dimecres, 21 de març del 2012

CARXOFES AMB CLOÏSSES

Una altre recepta de les classes de cuina de la Conxita…
Un plat de diumenge, molt fàcil de fer  i que, per el meu gust, es cuinar i menjar en el mateix dia.
Els que l’han provat diuen que queda molt bò i un plat molt adient quan les carxofes estan en el seu millor moment…
Anem al tema.


Ingredients:
-12 carxofes.
-650 grs. De cloïsses.
-Fumet de peix.
-1 ceba.
-2 alls.
-1 got de vi blanc.
-Julivert picat.
-farina.
-1 llimona.
-Oli, sal i pebre.
-Pa, per sucar a la salseta....

Netegem les carxofes, deixant només el cor. Les bullim amb aigua i afegim una mica de farina dissolta amb una mica d’aigua, el suc de la llimona i sal, fins que estiguin al “dente”.
El fet d’afegir llimona i farina es per que no es facin negres les carxofes.
En una cassola estofar la ceba i l’all ben picats. Quan comença a agafar color afegim el julivert, una cull de farina i desglacem amb el vi blanc, durant uns minuts.
Incorporem les carxofes i les cloïsses, cobrim amb el fumet i ho coem fins que les cloïsses s’obrin. Rectifiquem de sal i pebre i ja tenim el plat llest !
Com veieu no es gens complicat i el resultat us sorprendrà…

Si canviem la farina per farina sense gluten, es un plat prfecte per celíacs.


Espero que us agradi i Caprofiti !!!!!



Em permetreu que, com a bona culé, feliciti des de aquí al Messi per el rècord  històric que va assolir ahir. No era fàcil d’igualar però…hi algun rècord que se li resisteixi a aquest noi???


24 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Gemma, m'agrada molt! I amb el fumet de peix encara em tempta més! bona recepta per començar un bon àpat. petonet!

Macedonia en familia ha dit...

Te molt bona pinta!!! De ben segur que són boníssimes!!

Judith ha dit...

quin plat més bo Gemma!!!! apuntadíssim. petonets

Gemma ha dit...

M'encanta la combinació, a casa també la fem. Una bona llesca de pa i a disfrutar!

trifasic de baileys ha dit...

Em sembla perfectaa la combinació, tot i que no se si mai l'he tastat a pendents es troba!! una pinta excelent!! petonets

Cristina ha dit...

Per llepar-se els dits! La propera vegada vas amb un tàper al vestidor de Can Barça...je, je, je

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquest platet és dels que ens agraden a casa, l'haurem de provar!!
I visca el Messi!!
Petonets
Sandra

lolines ha dit...

el messi, ¡¡¡únic!!!
i les teves carxofes delicioses

La cuina de l'Eri ha dit...

Un plat de cullera, dels que m'agradent tant a mi!!! Petonets

GEMMA ha dit...

Marina:
Amb un bon fumet tot queda mes bó...

Macedonia...:
Si que en son, de bones,si...

Judith:
Mira, el pots fer per celebrar l'aniversari del bloc,no?...

GEMMA ha dit...

Gemma:
El problema es que amb una llesca no ni ha prou,jeje...

Roser:
Dons ja saps que et toca...a fer-la

Cristina:
Nena, si no varem poder anar ni al camp...culpa del meu Valdés...jaja

GEMMA ha dit...

Sandra:
Dons ...a cuinar.. que en Xavi d'aquest si que en menjará,no?

Lolines:
Si que es únic, si...

Eri:
De cullera i de sucar-hi pa...

ISABEL ha dit...

Quines carxofes mes bones!!!!
Val la pena aprofitar ara que es el temps.
Un 10 per la recepta i un altre per
el petit supergrand MESSI.
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Has fet un plat que a mi m'encanta. Sempre entra bé!
nani

josep ha dit...

Un plat amb una pinta fenomenal.
Des d'aquí ja el flairo.
Una abraçada

ESfruita ha dit...

La combinació és natural no hi ha res forçat Realment, ha de ser boníssim aquest plat, fa molt bona pinta!

Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert

Catieu ha dit...

Uhmmm!!! Per sucar-hi pa!!!
Ptns

Oli ha dit...

Me gusta esa combinación de almejas y alcachofas. Intentaré hacerlo. Un besote de OLI de ENTREBARRANCOS

Miquel ha dit...

muy buena la combinación queda exquisita
peto

Trini Altea ha dit...

Que almejas más buenas....

MaryLou ha dit...

Boníssimes!!! les carxofes m'agraden tant que mentre dura la temporada fem totes les receptes que ens cauen a les mans. Aquestes ja estàn apuntades!!!
Petonets

Glòria ha dit...

M'encantaaaaa!. S'ha de fer abans que s'acabin les carxofes, que ja s'han recuperat després d'haver patit una mica amb les gelades. I un altre truc perquè no quedin negres, bullir-les amb unes branquetes de julivert, funciona!

Ricard Sampere ha dit...

Bona combinació... I ja la imagino ajustant la caldositat per combinar-la amb pasta....

Petons,

Marosa ha dit...

Ara mateix començo a cuinar-ho...aquesta recepta m'ha agradat molt, ja us diré com ha anat!