dilluns, 25 de gener del 2016

SALMÒ MARINAT AMB LLAGOSTINS I GERMINATS

Sempre que trobo al mercat salmó fresc a un preu raonable, m’agrada comprar-ne i marinar-lo. El congelo i sempre en tinc a punt per fer un aperitiu de diferents maneres.
Avui us ensenyo les culleretes que vaig fer per el dinar d’Any Nou.
Amb unes cues de llagostins que vaig saltejar amb all i julivert i decorat amb uns germinats, van quedar unes culleretes d’allò mes bones.
Anem al tema.
 
Ingredients:
-1 salmó (quan mes gran millor, encara que només en comprem un tros)
-Barreja de 4 pebres, en gra. (Negra, verda, rosa i jamaicana)
-Sal i sucre, en la mateixa proporció.
-Anet fresc.
-Un got de xupito, de ginebre.
Per fer les culleretes:
-Unes cues de llagostins.
-All i julivert.
-Germinats de ceba tendre.
Fem que ens tallin el salmó en dos filets i li traiem be les espines.
Barregem la sal i el sucre, en la mateixa proporció.
En una safata posem una part de la barreja de sal i sucre i un filet de salmó, amb la pell cap per avall, i a sobre posem la barreja de les 4 pebres. A sobre espolsem l'anet i la ginebra.
Posem l'altre filet de salmó, també espolsat amb anet, amb la pell cap per amunt. Ha de quedar com un entrepà. Ho acabem de cobrir amb la resta de la sal i el sucre.
Ho tapem amb un plàstic transparent i amb un pes a sobre, ho deixem macerar 24 hores. No cal posar-ho a la nevera, si no es vol.
Jo, a la meitat de temps, li dono la volta al salmó.
Passat el temps, netegem amb les mans la restes de les pebres i, molt ràpidament, sota un raig fluix d'aigua, rentem els filets.
Els assequem molt bé amb paper absorbent.
Amb unes 4 fulles de paper de cuina untades amb oli, les passem per tot el filet, primer per la carn i després per la pell.
Dura uns 10 dies a la nevera o si ho preferim, ho podem congelar sense cap problema.
Per muntar la cullereta, tallem unes tires de salmó a taquets. Amanim amb un raig d’oli d’oliva verge , a sobre posem un llagostí i per decorar un grapat de germinats de ceba tendre.
Espectacular!!!
Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!
 

7 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

que bo!! jo no l'he marinat mai, però si que l'he tastat marinat d'uns amics i queda molt bé! a veure si algun dia m'animo perquè no surto del salmó a la planxa jo! petons

Teresa ha dit...

Una mossegada deliciosa!! i ben presentada!!

Mjsalla ha dit...

Molt bona pinta!!!

GEMMA ha dit...

Roser:
Es molt fàcil de fer i sempre va be tenir-ne preparat!

GEMMA ha dit...

Teresa:
Gràcies Teresa...i si que esta molt bo!!

GEMMA ha dit...

M.Jose:
Bona pinta i bon sabor!!
Gràcies per el comentari

Anna Pigarda ha dit...

Quina presentació més maca! M'encanta el salmó de totes les maneres, però marinat és especialment deliciós! M'apunto la recepta! Una abraçada!