diumenge, 10 de novembre de 2013

CARROT CAKE


Aquest es un dels pastissos que he fet mes vegades en les últimes setmanes.

Es una recepta de la Conxita dels cursos del Casal i ha tingut molt d’èxit.

Jo hi he afegit a la recepta original, el frosting de formatge cremós i crec que li ha donat un acabat molt encertat.

Com alguns sabeu he estat molt liada ( bona senyal..) però ara tinc una llista de receptes pendents que no se quan s’acabarà…jeje.

L’altre llista de receptes pendents es la que em van demanant les amistats i que me compromès a publicar en breus.

Anem al tema.

 

Ingredients:

-300 grs. de pastanagues.

-300 grs. d’ametlla en pols.

-300 grs. de sucre.

-100 grs. de farina.

-1 sobre de gasoses (en el meu cas, Hacendado)

-4 ous.

-Canyella en pols.

-Gingebre en pols.

-Mantega.

-Un pessic de sal.

Per fer el frosting:

-1 terrina de formatge cremós.

-1 cull. de nata liquida.

-2 cull. de sucre.

-1 cull. de Cointreau o Gran Marnier.

-1 taronja.

Batre el sucre amb els ous fins que faci relleu.

Ratllar les pastanagues.

Incorporar l’ametlla en pols, la farina amb el llevat, les pastanagues ratllades i la canyella i el gingebre.

De les espècies no he posat quantitat ja que va a gustos. Jo hi vaig posar una cull de café de cada espècie.

Untem un motlle amb mantega i pisem la barreja i coure al forn a 180º durant uns 40 min.

Quan es cuit deixem refredar en una reixeta.

Per fer el frosting hem de barrejar el formatge cremós amb la nata i el sucre. Afegim el licor i ja ho podem escampar per sobre del pastis.

Ratllem la pell de la taronja per sobre i ja esta llest per menjar!!

Si feu servir una farina sense gluten, teniu un pastis apte per celíacs.

 

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

14 comentaris:

Helena ha dit...

Te una pinta genial Gemma!! ;)

Cristina ha dit...

Gemma, es pot substituir la gasosa per gelatina neutra??

Cristina ha dit...

Què he dit???gelatina?? uf! la ventada d'avui fa escarafalls! vull dir llevat Royal? i quina quantitat.

MaryLou ha dit...

Molt bo!!! amb pastanaga queda molt suau i la cobertura ha de ser boníssim!!!

Eva Macià ha dit...

M'encanta el pastís de pastanaga! i amb aquest frosting segur que està encar a més bo, t'ha quedat perfecte!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agrada la teva recepta sense necesitat de possar mantega a la masa ni al frosting.
Petons.

Isabel ha dit...

Molt bo!!!!!
Te una pinta, hummm
M'agrada l'idea de la cobertura.
Petons

Catieu ha dit...

El tenim a pendents des de fa molt i només ho recordem quan el tornem a veure a algú. A veure si ens hi posem ja, té una bona pinta!!!
Petons

Marina A.F. ha dit...

No m'estranya que tingui èxit, Gemma, té una pinta que te mueres!! Petons

Roser ha dit...

ufff quina pintassa tremenda!!! i a sobre li has posat atmetlla!! aixo si, el toc del frosting li va com anell al dit! ni pintat! petons

GEMMA ha dit...

Helena:
Gracies...!!!

Cristina:
Es que jo no utilitzo llevat Royal per el tema gluten. Però crec que no hi ha cap problema. Es questió de fer el càlcul de proporció farina-llevat...

Marylou:
Si que queda molt suau...

Eva:
Dons si t'agrada el pastis de pastanaga, aquest t'encantarà!!

GEMMA ha dit...

Ana:
Per això m'agrada aquesta recepta...

Isabel:
Queda molt suau...

Marina:
I el gust també esta que te mueres...jaja

GEMMA ha dit...

Catieu:
Es perfecta per fer amb l'Annie...

Roser:
El gustet de taronja del frosting queda boníssim!!

M Glòria ha dit...

És bonís sim i el puntet de gingebre i canyella el fa especial!
Nosaltres sempre el fem sense el frosting.
PTNTS
Dolça