diumenge, 22 de febrer de 2015

CALAMARSETS AMB FAVETES I CLOÏSSES


En els cursos de cuina del Casal cada setmana li toca a algú diferent portar els ingredients per fer la recepta. Després t’emportes el plat fet a casa.
Explico això perquè el meu marit sempre diu que a mi no em toca mai quan hi ha coses que a ell li agraden molt.
Dies enrere vam fer aquesta recepta i li vaig prometre que li faria aviat.
Dons avui ha estat el dia! I ha triomfat!!!
No es gens complicat de fer. I si et donen les faves pelades, com ha estat el meu cas, dons menys feina!
Anem al tema.


 


Ingredients:

-1 kg de faves, pes net. ( son 4 kg de faves)
-1/2 kg de calamarsets.
-1/2 kg de cloïsses.
-1 manat de cebes tendres.
-1 manat d’alls tendres.
-1 got de vi blanc.
-Oli, sal i pebre vermell dolç.
Tallar les cebes i els alls tendres a trossets. Saltejar en una cassola amb oli. Quan agafi una mica de color afegim els calamarsets i els saltegem a foc viu.
Incorporem el pebre vermell i el vi blanc. Deixem reduir una mica.
Afegim les faves i les coem, tapades, uns 30 min, mes o menys, a foc lent.
Obrim les cloïsses a part. Les afegim uns 5 min. abans d’acabar la cocció de les faves.
Servir-les ben calentes acompanyades d’una copa de bon vi.

 

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!

dijous, 12 de febrer de 2015

COCA DE LLARDONS


Avui es dijous gras i toca menjar truita , botifarra d'ou i una bona coca de llardons per postres.
Pensava que tenia la recepta de la coca penjada al bloc i resulta que no.
Quina millor oportunitat per fer-ho que avui!
Una recepta de la Conxita del Casal.
Anem al tema.




Ingredients:
-500 grs. de pasta de full (dos paquets) ( la del Lidl va molt be).

-250 grs. de llardons.

-50 grs. de pinyons.
-Canyella en pols.
-Anís.
-Sucre.
-1 ou per pintar.

Picar els llardons entre dos draps, amb la ma de morter. Si t’agraden mes picats, es fa amb la picadora.
Estirar una de les pastes de full i posar a sobre els llardons. A sobre posar l’altre.
Doblegar per el mig i amb un corrò, estirar la pasta de full perquè s’integrin be els llardons.
Li donem forma rectangular. Retallem els cantons perquè quedi polit.
Amb un ganivet posat del revés fem uns talls al voltant de tota la coca.
Espolvorejar amb la canyella, el sucre i posar els pinyons.
Core al forn a 200º uns 25 min.
Quan treiem la coca del forn esquitxem amb l’anís.
Deixar refredar i ja tenim una boníssima coca de llardons.

 
Espero que us agradi i..... Caprofiti !!!!!