dissabte, 21 de març de 2015

MOUSSE DE PERES AL CARAMEL

Aquest pastís es, sense dubtes, un del millors pastissos que he menjat mai!!
Encara que sembla que sigui molt llarg i complicat de fer, ni cas…val la pena!
El varem fer al monogràfic de pastisseria del casal.
L’endemà, encara estava mes bo!!
Anem al tema.

Ingredients:
-4 clares d’ou.
-75 grs. d’ametlla en pols.
-50 grs. de nous ratllades.
-50 grs. de sucre.
-25 grs. de “Maizena”
-125 grs. de sucre glaç
-200 grs. de peres en almívar.
-50 grs. d’ametlla laminada.
-130 grs. de sucre.
-6 fulls de gelatina.
-250 ml. de nata per muntar.
-200 ml. de llet.
-3 rovells d’ou.
-2 cull soperes de licor de peres ( cointreau o gran marnier…)
-100 grs. de xocolata fondant.
-50 grs. de mantega.
-1 cuul d’oli de gira-sol.
Fer una pasta de macaró, treballant les clares muntades a punt de neu amb un pessic de sal. Incorporar el sucre glaç i les nous i les ametlles ratllades.
Omplir una mànega pastissera amb la mescla i fer dos cercles a sobre de paper de forn. Disposar a sobre sucre glaç, deixar reposar 15 min. Tornar a posar sucre glaç i coure al forn a 180º durant uns 30 min. Deixar refredar.
Posem la gelatina a remull amb aigua freda.
Fer un caramel amb 110grs de sucre i 2 cull d’aigua. Treballar els rovells amb els 20 grs. de sucre restants, afegir la llet. Afegir la barreja al caramel. Quan esta calent, afegir la gelatina. Deixar temperar.
Muntar la nata. Afegir les peres tallades a daus. Incorporar la crema a la nata.
Disposar un dels macarons a sobre d’un motlle de la mateixa mida. Omplir amb la
mousse i tapar amb l’altre macaró. Deixar a la nevera mínim 4 hores.
Per presentar, desfem el xocolata al micro, afegim la mantega i l’oli.
Cobrim el pastís amb la xocolata i decorem amb les ametlles laminades una mica torrades.

7 comentaris:

Miquel ha dit...

Gemma ya el nombre suela a postre divino,una combinacion muy buena sin lugar a dudas.
petons

Cristina ha dit...

Déu ni do! per repetir dos i tres talls més!...això va a pendents.

GEMMA ha dit...

Miquel:
Dons si noi....un postre divino...

Cristina:
De veritat que es brutal ...

lolines ha dit...

Gemma, sens dubte es una DELICIA

Teresa ha dit...

Et farem cas i el farem! té molt bona pinta!!! bona setmana

ISABEL ha dit...

Les peres son una fruita de les que mes m'agraden.
No puc dubtar que fetes així estan super delícia.
Petonets guapi.

GEMMA ha dit...

Lolines:
De veritat que si que ho es

Teresa:
Ja em diras si us ha agradat

Isabel:
Us encantara, segur.