diumenge, 12 de gener de 2014

PASTIS DE PORROS I GAMBES


Primer de tot Bon Any a tothom!!!!

Ja han passat les festes nadalenques i tot el que comporta….compres, hores de cuinar,i llargs àpats amb la família i els amics…
Poc a poc tot torna a la normalitat i un dels propòsits del Nou Any es portar el blog una mica al dia….a veure si ho aconsegueixo..jeje

Començarem l’any amb una recepta de la Conxita del Casal.

Un plat de festa i un dels que he fet aquets dies i ha agradat molt…
Es un plat que es pot tenir fet del dia abans, i quan tens colla a menjar va molt be fer coses que es poden fer amb antel.lació…

Anem al tema.

 

Ingredients:
-2 porros.
-300 grs. de cues de gamba.
-4 ous.
-200 grs. de llet evaporada.
-100cc. de vi blanc
-25 grs. de Maizena.
-2 alls.
-Julivert.
-Oli, sal i pebre.
-Pa ratllat.
-Amanida variada i tomàquets cirerol (per decorar).

Tallar els porros en juliana i estofar-los amb una mica d’oli. Quan estiguin a la meitat de la cocció afegir el vi blanc i deixar reduir.
Batre els ous amb la llet.

Saltejar les cues de gamba amb l’all i el julivert. En reservem unes quantes per decorar.
Untar un motlle rectangular amb mantega i disposar un paper vegetal al fons i espolsar una mica de pa ratllat.

Barrejar la crema d’ous amb els porros, les gambes i la maicena.
Coure al forn a 180º durant uns 40 min.

Quan esta fred, treure del motlle i servir acompanyat de l’amanida i els tomàquets cirerols.
També el podem servir tallat i decorat amb la resta de gambes i els tomàquets cirerols.

Es un plat que es pot menjar fred o tebi…esta bo de qualsevol de les maneres!!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

14 comentaris:

lolines ha dit...

Un plat de festes bonissim

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Bon Any Gemma!
Aquests pastissos salats van molt bé a l'hora de juntar-se molta gent a taula.
Amb els porros i gambes té un sabor suau molt bo.
Petons.

Ricard Sampere ha dit...

M'agraden els quiches i algun dels típics he fet. Aquest amb els porros, pot ser molt bo.

Com diuen més amunt, són plats que va bé tenir preparats per quan et ve gent i omplem la taula.

Bon 2014!!

Marina A.F. ha dit...

ha de ser ben bo, Gemma! Els porros funcionen molt bé, amb gambes. Petons!

ISABEL ha dit...

Que tenen els porros, que s'adapten a molts plats.
Aquest pastís salat, em sembla bonissim i sobre tot per quedar bé un día de festa.
Bon any Gemma!!
Petons

Cristina ha dit...

Bon any! A veure si es veritat que treus més el nas per aquí! Aquest pastissos agraden a quasi tothom! Amb porros, deliciós!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Bon any guapíssima!
Aquests pastís segur que triomfa, i això de tenir-lo preparat amb antelació el fa ideal pels dies que tens molta gent
Un petonarro
Sandra

Fem un mos ha dit...

Aquest pastis esta dient mengem
Petons

Teresa ha dit...

Els porros donen un gust molt especial i bo tot i que hi ha que només els posa al brou, però se'l pot traure molt partit!! Un pastís boníssim!

QUIMA ha dit...

M'eagraden molt aquest tipus de pastisos fets al forn. Va super bé per quan tens convidats, ja que et treuen molta feina. Aquest de gambes ha de ser mot bo.
Petons

Kui_Netes ha dit...

Hola Gemma,
Molt bon any per a tu també.
M'agraden molt aquest pastissos.
Una salutació :)

Ramon Juanola ha dit...

Un pastís molt bo i ben saludable!!
Bon any Gemma.

Pilar Martí ha dit...

Requetebó!!
Jo no ne fet mai,peró si menjat!!
Una recepta pendent que tinc!!
Un petó.
http://cuinanatura.blogspot.com.es/

GEMMA ha dit...

Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris!!!