dimecres, 20 d’abril del 2011

SÈPIA AMB MANDONGUILLES

Aquest es un dels plats que solem fer quan som molts a celebrar algun aniversari. El pots cuinar el dia abans i sòl agradar a tothom, grans i petits.
Aquest any ,però, per Sant Jordi, que celebrem l’aniversari de la Maria, el cuinarà ella!!Veureu que utilitzarem ingredients sense gluten. Com us vaig comentar a l'entrada anterior, a casa hi han celíacs, per tant procurem que el que preparem quan estem tots, siguin  aptes per a ells, així  podem gaudir del mateix plat, sense problemes.

                                 

Ingredients:
1 kg. de sèpia .( amb la bossa de la salsa).
½ kg. de carn de porc picada.
½ kg. de carn de vedella picada.
1 ceba.
Tomàquet ( pot ser triturat i fregit)
Molla de pa sec (sense gluren) i una mica de llet.
1 ou.
All i julivert (del de la sirena).
50 cl. De caldo de carn o pollastre i 50 cl. de vi blanc.
Oli i farina, (en aquest cas Maizena)

Per fer les mandonguilles barregem les carns picades amb l’ou, la sal, el julivert, l’all i el pa que haurem sucat amb la llet. Un cop tot barrejat, anem fent boletes, no molt grosses, i les passem per farina.
En una cassola amb oli, fregim les mandonguilles i les anem reservant apart.
En el mateix oli, fem el sofregit de la ceba i el tomàquet. Quan està sofregit, afegim la salsa de la sèpia  i la sépia tallada a taquets. Anar remenant una mica fins que es faci la sépia. Afegim el caldo i el vi blanc i que faci una mica xup-xup i afegim les mandonguilles i coure tot junt uns minuts.
Es un plat que esta millor reposat d’un dia per l’altre.


Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!





 

7 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Com m'agrada aquest plat!! és deliciós!!! una molt, molt, bona pinta. PEtons!

Glòria ha dit...

Aquest xup-xup mar i muntanya és deliciós!. Plats com aquest ens faciliten la feina perquè es poden fer per endavant i encara són més bons!. M'agafen ganes de sucar pa a la foto!

Anònim ha dit...

Les amndonguilles amb sèpia és un dels `bàsics de casa meva, i el teu platillo té una pinta que fa venir salivera!
Petons
Sandra

GEMMA ha dit...

La cuina de l'Eri:
La veritat es que esta molt bo

Gloria:
Es la ventatge d'aquets plats. Poderlos preparar d'avui per dema.

Sandra:
Benvinguda al meu blog. Som veines de barri..je,je
M'agradaria participar en la propera recepte del 15, es possible?
Gracies per la visita
petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; Un plat aquest, per sucar-hi pa, inclús a la "foto", que bo aquest plat.
Amb altres paraules; Que vagi de gust Gemma¡¡ ;-D :-D

GEMMA ha dit...

Josep: benvingut al meu blog i gracies per el teu comentari.
Jo et vaig sugerir que el rap amb pinya, a casa, hi posa vem ceba caramelitzada, no se sI ho recordes..

Joan ha dit...

Hola Gemma,

Primer de tot gràcies per la teva visita al meu blog, espero trobar-te de nou.

Dir-te que el teu també m'ha agradat molt i ja el tinc afegit als meus preferits per a passar-hi tot sovint.

Una abraçada