dijous, 2 de maig de 2013

BACALLÀ AMB CEBA I CEPS


Avui toca una recepta salada. I mai millor dit, perquè es una recepta de bacallà ..

Es una recepta que vaig veure fa temps al bloc de las receptes del Miquel i que la he adaptat als gustos de casa nostra.

Es un plat que es molt ràpid de fer i la barreja de la ceba i els ceps li dona un sabor molt especial al bacallà.

Si compreu el bacallà salat, el deixeu 5 dies amb la mateixa aigua. Desprès dels 5 dies canvieu l’aigua i el deixeu un dia mes. Ja el podeu cuinar.

Així es com el faig jo i sempre queda al punt. Si el voleu mes dolç, el deixeu un dia mes i llestos.

Anem al tema.
 

Ingredients:

 -2 lloms de bacallà dessalat.

-10 gr. de ceps deshidratats.

-1 ceba gran.

-1  all.

-50 ml. de vi blanc.

-50 ml. del suc de bullir els ceps.

-Farigola seca.

-Oli.

 

Posem el un cassó, al foc, els ceps amb aigua. Deixem bullir uns 5 minuts.

Colem i reservem el suc.

Tallem l’all a làmines  fines i el fregim a foc suau, fins que agafi color. Afegim la ceba tallada a rodanxes. Coure fins que transparenti, a mig foc. Salar.

Afegim els ceps i un polsim de farigola.. Remenem i deixem coure uns 3 minuts. Afegim el vi blanc. Quan s’evapori, afegim el suc dels ceps i deixem coure tot junt, a foc lent i tapat,  uns 6 o 7 minuts.

Mentre es fa la salsa, enfarinem el bacallà. S’enfarina dues vegades perquè quedi mes cruixent. Fregim en abundant oli, quan estigui molt calent però no fumegi.

Primer fregirem per el costat  que hi ha la pell i desprès donarem la volta i deixem fregir per l’altre.

Reservem sobre un paper absorbent.

Per servir el plat posarem el llom de bacallà i a sobre posarem la barreja de ceba i ceps.

Si us agraden el bacallà i els bolets us puc assegurar que en gaudireu molt d’aquest plat !!

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!!

 

19 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

òndia, gemma! ha de ser boníssim. Reconec que la combinació bacallà + ceps és una de les que més m'agrada. I amb aquesta ceba que també ens proposes ha de ser... deliciós!! Petons

Víctor Castillo ha dit...

Quins bons plats es fan amb bacallà, i aquest no és una excepció!

Petons!

QUIMA ha dit...

M'agrada el bacallà i els ceps ......així que èxit assegurat.
Petons

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; El bacallà, aquest peix, que no és peix -versió del meu pare- doncs el peix no l'hi agrada però en canvi el bacallà l'hi encanta...
Amb ceba ceps i el seu suc... un bacallà de primera¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

Neus ha dit...

Té una pinta boníssima!! Jo en faig molt de bacallà a casa però així mai l'hem provat!!!

ISABEL ha dit...

Ostres Gemma!!!!!
Quin bacallà mes bó.
Una bona combinació.
Petonets

La Cuina Violeta ha dit...

Ai que bo Gemma, aquest bacallà m'agrada.
Nani

Eva Macià ha dit...

La combinació de bacallà i ceps no pot fallar de cap de les maneres, ha d'estar boníssim!!

GEMMA ha dit...

Marina:
Dons si que queda ben bo, si...

Victor:
<Crec que el bacallà queda be de qualsevol manera,no?

Quima:
La combinació, boníssima!!!

Josep:
Dons el teu pare no es l'únic...a casa, al meu avi li pasava el mateix...

GEMMA ha dit...

Neus:
Dons ja tens una altre manera de fer-ne...

Isabel:
Boníssima combinació...un petonet guapa!!!

Nani:
Dons un tallet per tú...jeje

Eva:
Si que està boníssim, si...

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ja m'estic imaginant el bacallà tan ben acompanyat dels ceps i la ceba, una bona combinació.
Petons.

Roser ha dit...

un mar i muntanya que et deixen sense alé!! m'encanta el bacallà aixi! petons

Fem un mos ha dit...

El bacallà, els ceps i la cebeta son una combinació perfecta per un plat bonisim Ummm
Petons

Ramon Juanola ha dit...

Gemma,aquest bacallà amb ceba i ceps ha d'estar boníssim.

Cristina ha dit...

Guapa i saborosa la combi...Veig que cuinar bacallà et prova...;-D

Miquel ha dit...

no hace falta que te diga que esta buenísimo,me alegro que te gustase
gracias por el enlace
bon cap de setmana
peto

Ricard Sampere ha dit...

Crec que ja ho vaig comentar en un altre post teu, però faig com tu el dessalat del bacallà, que com tu saps hi han molts estils.

Petons,

GEMMA ha dit...

Anna.
Dons si que es una bona combinació..

Roser:
Dons no ho havia pensat que es un mar i muntanya...jeje

Sion, Ramón:
Si que es un plat bonissim...

GEMMA ha dit...

Cristina:
Ja veus....aixó prova!!!! jajaja

Miquel:
Va ser un èxit...nomes faltaría que no poses l'enllaç!!!

Ricard:
Ja m'ho havies comentat, però es que es reament com, per el meu gust, queda al punt...