dilluns, 10 de setembre del 2012

TOMAQUETS CHERRY FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Primer de tot vull donar-vos les gràcies a tots els que us heu preocupat per mi.

Al llarg d'aquesta setmana em fan proves i sabrem que carai tinc en  el meu estómac. Tot i que estic seguríssima de que no es res greu...si que necessito saber que pasa per poder seguir un tractament en ferm...

He estat a punt d'aparcar el bloc durant una temporada, però el meu marit m'ha animat a que no ho fes, que tinc moltíssimes  receptes i  fotos, que encara que no siguin molt bones, poden servir....

Dons he decidit fer-li cas, per un cop...jeje, i anar publicant coses que ja tinc fetes, ni que sigui de fa temps...

De tota manera, aquesta recepta es un dels aperitius que vaig fer per l'aniversari de bodes dels meus pares... Va agradar molt, i no en va quedar ni un!!

Anem al tema.
 

Ingredients:

-Tomàquets cherry (amb aquesta quantitat de brandada en vaig farcir uns 30)

Per fer la brandada:

-500 grs. de bacallà remullat.(millor, penca)

-2 alls.

-190 cl. d'oli.

-150 cl. de nata o llet.

-Cibulet fresc, per decorar.

Per fer la brandada, posar el bacallà amb un pot al foc, però amb l'aigua freda. Quan arrenqui el bull retirar del foc i deixar tapat uns 15 min.

Tallem els alls a trossets i els coem amb una mica d'oli. Reservem.

En dos pots escalfem la nata i l'oli. Reservem.

Piquem el bacallà amb la ma de morter. Després, amb el minipimer, anar barrejant primer una mica d'oli desprès  una mica de nata. També barregem l'oli amb els alls. Anem intercalant l'oli i la nata fins que ens queda una textura lligada. Rectifiquem de sal i pebre.

Deixem a la nevera unes hores fins que agafi consistència.

Jo ja ho poso en una mànega pastissera preparat per omplir els tomàquets.

Per fer-ho, tallem els caps dels tomàquets i,amb comte, buidem l'interior. Va molt bé fer-ho amb una cullereta de les de moka,que son mes petites que les de postres.

Omplim el tomàquet amb la brandada, decorem amb cibulet recent tallat i ho clavem amb un pal dels de fer brotxetes. Posem un got amb sucre i clavem la brotxeta.

Servir-ho ben fred i us asseguro que volaran...

Aquesta recepta de brandada es dels cursos del Casal d'Hostafrancs.

Espero que us agradi i.... Caprofiti !!!!!

 

Avui us vull fer una recomanació. Gràcies a la productora A Contracorriente vaig tenir la oportunitat de assistir al pasi privat de la pel·lícula Babettes feast (el festin de Babette).

Es una reposició de la pel·lícula  que es va estrenar ja fa 25 anys, i que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

A la propera edició del Festival de cinema de San Sebastian formarà part de la secció Culinary Cinema.
 

La varem veure en versió original, en danès, subtitulada, als cines Verdi.

S'estrena el 16 de Novembre i si podeu, no us la perdeu...

20 comentaris:

  1. Ostres, espero que amb les proves d'aquesta setmana et puguin aclarir què tens i què has de fer... Ànims!
    Mentrestant, sort que has fet cas al teu marit, perquè aquest aperitiu em sembla original i molt vistós, amb una combinació bonísima.

    ResponElimina
  2. Espero que et recuperis i que no sigui res. Aquesta recepta sembla tant bona! Segur que té èxit assegurat. Petons

    ResponElimina
  3. Jolin amb la panxa!! en fi segur que no sera res!! el teu marit ja ha fet bé d'animar-te!!! amb el bloc et distreus un munt!! m'encanta aquest aperitiu!! super facil i original!! apuntadet a la llibreta de pendents! petons guapaa i mooolts mooolts anims!

    ResponElimina
  4. Ostres guapa, espero que les proves surtin bé i serveixin per treure't el neguit, que segur que sí! I aviat tornaràs a estar a tope... que toca trobada santsenca!! ;)
    L'aperitiu boníssim, m'encanta la brandada!
    Molts ànims i petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Boníssim, Gemma! M'alegro que no ens abandonis!!! I desitjo que et recuperis ben aviat. Aquests tomaquets diuen "menja'm". Prenc nota de l'estrena de la pel·li, ja n'havia sentit coses bones, d'ella! Petonets curatius!!!!

    ResponElimina
  6. Molt bo, segur!! i la presentació molt xula!!

    ResponElimina

  7. Gemma, posat be i no ens abandonis, Ànims!!! mol be els tomaquets cherri.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. segur que no serà res, ja ho veuràs!!! I tranquil·la pel bloc, nosaltres el que volem es tenir-te per aquí, siguin quines siguin les receptes... i tot ajuda!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Gemma animos y siendo positiva siempre es mejor y espero que las pruebas aporten la solución ya se vea el final al problema.
    Unos tomates rellenos asi son geniales.
    bona diada
    peto

    ResponElimina
  10. Posa't bé. Et volem al 100%. Un aperitiu de 10. La pel·lícula la tinc i l'he vist moltes vegades. M'agrada i un dia voldria convidar els meus amb un festín com aquell. Una abraçada i bona Diada,
    Nani

    ResponElimina
  11. un aperitiu, facil original i molt bo

    FELIÇ DIADA!!!!

    ResponElimina
  12. Hola GEMMA ,despues de unas largas vacaciones retomo nuevamente las visitas y me introduzco en tu cocina para saborear estas recetas estupendas que nos haces ..esta brandada se ve buenisima.. menudas fotos uhmmmm ...besos

    ResponElimina
  13. Hola Gemma,
    No sabia que t'estaven fent proves!
    Espero que vagi tot bé; ja ens diràs.
    Fes el favor de fer cas al teu marit... a veure si ara ens hem de quedar sense les teves elaboracions.
    Trobo una idea molt original la d'aquests tomàquests.
    cuida't i bona Diada.
    Ptnts.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  14. Molt xulos aquests tomaquets farcits de brandada, van molt bé per un pica pica! La peli, me l'apunto, a veure si el 16 de novembre caic en la teva recomanació i vaig al cinema!! ;)

    ResponElimina
  15. Quins xerrys mes buffons!!!!
    M'agraden, el contrast de sabor bonissims.
    Petons guapetona

    ResponElimina
  16. Gemma; anims , segur que amb el tractament adecuat et poses bona desseguida. M'agrada que haguis fet cas al teu marit i no ens privis de les teves receptes:
    Molt bona idea aquest tomaquets.
    Petons

    ResponElimina
  17. Desitjo veure't animada en pocs dies.

    Dit això, la peli del "Festin...", és força bona, però tot i no tenir els premis que té aquesta, em va encantar la "Deliciosa Martha", en la versió alemana (no pas l'adaptació americana que van fer posteriorment).

    Anims i una abraçada

    ResponElimina
  18. Cuida't Gemma! espero que et donin un diagnòstic ben aviat!
    Com vols que en sobrin d'aquests aperitius? han de ser d'aquells de começar i no parar!!!! amb el que m'agrada la brandada...
    petonets

    ResponElimina
  19. Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris...i les vostres paraules d'ànims...
    Petonets a tots.

    ResponElimina
  20. Tus recetas tienen una pinta estupenda, pero ésta en concreto me ha gustado mucho. Encantada de conocerte, mil besos desde Cocina con Marta!!

    ResponElimina