diumenge, 12 de gener del 2014

PASTIS DE PORROS I GAMBES


Primer de tot Bon Any a tothom!!!!

Ja han passat les festes nadalenques i tot el que comporta….compres, hores de cuinar,i llargs àpats amb la família i els amics…
Poc a poc tot torna a la normalitat i un dels propòsits del Nou Any es portar el blog una mica al dia….a veure si ho aconsegueixo..jeje

Començarem l’any amb una recepta de la Conxita del Casal.

Un plat de festa i un dels que he fet aquets dies i ha agradat molt…
Es un plat que es pot tenir fet del dia abans, i quan tens colla a menjar va molt be fer coses que es poden fer amb antel.lació…

Anem al tema.

 

Ingredients:
-2 porros.
-300 grs. de cues de gamba.
-4 ous.
-200 grs. de llet evaporada.
-100cc. de vi blanc
-25 grs. de Maizena.
-2 alls.
-Julivert.
-Oli, sal i pebre.
-Pa ratllat.
-Amanida variada i tomàquets cirerol (per decorar).

Tallar els porros en juliana i estofar-los amb una mica d’oli. Quan estiguin a la meitat de la cocció afegir el vi blanc i deixar reduir.
Batre els ous amb la llet.

Saltejar les cues de gamba amb l’all i el julivert. En reservem unes quantes per decorar.
Untar un motlle rectangular amb mantega i disposar un paper vegetal al fons i espolsar una mica de pa ratllat.

Barrejar la crema d’ous amb els porros, les gambes i la maicena.
Coure al forn a 180º durant uns 40 min.

Quan esta fred, treure del motlle i servir acompanyat de l’amanida i els tomàquets cirerols.
També el podem servir tallat i decorat amb la resta de gambes i els tomàquets cirerols.

Es un plat que es pot menjar fred o tebi…esta bo de qualsevol de les maneres!!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

14 comentaris:

  1. Bon Any Gemma!
    Aquests pastissos salats van molt bé a l'hora de juntar-se molta gent a taula.
    Amb els porros i gambes té un sabor suau molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M'agraden els quiches i algun dels típics he fet. Aquest amb els porros, pot ser molt bo.

    Com diuen més amunt, són plats que va bé tenir preparats per quan et ve gent i omplem la taula.

    Bon 2014!!

    ResponElimina
  3. ha de ser ben bo, Gemma! Els porros funcionen molt bé, amb gambes. Petons!

    ResponElimina
  4. Que tenen els porros, que s'adapten a molts plats.
    Aquest pastís salat, em sembla bonissim i sobre tot per quedar bé un día de festa.
    Bon any Gemma!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Bon any! A veure si es veritat que treus més el nas per aquí! Aquest pastissos agraden a quasi tothom! Amb porros, deliciós!

    ResponElimina
  6. Bon any guapíssima!
    Aquests pastís segur que triomfa, i això de tenir-lo preparat amb antelació el fa ideal pels dies que tens molta gent
    Un petonarro
    Sandra

    ResponElimina
  7. Aquest pastis esta dient mengem
    Petons

    ResponElimina
  8. Els porros donen un gust molt especial i bo tot i que hi ha que només els posa al brou, però se'l pot traure molt partit!! Un pastís boníssim!

    ResponElimina
  9. M'eagraden molt aquest tipus de pastisos fets al forn. Va super bé per quan tens convidats, ja que et treuen molta feina. Aquest de gambes ha de ser mot bo.
    Petons

    ResponElimina
  10. Hola Gemma,
    Molt bon any per a tu també.
    M'agraden molt aquest pastissos.
    Una salutació :)

    ResponElimina
  11. Un pastís molt bo i ben saludable!!
    Bon any Gemma.

    ResponElimina
  12. Requetebó!!
    Jo no ne fet mai,peró si menjat!!
    Una recepta pendent que tinc!!
    Un petó.
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris!!!

    ResponElimina