diumenge, 18 de gener del 2015

TERRINA DE SALMÒ I BACALLÁ FUMATS


Fa un temps que tenia aquesta recepta guardada a pendents. La vaig veure al bloc de Les receptes deSt. Hilari. Es un bloc on podem agafar moltíssimes idees per fer entrants i aperitius en format individual, i a casa ens encanten.
Com us deia, aquesta feia temps que la tenia a pendents i el dia de Reis la vaig fer. Ens va encantar!
Com he estat una mica desconectada del mon blocaire, no m’havia assabentat de la proposta d’aquest mes que ens fa el bloc Destapant cassoles i quan ho vaig veure ja la tenia feta i , quina millor oportunitat de publicar, que aquest mes que ens toca el fantàstic bloc de l’Alfons…
Jo la he fet igual que la publica ell, menys la decoració final…

Anem al tema.

 
Ingredients:
-300 grs. de salmó fumat.
-300 grs. de bacallà fumat.
-200 grs. de iogurt natural.
-200 grs. de nata per muntar.
-8 fulls de gelatina.
-Suc de ½ llimona.
-Suc de ½ taronja.
-1 cull. petita de ginebre i 1 de cointreau.
-Anet fresc.
-Gerds.
-Sal i pebre.
Triturar el salmó amb la meitat del iogurt natural, la meitat de la nata i el suc de la llimona. Salpebrar.
Hidratar 4 fulls de gelatina amb aigua freda i dissoldre-les amb la ginebra i una cull. de nata, escalfades al foc.
Incorporar la barreja al salmó, barrejar be i omplir un motlle, en el meu cas, quadrat, de vidre. Deixar a la nevera fins que qualli.
Triturar el bacallà amb l’altre meitat del iogurt, la resta de la nata i el suc de taronja.
Hidratar la resta de fulls de gelatina amb aigua freda i dissoldre-les amb la cull.
de cointreau i 1 cull. de nata, escalfats al foc.
Incorporar a la barreja del bacallà i remenar bé.
Omplir el motlle fent una capa a sobre de la de salmó.
Deixar a la nevera fins l’endemà perquè qualli bé.
Per servir desemmotllar amb cura i tallar a quadrets.
Jo ho he decorat amb un gerd i empolsat amb una mica d’anet fresc.
Us puc assegurar que deixareu als convidats sorpresos amb el resultat!!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

 

 

 

12 comentaris:

mercè ha dit...

HOLA PRECIOSA!, quina il.lusió hagis fet l'entrada per a la proposta de DEL BLOG AL PLAT!, i si et dic que vaig estar a punt de fer justament aquesta recepta?, jajajajaja. La faré segur, ja que em sembla d'una finesa preciosa a la vista i al paladar!. Una abraçada guapa!

Teresa ha dit...

Quina bona proposta!!! ha d'estar molt bo!

Miquel ha dit...

Una terrina muy buena y que asi presentada es toda una delicia¡¡
Bona setmana

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

T'ha quedat una presentació molt maca, també ha d'estar ben bona.
Petons.

Xicuina-Anna ha dit...

Quina bona pinta!! El resultat és un mos ben espectacular!!Ja l'havia vist també en el blog però no tenia ni el temps ni els ingredients, així que queda guardada per un altre dia! Ptons!!

Cristina ha dit...

Aviam si traiem més el nas per aquí...Quina delicia de tapa en tots els sentits.

Gemma ha dit...

ostres, a facebook vaig veure la foto i em va semblar que eren postres... i no!
M'encanata la combinació i la presentació, ha de quedar un aperitiu molt gustós i elegant.

Alfons ha dit...

ës una recepta que sempre fa molta festa... i t'ha quedat bordada!!
gràcies per participar a la convocatòria de la Mercé
una abraçada

Joaquina ha dit...

Us ha quedat perfecta!!! i amb aquests ingredients fa molta festa. Apuntada!!! Una abraçada!!!

Anna Pigarda ha dit...

Quina presentació més maca! Segur que van ser tot un èxit! Una abraçada!

Sussi Abel ha dit...

Una terrina boníssima!!una abraçada!
http://aracuina.blogspot.com.es/

GEMMA ha dit...

Gracies a tots per els comentaris...