No tinc costum de fer postres amb plàtan i ja faig tard.. Recepta copiada. El faré segur. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  15. Quin goig que fa!!!! segur que està molt bo. Salutacions, Sandra.
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Gràcies a tots per els vostres comentaris. Hem sap greu no contestar un per un, pero he anat una mica liada els darrers dies...

    ResponElimina