dissabte, 27 d’abril del 2013

CREPS FARCITS DE MELMELADA DE MADUIXA(SENSE GLUTEN)


Dons si, feia molts dies que tenia ganes de menjar creps i no m’atrevia a fer-ne per si no quedaven bons…

Quan vaig veure que el repte d’aquest mes del Memòries d’una cuinera ens convidava a fer creps vaig pensar, aquesta es la meva !!

Us puc ben assegurar que no es nota la diferencia, en absolut. I si no, pregunteu-ho al meu fill. Hi ha algunes receptes que si que es pot dir que tenen un gust diferent, però en aquest cas no es pas així. Fins i tot em va sorprendre a mi… El problema es que ja he trobat una recepta ben bona i això vol dir que cauran mes d’una vegada !!!!!

Potser va quedar una mica mes espessa del normal però va servir per fer unes “tortitas” que també varen volar…!!! 

Vaig farcir el crep amb la melmelada de maduixes que vaig fer dies enrere i, com no, decorat amb fils de xocolata…a mi em fa venir salivera !! Segur que si ho proveu, a vosaltres també us passarà…

Anem al tema.





 

Ingredients:

-1 ou.

-125 grs. De farina sense gluten (Schär)

-25 grs. de sucre.

-250 ml. de llet.

-25 grs. de mantega.

-Un pessic de sal.

Batre tots els ingredients, menys la farina,amb el minipimer. Afegim la farina i continuar batent fins que no quedin grumolls.

Deixar reposar la barreja, a la nevera, uns 30 minuts.

Posem al foc una paella que sigui molt baixa i la pintem amb mantega. Repartim una quantitat de la preparació i la repartim per la paella. Quan es cuita per un costat, li donem la volta i esperem que es faci per l’altre.

Quan els tinguem fets els podem farcir del que mes ens agradi, ja sigui dolç o salat.

El millor que tenen les creps es que donen molt de joc, fins i tot sols estan bons...jajaja
 

 

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

Per cert, ja ho vaig posar al facebook, però per els que no ho heu vist, el meu llibre de Sant Jordi va ser...


                                                              A treballar...!!!!!!!

dimarts, 23 d’abril del 2013

PASTIS DE SANT JORDI


Mes que la recepta, avui  em fa il.lusió ensenyar-vos el meu pastis de Sant Jordi.


Es un pa de pessic farcit de nata.
 

La rosa i les barres de la senyera estan fetes amb massapà que vaig comprar a Baltà Farinetes, al carrer de Sants.

Es de color rosa i jo l’he tenyit amb colorant vermell.

Amb aquest pastís felicito el dia de Sant Jordi, però, especialment, felicito a la meva tia que avui es  el seu aniversari.  Com també es celíaca, he fet  el pa de pessic amb farina sense gluten…
Quina fantàstica diada, la de Sant Jordi, oi? Espero que tothom la gaudiu rebent i regalant roses i llibres !!!
 

Ens menjarem aquest pastís aquest vespre, mentre el Barça guanya al Bayer !!!!

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

diumenge, 14 d’abril del 2013

2on ANIVERSARI !!!


A casa em diuen que es bona senyal, però podeu creure que avui fa 2 anys que vaig començar amb el bloc i jo acabo d'assebentar-me ara ?

El tema es que ,com alguns ja sabeu, estic molt enfeinada. Per això em diuen que es bona senyal !!!

Per una part em sap greu tenir el bloc una miqueta abandonat, però per l'altre, tal i com estan les coses avui dia per molta gent, em sento privilegiada de tenir tant de temps ocupat en una cosa que abans era un entreteniment per mi i ara s'ha convertit en el meu "modus vivendi".

De tota manera no volia que passes aquest dia sense agrair, una vegada mes, a tots els que em deixeu comentaris, m'envieu correus privats preguntant que passa que no publico gaire...i encara que ja ho he dit en entrades anteriors, si tinc una estoneta sempre paso per els vostres blocs a veure que si cou...jejeje.

