dilluns, 28 d’abril de 2014

FIDEUÀ I TRES ANYS DE BLOC


No creieu pas que les vacances m’han durat fins al dia d’avui!!
Tot i que em repeteixo mes que l’all, es cert que no tinc massa temps per dedicar al bloc…però em resisteixo a tancar-lo!

El passat dia 14 va fer tres anys que tinc el bloc i, si be es cert que aquells dies estava fora, no es menys cert que no vaig tenir temps de deixar alguna cosa publicada fent-hi referència.
Però bé, mai es tard.
Moltes gràcies a tots els que passeu per aquí i als que em “foteu la bronca” per què no publico…es un dels motius principals per els que segueix aquest bloc. He fet el ferm propòsit de ser mes constant…

 Avui publico el que, segons la meva família , es el meu plat estrella!!!
La fideuà o rossejat es com la paella. A cada casa es fa d’una manera. I jo avui us explico la meva manera. La que agrada a casa nostre.
Ahir varem celebrar l’aniversari de la meva tia i es el plat que mes li agrada. Com es celíaca com jo, per ella i per mi, la faig amb fideus sense gluten. No es el mateix però…qui no es conforma es per que no vol,no?..

Anem al tema.



Ingredients:

Per fer el fumet:
-Peix de roca.
-Galeres i crancs.
-Ametlles, avellanes pinyons i pa torrat per fer una picada.
-Un pot petit de tomàquet fregit concentrat ( jo, Solís)
Per fer el plat:
-Fideus del nº 2 ( jo en calculo 100 grs. per cap)
-4 o 5 grans d’all.
-La bossa de salsa d’una sèpia.

Per fer el fumet:
Netegem el peix i el posem a bullir.
Mentre, en una paella, sofregir les galeres i els crancs. Els retirem i els aixafem una mica amb la ma de morter i els afegim al brou.
Fem una picada esplèndida amb les ametlles, les avellanes, els pinyons i, en el meu cas, una torrada de pa sense gluten.
En la mateixa paella de fregir les galeres, afegim mes oli i tirem la picada. Quan esta un punt torrada afegim el tomàquet.
Remenem per que s’integri i ho afegim tot al brou.
Deixem bullir com a molt, 30 min.
El brou el podem preparar el dia abans i, un cop colat, reservar-lo. Jo en faig una olla gran i el congelo per altres vegades.
Per fer la fideuà posem un paelló al foc amb oli. Posem els alls, amb la pell, i deixem dorar una mica.
Afegim la salsa de la sèpia i també la deixem que es faci una mica.
A continuació afegim els fideus i anem remenant fins que agafen color.
Quan agafen color  si afegeix el brou fins que els cobreix.
En aquest moment ja no torno a remenar mes els fideus i en uns 18 20 min. està llesta la fideuà i tots els fideus estan ben de punta!!!
Veureu que jo no hi poso cap tipus de tall. Així es com la faig jo.
La podeu acompanyar d’all i oli. Això va a gust del consumidor…

Espero que us agradi i Caprofiti !!!!

 

 

 

13 comentaris:

MaryLou ha dit...

Felicitats!!! aquesta fideuà me la menjaria encara que fos per esmorzar, ara mateix!!!!
Petonets

Cristina ha dit...

Enhorabona pel tres anys i per seguir endavant amb aquest blog! És veritat que de vegades costa poder dedicar-li tot el temps que un mateix voldria, però encara que sigui de tant en tant és bonic tenir-lo i gratificant, veritat?

Les teves receptes realment vénen molt de gust i amb aquesta fideuà, mira que són les 10 del matí eh, però me n'has fet venir ganes! Apuntada! ;)

Petons!!

Marina A.F. ha dit...

Molt bona, la fideuà!! I felicitats pels tres anys!! Jo també et foto bronca, però de bon rotllo, perquè se't troba a faltar!! Petons!

Teresa ha dit...

Per molts anys!! una fideuà molt bona, tots els fideus cap a dalt!!!senyal de bona!

Roser ha dit...

uueeaaa felicitats pel bloc i per com t'ha quedat la fideua!! ben punxeguda!! molt bona es! petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Per a molts anys, tant per els tres anys del blog, com per aquesta "fideuà" el seu aspecta és Superior, i el seu gust,segurament, també.
Salutacions Gemma¡¡ :O)

Miquel ha dit...

Gemma muy buena la fideuà!! y muchas felicidades por estos 3 años y ademas de bona cuina
Peto

Isabel ha dit...

Felicitats Gemma per aquests 3 anys i per aquesta magnifica fideuà.
Petons

Eva Macià ha dit...

Enhorabona per aquests tres anys, i espero que en la mesura en què puguis continues publicant alguna coseta de tant en tant. Aquesta fideuà fa tremolar de bona!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Moltes felicitats Gemma per aquests tres anys, espero que siguin molts més, eh?
La fideuà es un plat que m'encanta en qualsevol de les seves varietats.
Petons.

el taller de cuina ha dit...

Per molts anys Gemma!!! no tanquis el blog que preferim "veure't" poc que perdre't de vista!!!!
petonets

GEMMA ha dit...

Gràcies a tots per els vostres ànims!!!!
Ens seguirem veient...

Anònim ha dit...

Quina marca de fideus fas servir?