dilluns, 16 de setembre del 2013

BRAÇ DE PATATA I TONYINA

Primer de tot volia donar les gràcies a tots els que passeu per el meu bloc, ja que he superat les 100.000 visites !!!!
Em sembla increible!!! 
També vull donar les gràcies als que m'heu pegat canya perquè publiqui...m'ha costat molt d'arrencar, però espero seguir a un bon ritme...


Aquest es un plat molt típic de l’estiu.  Es un plat que cada casa te la seva recepta, ja que admet molts ingredients diferents, a gust de cada família.
Es una recepta fàcil de fer i que es millor fer-la unes hores abans de menjar-la, ja que es mes bona fresqueta…
En aquest cas va ser una mica recepta d’aprofitament, amb el que tenia a la nevera…
Anem al tema.




Ingredients:
-4 o 5 patates.
-2 llaunes de tonyina.
-1 pot d’olives.
-2 ous durs.
-Un pot de maionesa.
-3 cull. de salsa de tomàquet.
-Pebrot vermell escalivat.
-Tomàquets cirerol (per decorar).
Per fer el puré de patates pelar i tallar a trossos les patates. Bullir uns 15 min. o fins que estiguin cuites.
Les deixem refredar i les aixafem. Si fa falta afegir una mica de llet. Penseu que ha de quedar consistent.
Escampar el puré a sobre d’un drap de cotó i enrotllar. Deixar a la nevera perquè agafi consistència.
En un bol preparem el farcit.  Barrejar la tonyina, les olives trossejades i el tomàquet.
Farcim el rotllo de patata amb la barreja. Tornem a enrotllar i decorem.
Per decorar, cobrim de maionesa.
Decorem amb rodanxes d’ou dur i el pebrot tallat a tires.
Amb unes olives i uns tomàquets cirerols, farem la decoració.
Deixem a la nevera fins al moment de servir.
Plat apte per una dieta sense gluten.

Espero que us agradi i….. Caprofiti !!!!





16 comentaris:

Catieu ha dit...

A casa la meva mare el prepara amb un sofregit de carn a dins. Una delicia i un clàssic del nostre estiu també.
M'apunto la teva proposta de tonyina.
Petonets

Cristina ha dit...

Canya, canya, canya!! per fí!!!
I amb una de les receptes que més m´agraden...devoro els braços de tonyina.

MARÍA JESÚS ha dit...

Un brazo riquísimo para estos días en los que hace aún calor...muy original. Me gusta tu blog, me quedo por aquí...besitos

MARÍA JESÚS ha dit...

Ah y felicidades por esas 100.000 visitas...besitos

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Ooooleee!! Felicitats per les 100.000 visites, la feina ben feta té recompensa!
Aquest braç boníssim, ben fresquet entra de conya
Petonets
Sandra

ISABEL ha dit...

Per fí com diu la Cristina canya, canya i canya.
Les receptes improvitzades amb el que tens a casa, solen sortir molt bé.
Un clàssic de sempre: BRAÇ DE GITANO DE PATATES.
Petons i fins aviat

trifasic de baileys ha dit...

que bo aquest plat a l'estiiu!! ho faig molt amb pa de motlle enlloc de patata! petons

QUIMA ha dit...

UN plat que a casa meva l'estiu no falla mai .
Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Ei, Gemma! Felicitats! M'encanta el teu pastís salat.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Felicitats per les 100.000 visites.
Ara amb aquesta recepta tindràs totes les visites a casa teva, esperant un bon troç de braç de patata i tonyina. A mi m'agrada molt i si fa o no fa el faig semblant.
Petons.

Gemma ha dit...

Enhorabona per les visites!
Aquest braça és tot un clàssic que té l'èxit assegurat. T'ha quedat perfecte i molt vistós.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Un maridatge perfecta, per molts anys¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hummm!

Unknown ha dit...

La meva mare sempre feia aquesta recepte!!!!!!!!

Unknown ha dit...

La meva mare sempre feia aquesta recepte!!!!!!!!

Pilar ha dit...

Aquesta recepta la feia molt la meva mare a l'estiu quan jo era petita i m'encantavaaaaaaa...! Gràcies per dur-me aquest record... el faré encara que sigui a l'hivern!

*Pilar*