En aquets dos anys he conegut gents fantàstica, amb alguns fins i tot em fet una amistat. Gent que potser no ens coneixem en persona però parlem tot sovint, via correu, via facebook. La mateixa gent que et dona ànims en moments de "bajón"..., que els hi demanes consell per una recepta i et contesten al moment...en fi, tot un mon en que si que es veritat que hi ha una mica de rivalitat( no ens enganyem...) però també hi ha molt bon rotllo...

I parlant de rotllo, quin rotllo us estic pegant !!!

En fi, que moltes gràcies a tots per seguir-me i espero que no deixeu de fer-ho...prometo començar a preparar l'aniversari de l'any que bé, així tindre temps per fer alguna cosa especial...jajaja

Us deixo una foto dels pastissets que he fet de bon matí i que tothom agafi el trosset que vulgui !!!

 

Espero que us agradi i .....Caprofiti!!!!

 

 

 

 

dilluns, 8 d’abril del 2013

QUICHE DE BOLETS


Aquesta quiche va ser totalment improvisada.

Em varen fer un encàrrec que, entre d'altres coses, volien una quiche.

Jo vaig oferir una quiche de salmó i espàrrecs verd, una quiche de poma i botifarra negre o una quiche d'espinacs i bacallà....dons a un no li agradava el salmó, a un altre la botifarra negre , a un altre el bacallà !!!
(Veureu que als enllaços, les quiches estan fetes amb farina sense gluten. La recepta es la mateixa, però amb una pasta de full normal)

Fins que vaig veure que els bolets agradaven a tothom... Solucionat!!!

No havia fet mai cap quiche de bolets, però si alguna cosa bona tenen les quiches es que donen molt de joc. Tenint la base de la recepta hi podem afegir els ingredients que vulguem.

Com podeu veure  no es pas rodona. Crec que per fer racions es mes còmode de fer amb aquesta forma quadrada. (però es una qüestió personal...)

Anem al tema.
 

Ingredients:

-Una base de pasta de full. (jo, la del Lidl)

-Un paquet de bolets variats, congelats ( Si es època de bolets, podem fer servir bolets frescos)

-3 ous.

-250 ml. de nata líquida.

-Sal, pebre i una mica de romaní en pols.

-Opcional, un paquet de taquets de pernil salat.

-70 gr. de formatge gruyère.

En una paella amb una mica d'oli, fregim  els bolets tal com indica a la bossa. Reservem.

En un bol remenem els ous, afegim la nata, la sal, el pebre i el romaní.

Afegim els bolets ben escorreguts d'oli i posem els taquets de pernil i el formatge.

Posem la pasta de full al motlle. Aboquem la barreja de tots els ingredients i deixem coure al forn, a 180º uns 20 a 25 minuts.

Traiem del forn, deixem refredar una mica. Treure del motlle i....a menjar.
 

El millor que tenen les quiche es que es un plat que es pot menjar calent, tebi o fred.

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

 

dimarts, 2 d’abril del 2013

MONES DE PASCUA 2013


Encara que per aquest any ja no us serveixin, publico les mones que he fet  i potser us serviran per l'any que bé...jeje

Anem al tema.
La de la fillola del meu marit es farcida de melmelada d'albercoc i recoberta amb trufa cuita.
 
 

Una es sense gluten. Va triomfar !!!
 

Una altre amb farciment i cobertura de melmelada d'albercoc. Recoberta de trufa
.

 
 

La base de la que no porta gluten es la mateixa que teniu aquí.

Per fer les bases de les mones he utilitzat la recepta que teniu aquí.

Per fer la trufa cuita teniu aquí la recepta i per la trufa ràpida, la teniu aquí.

Dons ara que teniu tots els ingredients .... a treballar !!!! I la decoració a gust del que la fa  !!!!

Ja veieu que he passat les "vacances"??? una miqueta ocupada,no?...Però la satisfacció dels comensals s'ho val!!!!
Una foto de les postres del diumenge...
I els bunyols que no faltin...!!!!
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!