dilluns, 27 d’agost del 2012

MADALENES DE SOBRASSADA ( 50 anys junts...)


Segueixo amb molt poquetes ganes de fer res, per culpa del meu estòmag.

Pero el pasat dia 20 els meus pares cel.lebraven els 50 anys de casats i la ocasió s'ho mereixía!!!

Amb l'ajuda de la meva tia, que sort que en vaig tenir... varem preparar un sopar  al jardí que va quedar prou bé!!

Entre d'altres coses,  d'aperitiu varem fer aquestes madalenes de sobrassada. Les vaig veure al bloc de la Mercè, Destapant cassoles i la veritat es que queden molt bones, o aixó em varen dir, ja que jo no les vaig provar...

El millor de tot es que son àptes per celíacs ja que podreu veure que es fan sense farina!!!

Varem pasar molta calor, però va ser un sopar tranquil i molt familiar...

Moltes felicitats, papas!!!!

Les que veieu a la foto les vaig fer uns dies abans per provar si agradaven i...acompanyades amb aquest vi doç de Madeira que ens varen portar els meus cunyats, estaven ben bones.
Anem al tema.



Ingredients: (per unes 16 unitats)

-100 grs. de sobrassada.

-2 cll. de tomàquet fregit.

-4 ous.

-60 ml. de nata líquida.

-100 grs. de formatge ratllat

-1 cull.petita de llevat en pols.

-Sal, pebre i herbes provençals o orènga.

 

Batre els ous i barrejar amb la nata, el tomàquet, el formatge, la sal, el pebre i les herbes que volguem posar-hi. Afegim el llevat i la sobrassada. Jo la vaig treure de la nevera una estona abans per què es desfes millor a la barreja.

Remenem bé i omplim el motlle. Vaig aprofitarper estrenar un motlle que m'havien regalat per el meu aniversari i que va ideal per per fer aquestes madalenes.

Enfornem a 200º C uns 15 min. i deixem refredar sobre una reixeta.

 

No serà la última vegada que les faci, ja que varen triumfar.

Les properes, de salmó fumat!!
 
El passtìs...amb els núvis...
 
Una de les taules....
 

 

Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!

 

 

 

25 comentaris:

  1. Ohhh que bones deuen estar!! Ja ho provare de fer-les algun dia! Petons

    ResponElimina
  2. Uau Gemma! M'ha encantat! La sobrassada ja m'agrada sola, ja, però en forma de magdalena, una delícia! Estaré pendent de les de salmó! Petonets i que et recuperis de la panxa ben aviat!

    ResponElimina
  3. Quina sorpresa per als teus pares organitzar-los un bon menú acompanyat amb aquestes magdalenes, m'encanta la teva proposta! petons

    ResponElimina
  4. Gemma, lo primer de tot posat be!!!! felicita els teus pares de part meva pels 50 anys, un camí llarg mols no i hem pogut arribar lo de mes tot vindrà.
    Una abraçada.
    Ramon

    ResponElimina
  5. quina bona pinta! la sobrassada ja és bona per si sola, acompanyada, mmmm!

    ResponElimina
  6. segur que van triumfar, vaja, jo no hi deixo ni una engruna!! quina bona idea, els teus pares estaran orgullosos de tenir una filla com tu!! felicita'ls i anims amb la panxa!!! que et volem ben sana!! petons guapa

    ResponElimina
  7. Una delicia de magdalenes de sobrassada.
    Moltes felicitats pels teus pares

    ResponElimina
  8. Aquesta vegada, els principals protagonistes són els teus pares: moltíssimes felicitats!!!!. I va..., per a tu també..., per aquestes magdalenes tan boniques i segur que igual de bones. El pastís també el vas fer tu?. Millora't ben aviat!

    ResponElimina
  9. FELICITATS ALS PARES!.Quan he vist "magdalenes de sobrassada" he pensat que potser havies fet aquestes i m'he endut una agradable sorpresa!. A casa s'han convertit en una recepta si o si a qualñsevol celebració ja sigui en petit format o més gran. Les de salmó i les de tonyina queden una mica més sequetes però boníiiiissimes també. Segur que vau passar un bon dia. Cuida't bonica!, espero veure't aviat!

    ResponElimina
  10. Gemma, olé!!!!!!
    Unes bodes d'or. No tothom pot arribar.
    Moltes felicitats als pares i a tú.
    Ja tenim ganes de que estiguis totalment en forma.
    Pretonets

    ResponElimina
  11. Felicidadessss 40 años¡ Impresionante¡ me han encantado estas magdalenas y como vivo en Mallorca no se me puede perdonar no hacerlas¡
    Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  12. Roser:
    No costan gents de fer...

    Marina:
    Hola guapa, suposo que si que son una delícia...jo no les he tastat!!!

    Cocó:
    Si que varen estar contents!!!

    ResponElimina
  13. Ramón:
    Em sembla que encara en tinc er dies....pero cada dia una mica millor.
    Grácies...

    Els fruits...
    Si que en son de bones...

    Roser:
    Gracies per els ànims...i realment, no en va quedar ni una...

    ResponElimina
  14. Lolines:
    Moltes grácie...

    Glòria:
    Hola guapa, ells varen ser els protagonistes!!!
    I el pastís el vaig fer jo, pero era molt senill...amb la calor no va haver-hi manera de muntar nata i el vaig farcir de trufa cuita...

    Mercè:
    Si en fa de temps que les tenia a pendents, pero ara ja estan a primera fila...jaja
    Espero que si que ens veiem aviat!!!

    ResponElimina
  15. Isabel:
    Noia, en tinc per dies...pero anem fent.
    Si que fa il.lusió arribar als 50...

    Teresa:
    Con lo buena que teneis la sobrasada en Mallorca, seguro que te quedarán mas buenas...

    ResponElimina
  16. Tinc pendent de fer magdalenes salades, i podria començar per aquestes, molt bones ... Felicitats als pares per l´aniversari. Petons,

    ResponElimina

  17. Gemma; Per molts anys, per la part que et toca.
    Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D

    ResponElimina
  18. Han de ser gustosíssimes!!!
    Espero que milloris aviat de l'estómac!
    petonets

    ResponElimina
  19. Felicitats pels 50 anys dels teus pares i per aquestes madalenes que fan una pinta...
    Posa't bé aviat.
    Feliç setembre!
    Nani

    ResponElimina
  20. Que rico.....Estoy de sorteo en mi blog si te gusta el marisco y quieres apuntarte, te dejo el enlace.
    http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/08/si-te-gusta-el-buen-marisco-apuntate-al.html

    ResponElimina
  21. No he fet mai madalenes salades, segur que són molt bones

    ResponElimina
  22. Doncs tenen molt bona pinta.... i la sobrasada bona m'encanta...

    ResponElimina
  23. Una proposta ben original. Tenc ganes de provar de fer-les. Només n'he menjat una vegada i va ser en un restaurant.

    ResponElimina
  24. Ooooh, 50 anys es diuen aviat eh? Felicitats!
    Com estàs guapa? Espero que del tot recuperada!
    Aquestes magdalenes ja li vaig veure a la Mercè, cauran segur! Aquest estiu m'he aficionat a les croquetes de sobrassada... mmmm!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  25. 50 anys! Moltes felicitats!
    Però les felicitacions no acaben aquí... T'he deixat un premi al meu blog :)

    http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/tornada-la-rutina-o-pastis-de-xocolata.html

    ResponElimina