dijous, 10 de gener del 2013

"FIGONES"



El primer dels aperitius del dinar d'Any Nou.
Aquesta recepta me la va explicar la meva fornera de tota la vida.
En diuen així perquè es una tapa típica  d'un bar que es diu Figón, a Zamora.
Quan li vaig comentar que havia comprat una tempura sense gluten i volia provar-la per el dinar d'Any Nou em va donar aquesta idea.
Mes fàcil, impossible. I el resultat, boníssim!!!!
Un bunyol amb pernil dolç, xoriço i una tempura. que es pot preparar tant amb ou com sense.
Us puc assegurar que la faré servir moltes mes vegades!!!
Anem al tema.

Ingredients:
-Pernil dolç tallat una mica gruixut.
-Xoriço dolç o picant. (en el meu cas, dolç)
-Formatge, si es vol (jo no en vaig posar)
-Tempura.
En el meu cas, tot sense gluten.
 Tallem el pernil dolç en tires d'uns 2 cmts. d'ample.
Tallem un trosset de xoriço i l'enrotllem amb el pernil dolç. Si els volem amb formatge, el posarem entre el pernil dolç i el xoriço.
Punxem un escuradents per tancar el rotlle.
Per preparar la tempura, afegim al preparat aigua ben freda, tal com indica al envàs.
Passem el rotlle per la tempura i el fregim amb oli ben calent.
Deixar escorre l'excés d'oli sobre un paper de cuina.
Servir i...vist i no vist....

Aprofito per enllaçar una nova edició de la revista d'intoleràncies alimentaries TRAZAS 
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

14 comentaris:

  1. Aquestes “figones” han d’estar molt bones i a més faci-les de preparar.
    Petons

    ResponElimina
  2. Directamente ja em quedo amb la recepta que m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Entre el xoriç, el pernil i el formatge, han de quedar molt gustosos!

    ResponElimina
  4. Gemma, quina gràcia el nom. Han de quedar boníssims!
    Un tranquil 2013!
    Nani

    ResponElimina
  5. Me ha parecido un aperitivo delicioso, y desde luego facil de hacer, me llevo la receta. Un abrazo

    ResponElimina
  6. una muy buena combinacion para estos figones
    peto

    ResponElimina
  7. És una bona idea i fàcil de fer.
    M'agrada.

    Petons

    ResponElimina
  8. Una proposta fàcil i deliciosa!! M'emporto la recepta...
    Merci per l'enllaç.
    Petons

    ResponElimina
  9. No coneixia això dels figones, i ha de ser ben bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Quina pinta aquests "figones"! Felicitats pel bloc!

    ResponElimina
  11. Gràcies a tots per els comentaris!

    ResponElimina
  12. Cuinadefireta:
    Benvinguda al meu bloc. Ara visito el teu...

    ResponElimina