A part del pastis , aquest es
un dels postres que vaig fer per l'aniversari dels meus pares.
Li vaig veure la recepta a la
Oli del bloc Entrebarrancos i va tenir molt d'èxit.
Es una recepta molt fàcil de
fer i que es pot tenir preparada i guardada en pots de vidre. Això va molt bé
quan tens que fer menjar per molta gent.
Anem al tema.
Ingredients:
Les mides es mesuren en gots.
Jo ho vaig fer tal com ho posa la Oli i va quedar al punt. Però no ho vaig
mesurar en grams...
-1/2 k. de peres petites i
dures.
-Un got petit(dels de vi) de
sucre.
-Un got (dels d'aigua) de vi
negre.
-Un got d'aigua
-Dues branques de canyella.
Un trosset de pell de taronja.
-Dos claus.
-Tres grans de pebre negre.
Pelem les peres, treure la part de sota, però deixem la branca.
Posem a coure l'aigua i el
sucre, remenant, durant uns tres minuts.
Afegim les peres, el vi, les
espècies, la canyella i la pell de la taronja.
Anar remenant en comte, de
tant en tant.
Deixem coure, a foc lent,
fins que estan tendres les peres.
El suc ha de quedar una mica
espès. Si quan estan cuites les peres encara no ha espessit molt, podem
deixar-lo al foc una mica mes.
Es pot conservar en pots de
vidre o, si es per consumir d'un dia per l'altre, només cal que el posem en un
bol, tapat amb paper transparent, a la nevera.
Si es vol, donar un toc de
microones abans de servir, per que no estigui tant fred.
Es pot acompanyar d'una crema
anglesa o una boleta de gelat de vainilla.
Jo les vaig servir soles... i varen volar !!!!
Gracia Oli por esta receta y
por todo el trabajo que has hecho este verano...
Espero que us agradi i.....
Caprofiti !!!!!
Estic molt contenta per què la meva recepta de popets amb ceba i cervesa es una de les 25 finalistes del concurs de la revista CUINA!!!
17 comentaris:
Felicitats per la bona nova de Cuina! I felicitats per aquestes peretes al vi, a mi m'encanten, i t'han quedat molt ben presentades. A part de boníssimes segur, amb tantes espècies! Petonets
Moltes felicitats!!! I molta sort dissabte!!!
Les peres, un recurs ideal per quan es tenen convidats. M'emporto la idea...
Petons
Quina casualitat, jo ahir vaig fer préssecs al vi :)
Amb la barreja d'espècies ha de quedar molt gustós i aromàtic.
Gemma,felicitats per ser una de les finalistes, molt be aquestes peres al vi.
Quina gràcia, jo acabo de publicar la mateixa recepta, varia una mica de la teva però són molt semblants.
Si la vols veure: www.misdulcespreferidos.blogspot.com
Fins aviat...!!!
*Pilar*
Quan t'he escrit encara no havia llegit el teu comentari, jajaja, si que fa gràcia...!!!
Jo també m'he fet seguidora teva.
*Pilar*
felicitatss per ser una finalista!! quina iluu ehh!! doncs saps que jo mai he menjat peres amb vi, i mira que l'he vist vegades, i les peres m'encanten però noia...es una recepta que esta a super mega pendents! jaja petons
les peres al vi sempre són unes postres molt bones. Però a mi de la manera que m'agrada menjar-les són d'acompanyament d'algun rostit de porc!!
Ja ho vaig veure...Felicitats! Ets una tia collonuda! I per rematar peres al vi... glups, glups!
No he provat mai les peres al vi negre, han de estar ben bones! enhorabona per haver quedat finalista! petons
Unes postres clàssiques i no per això menys bones!!
felicitats pels popets!
petonets
unas peras muy buenas asi y muchas felicidades por ser finalista con estos popets,
animos y mucha suerte
peto
fa molt temps que no en penjo! però mira que són bones. petonets Gemma
Enhorabona per la recepta de popets, a veure si hi ha sort!!!
Les peres al vi és una de receptes que tinc pendents, m'apunto la recepta!!!
Per cert al meu blog tens una sorpreseta!!!
Una abraçada!!!
Ara ja sabem que has guanyat!!!! Moltes felicitats!!! les peres boníssimes!!!
Petonets
Aquesta si que puc dir "me la apunto"... :).
De moment he guardat el link a la recepta i la vull fer, doncs m'agraden les peres al vi i a casa no he fet mai.
Una abraçada.
Hola Guapa¡¡
Un par de semanas perdida y no paro de ver cosas ricas en tu cocina, ja, ja pero me tengo que parar en lo dulce. Un clásico perfecto, debían tener un aroma espectacular, me encanta cómo las has hecho.
Un besazo, Teresa
Publica un comentari a l'entrada