Avui es Sant Josep. Anys enrere, quan era festiu a Catalunya, a casa meva era festa grossa. A casa en tenim dos. El pare i el germà. Moltes felicitats als dos… i a tots i totes els que avui celebreu el vostre sant.
Recordo a la meva àvia remenant una cassola de terra durant mooooooolta estona fins que espessía la crema i penseu que en feia per 15 persones ¡!! Us podeu imaginar la de litres de crema que feia….????
Jo no n’he fet tanta ni he estat remenant tanta estona…però també ha quedat una crema ben bona.
Per fer-la diferent la he presentat en aquestes tartaletes fetes amb pasta brisa.
Com aquest cap de setmana no he disposat de temps per fer-les, jo he utilitzat la pasta brisa del Lidl,que queda molt bé. Un altre dia la faré jo i us la ensenyo.
Anem al tema.
Ingredients:
-Una làmina de pasta brisa del Lidl.
-1/2 l. de llet.
-4 rovells d’ou.
-125 grs. De sucre.
-25 grs. De Maizena.
-Una branca de canyella.
-Pell de llimona ( sense la part blanca).
-Una mica d vainilla en pols.
Primer de tot fem les tartaletes. Tallem uns cercles a la mida dels motlles.
Les coem al forn, en buit, amb uns cigrons a sobre perquè no s’inflin.
Les deixem refredar.
Per fer la crema :
Posem la llet al foc junt amb la canyella, la pell de llimona i la vainilla en pols.
En un altre pot posem els rovells d’ou junt amb el sucre. Remenem amb una cullera de fusta fins que blanquegi. Afegim la Maizena. Remenar.
Quan la llet arrenca el bull la incorporem a la barreja d’ous. Primer una mica de llet, amb l’ajut d’un colador i remenant amb un batedor de mà. Remenem bé i després ja incorporem el resta de llet, també passant-la per el colador.
Tornem a posar el pot al foc i remenem fins que agafi la textura que desitgem.
Quan ha refredat una mica omplim les tartaletes i quan està la crema freda del tot,posem sucre a sobre i cremem amb una pala.
Podem servir acompanyada de melindros o, com he fet jo,d’uns carquinyolis.
Tot i que es una entrada per celebrar Sant Josep m’agradaria dedicar-la al meu cunyat que esta una mica “paxuxo” i com aviat estarás a casa, les properes son per tú…..cuida’t molt !!!!
Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!!
26 comentaris:
presentada amb aquestes tartaletes li dóna un toc de modernitat i luxe...m'agrada moolt la crema!! petons
felicitats al teus Josep i bona tartaleta de crema
peto
Que no falti la crema, oi? Que bona!!!!
Felicitats a tots els Joseps! Presntada amb aquesta tarteleta queda molt original i molt més bona!
Unes tartalets ben xules i bones!
Petons
Aquestes tartaletes han de volar en un tres i no res, quina tradició més bona que tenim aquí eh!
Petons ;)
Aquestes tartaletes han de volar en un tres i no res, quina tradició més bona que tenim aquí eh!
Petons ;)
Molt bona idea presentar-la en tartaletes!!!! M'ho apunto per a la propera vegada!!
Petonets
La idea de les tartaletes amb la crema li aporta un toc extra. Per si no fos prou bona la crema, amb la textura cruixent de la tartaleta, ha d'estar boníssima. Tema presentació, també queda molt millor amb la tartaleta, bona idea!
Avui hem penjat el calendari de fruites i el de verdures al bloc d'ESfruita, perquè pogueu consultar quina és la temporada de les fruites i verdures que pots trobar a ESfruita, la botiga online de fruites i verdures de qualitat.
A més a més, us recordem que si feu clic a "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita, aconseguireu un 25€ de descompte en la primera compra. A què esperes?
facebook.com/Esfruita
Unes tartaletes boníssimes! i és que la crema és tant bona!!! a casa no hi falta cap any1
Avui tots a cuinar crema!! Que bona!! Amb aquestes tartaletes t'ha quedat estupenda! Petons
Quina mossegadeta li faria jo a aquesta tarlaleta ;-D però m´he passat amb tantes gourmandises que ara estic de dieteta.....;-C
No sabía que era típica en Catalunia, te ha quedado fantástica.
un besazo
Primer felicitar als teus Joseps, la crema presentada amb aquestes tartaletes es un postra de pastisseria.
Petons
Mi suegra era catalana y la hacía espectacular. Yo conservo aun el almidón que utilizaba en lugar de la maizena. La tuya se ve estupenda. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS
Moltes felicitats al pare i germà i a tu també per fer aquesta crema tan bona.
A reveure.
Ramon.
A casa també en tenim un de Josep, el meu pare i sempre ho celebrem. Llavors la meva mare, com mana la tradició, prepara la crema catalana, que li queda boníssima....
M'agrada molt la idea de presentar-la en les tartaletes, me l'apunto...
Petonets
una manera diferent de presentar-la!!! moltíssimes felicitats a tots Gemma, gaudiu del dia. petonets
una manera diferent de presentar-la!!! moltíssimes felicitats a tots Gemma, gaudiu del dia. petonets
És de mossegada, què bona!!!!
Petonets
Sandra
Haurà faltat la crema a casa d'algú avui? A la teva no.
Nani
Gemma, una manera ben original de presentar aquesta delicia!!! Felicitats als teus Joseps!!!
Un petonas
Sònia
Felicitats a tots! I a tu per preparar aquesta crema tan bona. Petons
Hola! Acabo de coneixer el teu bloc. Ja tens un nou seguidor!
Felicitats pel bloc!
Eduard.
a casa també fem la crema , el meu home es diu Pep, jo li poso a sota puré de poma, ho vaig veure a una revista i em va encantar la idea, desde llavorens sempre la faig així
Hola.
Gràcies a tots per els vostres comentaris.
Als que heu visitat per primer cop els bloc, benvinguts i moltes grácies als que us heu fet seguidors...
Publica un comentari a l'entrada