dilluns, 18 de febrer de 2013

PASTIS DE NATA (sense gluten)


Ja fa anys que faig postres  sense gluten, amb farina de mill, amb farina d'arròs... però aquest està fet amb el preparat de la marca Schär, Mix Dolci.

-Magdalenes de xocolata.

-Tronc de Nadal

He seguit la recepta tal com està escrita al envàs.

Us puc assegurar que tan sols es varen donar conte que menjaven un pastis sense gluten quan van veure que en menjava jo!!

El vaig fer per l'aniversari de la meva sogra i com a ella el que li agrada es la nata... dons pastis de nata.

Anem al tema.
 

Ingredients:

-220 grs. de Mix Dolci.

-200 grs. de sucre.

-125 grs. de mantega.

-4 ous.

-10 grs. de llevat en pols. (sense gluten).

-125ml. de llet.

 

Batre la mantega fins que estigui cremosa. Afegir la meitat del sucre i batre uns dos min. fins que es formi una massa homogènia. Afegim els rovells dels ous, la farina, el llevat i la llet i barrejar bé.

Muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre.  Barrejar a poc a poc, amb la massa.

Abocar la barreja a un motlle de 28 cmts . de diàmetre. Coure al forn a 180º i uns 50 min.

Quan està cuit, el deixem refredar a sobre una reixa.

L'obrim per el mig i posem una capa de melmelada d'albercoc (feta per mi).

A sobre una capa de nata muntada. Tapem el pastis i a sobre fem una gelatina d'albercoc i cobrim el pastis.

Per fer la gelatina d'albercoc posem la melmelada al foc i quan esta calenta la colem.
Afegim dues làmines de gelatina, prèviament  remullada.
Deixem refredar una mica abans de posar  per sobre del pastis.

Decorem amb nata per el voltant del pastís i amb unes boletes perlades.
 

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!

 

 

diumenge, 10 de febrer de 2013

DUES TRUITES GUANYADORES.


Aquestes son les dues truites que varen guanyar premi als concursos de truites que varen organitzar al barri per celebrar el dijous gras.

La de sobrassada, mel i nous, el 3er. premi al Mercat d'Hostafrancs.

La de carxofa i bacallà amb salsa de piquillo el 1er.  premi al Casal.

Estic contenta !!!!

En vaig presentar dues mes i com les he fet totes primer per veure com quedaven, m'he passat la setmana fent truites.!!!!!

Per mi, totes estaven boníssimes, evidentment...jeje
Anem al tema.
 
Us posaré tant sols els ingredients perquè les quantitats varien segons  la mida de les truites.






TRUITA DE SOBRASSADA, MEL I NOUS.

-Ous.

-Sobrassada (quan mes bona millor)

-Mel.

-Nous.

-Reducció de Pedro Ximenez.

-En el meu cas, herbes del canonge, per decorar.

Fem una truita però com si féssim una crep. En una paella posem la sobrassada amb la mel i deixem que es desfaci la sobrassada. Reservem

Posem en un plat la truita, disposem la sobrassada en un cantó i posem unes nous trencades per sobre. Tanquem la truita i decorem amb unes rodones d sobrassada amb una nou a sobre. Fem unes decoracions amb una reducció de Pedro Ximenez.

 

TRUITA DE CARXOFES I BACALLÀ

-Ous.

-Carxofes

-Bacallà dessalat

-Pebrots de piquillo i nata (per fer la salsa)

La recepta de la truita de carxofa la teniu aquí. En aquest cas tant sols heu d'afegir el bacallà al moment de barrejar l'ou amb les carxofes.

Per fer el cruixent de carxofa la tallem a làmines ben fines, enfarinem i fregim.

Per fer la salsa de piquillo en un pot posem els pebrots, una mica de nata, sal i triturem  amb el turmix. jo la poso al foc fins que arrenca el bull.

Per servir posem la truita i la decorem amb la salsa de piquillo i els cruixents de carxofa.

Espero que us agradi i.....Caprofiti!!!!!