dimecres, 14 de març del 2012

LLENTIES ESTOFADES

Si, si...les de tota la vida. Però el que tenen “d’especial” es que les cuina el meu marit. Per això avui, l’entrada la ha escrit ell i també  les ha preparat !!!!
Des de feia temps que li demanava que les publiques  i quina millor ocasió per fer-ho que la proposta de la Recepta del 15, dels blocs elsFogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, que proposaven cuinar amb llenties. Aquí us deixo la seva recepta  tal i com la ha escrit.

-Mai hagués dit que un plat que de petit em costava molt de menjar tot dient…”llentiessss!!! Nooooooo!!!” , avui en dia es convertiria en un dels meus àpats preferits, on hi suco pa   i si puc...repeteixo !!.Quan les cuino de tant en quant a casa ,son ben acceptades, inclús de fora de casa en venen a buscar de vegades,oi  Elvira?
Cuinar-les no es gens complicat, es un àpat molt nutritiu,senzill i econòmic. Les quantitats de cadascun dels ingredients  estan bastant estandarditzades a tos els llibres de receptes,però a casa hi afegim una mica mes de xoriço i soc generós amb l’aigua ja que ens agraden mes be caldoses .


Així es com les faig:
Ingredients:
- 500 gr. de llentia pardina petita
- Un tomàquet vermell partit en quatre trossos
- 8/10 cebetes petites
-Dos grans d’all sense pelar
- 4 trossets de cansalada
- Uns trossets petits d’orella de porc
- 6 talls petits de xoriço dols de Cantinpalo
- 2 fulles petites de llauré
- Una patata tallada a daus
- Guindilles àcides
- un raig d’oli
- sal
El cuiner amb els ingredients......


En una cassola de ferro i abans d’engegar el foc afegim uns dos litres d’aigua mineral natural,un raig d’oli d’oliva i una mica de sal, i aboquem les llenties, el tomàquet,les cebetes petites, els grans d’all,el xoriço, el porc ,la cansalada i les fulles de llauré. A foc molt lent ho deixem coure durant 45/50 minuts. Uns deu minuts abans que ens toqui pagar el foc, afegirem els daus de patates. Un cop apagat el foc, cal deixar reposar-ho tot uns 15 minuts mes i a les hores ja ho podrem servir. A gust del consumidor, acompanyar aquest àpat  amb unes gindilles àcides , al meu gust, sempre milloren el sabor un cop servit el corresponent plat .



Espero que us agradin tant com a mi, i ...Caprofiti!

28 comentaris:

María ha dit...

Deliciosas estas lentejitas, me han encantado. Un besico
cosicasdulces.blogspot.com

Miquel ha dit...

divinas lentejas me encantan tambien mas ahora que de pequeño,felicita a tu marido que la ha bordado la recepa,a ver si se anima a cocinar mas y te quita el puesto ja,ja
peto

Gastroadikta ha dit...

Doncs aquestes llenties del teu marit, tenen una pinta tremenda!!!! Jo en vull un platet :))

Petons!

trifasic de baileys ha dit...

A mi les llenties estofades de tota la vida no em van el pes, perquè em sobre el xoriç i tot el porc. En realitat mai me les he pogut acabar, i el estofat que faig ara jo es completament vegetal. se'm digereix millor!! ;) petons

Marina ha dit...

Quin estofat més bo, Gemma! Des d'aquí ja sembla que senti l'olor... mmmmm!! Un clàssic que sempre ve de gust! Petons

Gemma ha dit...

Quina sort tenir un marit que et faci aquest guisat tan bo!!!! Jo també me les menjaria molt de gust, je je je... I és que amb tanta xixa han de quedar molt gustoses ;)

Ricard Sampere ha dit...

Aquests plats si que m'agraden.... :)).

De tant en tant en faig de manera molt semblant i si el xorisso és bo, queden de conya.

Roser ha dit...

Unes llenties ben complertes, i bones!! Petons

GEMMA ha dit...

María:
Deliciosas es poco...jeje

Miquel:
Ehhhh, si vol cuinar mes...que obri ell un bloc,no? jeje

Anniki:
Dons encara en queden, que quan en fem, en congelem per un altre dia...

Roser:
Vegetals tambequeden bones...pero a casa volen aquestes...

GEMMA ha dit...

Marina:
Ja hem crec que t'arribi la oloreta...perquè realment fan molt bona olor...

Gemma:
La veritat es que li queden molt bones...jeje

Ricard:
Ja pensava que avui comentaries...es plat de cullera,jeje

Roser:
Si que son ben complertes, si...

Sònia ha dit...

Aixi m'agrada!! Una ajuda a casa no va gens malament, oi? I si es amb un plat tan bonissim encara menys!!!!
Un petonas
Sònia

Lídia ha dit...

ostres quina sort, no veig jo al meu home fent llenties...de fet no el veig fent res a la cuian que no sigui tafanejar el que estic preparant jo jiji

Judith ha dit...

donncs un plas plas pel teu home!!! fan una pinta boníssima. petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Felicita al cuiner, tenen una pinta fantàstica!!!
Moltes gràcies per participar
Petons
Sandra

Marina Xocolata Desfeta ha dit...

Boníssimes. Aquest clàssic no falla mai. Un aplaudiment per al cuiner amb el davantal del barça! Ueeeee! haha!

Moltes gràcies per participar!
Petonets!!

La Cuina Violeta ha dit...

Gemma, veient com han quedat passa-li el control del blog durant uns dies i tu descanses. Pots estar tranquil·la.
Nani

Anònim ha dit...

Gemma això són unes senyores llenties! molt bonesss! petons

Glòria ha dit...

A mi també m'agraden les llenties de tota la vida ben sucosetes i trobo que t'han quedat perfectes. I el davantal del Barça, definitiu perquè el resultat sigui òptim!

Ingrid ha dit...

Aquí a l'Estartit les nits encara son fredes, per tant aquestes llenties estofades venen tant de gust!!! m'encanta!
Un ptonet guapa!

mercè ha dit...

Bona aquesta recepta!, sobretot per al culé que hi ha al darrera!...ja,ja. Molt completetes aquestes llentíes. Hi suquem una mica de pa?, ummmm...(Gemma, et vaig dir fa dies que si volies 1 llibre de les receptes del concurs de l'any passat del Bonpreu en tinc un per donar-te. Ja diràs!)

ESfruita ha dit...

Així que tens un marit cuinetes, mira que bé! Per la fotografia fa molt bona pinta! A en Pere també li agrada molt cuinar, el nostre botiguer d'ESfruita, la nova botiga online de fruites i verdures.

Ja podeu entrar al nostre bloc:

www.esfruita.com/assessorem

També us recordem que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita

Catieu ha dit...

Ja m'agradaria q el meu em fes aquests plats. Quina bona pinta!!! Per sucar-hi pa..... Ja el pots ben felicitar.
Ptns

MaryLou ha dit...

Boníssimes!!! i el millor és que te les facin! felicitats al teu soci per fer-les tan bé!
Petonets

mercec ha dit...

Guau germanet¡ Quina pinta.....sobretot l'orella.

ANNAFS ha dit...

Molt bones i si te les cuinen, encara més!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Un plat de llenties com aquest sempre ve de gust, sobretot si te les preparen! Jeje!

Petonets i enhorabona al cuiner!
Anna

GEMMA ha dit...

Moltes gràcies a tots per els vostres comentaris...de part del cuiner.
Promet fer mes cosetes....

Joaquina ha dit...

Quines llenties més bones, aquestes caldosetes i de tota la vida son les que mes m´agraden. Felicita al teu marit que les ha fet de cine!!!!! Petons,