dimecres, 27 d’abril del 2011

PASTÍS DE POMES I PLÁTAN


El proper dissabte dia 30, entre la Creu Coberta i el C/ de Sants, es farà la festa del comerç al carrer. Una de les botigues que posa paradeta es la Cristalleria  Casas. Es una botiga de tota la vida a on podem trobar tot el que necessitem per cuinar. Pots trobar motllos de tota mena fins a vaixelles, olles i objectes de regal. Val la pena visitar-la.
La marca LÉKUÉ farà demostracions al davant de la seva botiga. L’horari es al matí de 12 a 14 h. i a la tarda de 17’30 a 20’30.
La adreça: Creu Coberta, 112.
El pastís  que us presento avui està fet amb un motllo d’aquesta marca, que hem van regalar. Es desmunta i el fons del motllo, que es de porcellana, serveix per servir directament a taula.
La recepta es d'un curs de cuina del Casal d’Hostafrancs impartit per la Cochita.


                                           
Ingredients:
200gr. de farina
100gr. de mantega.
50gr. de sucre.
1 ou, 3 cull. de llet freda.
2plátans i 2 pomes.
1 llimona
50c.c. de rom negre
50gr.de sucre glaç.
3 ous
200gr. Nata per muntar
100gr.de sucre i 1 cull. de vainilla en pols.
Fer la pasta brisa fent un volcà amb la farina, al mig disposar l’ou, el sucre, la mantega tallada a trossets, un pessic de sal i la llet. Treballar-ho amb la forquilla i després amb les mans. Fer una bola i deixar reposar a la nevera durant 1 hora.
Mentrestant, tallem les pomes a làmines i els plàtans a rodanxes i macerar-ho amb el suc de llimona, els 50gr.de sucre glaç i el rom. Deixar-ho 30 min.
Estirar la pasta i col·locar-la en un motllo rodó, desmuntable. Disposar les fruites al fons, batre els ous amb els 100gr.de sucre, la nata i la vainilla en pols. Abocar-ho a sobre de la fruita i coure al forn uns 30 min. a 180ºC. Jo poso el turbo al forn.
Si no voleu fer la pasta brisa, podeu comprar-la ja feta. Jo, a vegades, utilitzo la del Lidl,que es refrigerada i surt prou be.
Espero que us agradi i....Caprofiti!!!!!


Veureu que tinc una nova capçalera i vull donar les gracies al Josep, del Café de Nit,  que es l’autor... Gracies per la paciència Josep.


I, per cert, avui si que guanyarem, endavant BARÇA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 comentaris:

Marina ha dit...

Ha de ser molt i molt bo aquest pastís. Té una pinta fantàstica. Acabo de trobar el teu bloc. Vaig a xafardejar una mica amb el teu permís ;)
Petons!

Cristina ha dit...

Gemma, primer de tot, no he provat cap combinació de pomes amb plátan...per a mi és un misteri.

Després t´he dir que conec aquesta botiga, he anat moltes vegades, així com la carretera de Sants...és fantàstica.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Els pastísos de poma són un clásic a la cuina si a més a més l'hi posem el plàtan, té que està "bestial", doncs són de les fruites que a mí m'agraden més.
Que vagi de gust Gemma¡¡ :-D

el taller de cuina ha dit...

T'ha quedat maquíssim, i encara ha de ser més bo!

La cuina de l'Eri ha dit...

Quina capçalera més maca eh???
Té una pinta fantàstica!! I moltes gràcies per a la informació. Jo tinc aquest motllo i és perfecte! Petonets

GEMMA ha dit...

Marina:
Sigues benvinguda al meu blog i xafardeja tot el que vulguis.
Petonets.

Cristina:
Prova aquest passtís i ja m'ho dirás.

Josep: t'asseguro que es boníssima aquesta combinació.
Petonets.

Taller de cuina:
Si que ho está de bo!

Eri:
La capçalera es "culpa" del Josep, i m'agrada molt com ha quedat.
Petonets

Glòria ha dit...

M'encanta la pasta brisa i feta amb la recepta de la Conxita, surt perfecta. Amb la combinació de sabors del farcit, ha de quedar molt bé.

La Cristalleria Casas és la nostra botiga de referència a l'hora de buscar qualsevol estri, tenen de tot!.

Quina capçalera més bonica, je, je.

Ah!. VISCA EL BARÇA (fins i tot jo patia, encara que no sigui gens futbolera).

GEMMA ha dit...

Si,si,si, la champions ja es aquí!!!!!!
Quins nervis

Gemma ha dit...

El Josep és un sol, t'ha fet una capaçalera xulíssima!
L'adreça que dius, és de Barcelona, oi?
Aquest motlle de Lekué també el tinc i va molt bé, és super pràctic ;)
La combinació de pomes i plàtans ha de quedar sensacional!