diumenge, 2 de febrer del 2014

BACALLÀ AMB ESCAMARLANS.


Aquesta recepta forma part del receptari familiar. La he trobat remenant les receptes de l’àvia.
Fa dies que estic intentant posar ordre a totes les receptes antigues, per tant, tinc feina assegurada per una bona temporada…jeje.
Es un plat que ens va agradar molt i que , sense cap mena de dubtes, es tornarà  a repetir…
Anem al tema.



Ingredients (per 2 persones):
-2 talls de bacallà remullat.
-4 escamarlans.
-1 ceba.
-2 tomàquets madurs.
-1/2 got de whisky.
-1 got d’aigua.

Per la picada:
-Ametlles.
-Avellanes.
-Nous.
-Pinyons.
-All i julivert.
-Pa torrar.

Enfarinar el bacallà ,amb farina sense gluten, dues vegades, i fregir-lo, en una paella, amb bastant d’oli.
Sempre que fregim bacallà ho farem primer per la part que no te pell. Desprès donem la volta i quan estigui fregit per l’altre cantó o reservem en una cassola de terra.

Salem i enfarinem els escamarlans. Els fregim amb el mateix oli i els reservem  a la mateixa cassola.
Retirem una mica d’oli de la paella i farem un sofregit de ceba i tomàquet.

Mentre fem la picada amb tots els ingredients.
Quan esta fet el sofregit afegim la picada, el got de whisky. Deixem evaporar una mica. Afegim l’aigua i deixem coure uns 5 minuts.

Passem  la salsa per el colador xinès i la aboquem a sobre del bacallà.
Deixem reposar una estona.

Ho posarem al forn, 5 minuts, abans de servir.
 
Plat molt recomanable. Fàcil de fer i mes bo de menjar!!!

Espero que us agradi i.....Caprofiti !!!!!

 

 

 

 

 

15 comentaris:

Cristina ha dit...

Aquestes receptes s´han de conservar sempre!!! Au, et veig publicant llibre.

Sílvia A. ha dit...

Mare meva quina cosa més bona!!! M'encanta el bacallà i amb escamarlans ni parlar-ne!!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que ha de ser recomenable, ha de ser boníssim!
Petons.

lolines ha dit...

Un plat BONISSIM

Tapa't de tapes ha dit...

Sembla una recepta molt bona, i tant! visca la tradició a la cuina! he he he. Petons

Miquel ha dit...

una combinacion fantastica y super apetecible,para triunfar siempre
Bona setmana
Peto

Teresa ha dit...

M'encanta el bacallà, i aquest plat!!!

Pumuky ha dit...

Quina pinta tan bona fa aquest bacallà Gemma, a mi no se'm dona bé el bacallà, mai m'acaba de quedar com cal, a veure si seguint les teves indicacions ho aconsegueixo!

Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Gemma; Un plat molt i molt recomanable i molt ben ates per els escamarlans i també per el bacallà un plat de mar i mar¡¡
Salutacions Gemma¡¡ :O) :O)

Margarida ha dit...

Això ha de ser bo per força!!! I més si és de l'àvia!
Petons

Fem un mos ha dit...

El bacallà m’agrada de totes les maneres, així ha d’estar força bo
Petons

Ramon Juanola ha dit...

Ha de ser boníssim aquests bacallà, té molt bona pinta.

Ricard Sampere ha dit...

Bon parell de components... Per separat bons i junts encara més.

Salut!!

mercè ha dit...

Nenaaaaaa que se m'havia passat aquest plat!, quin goig!, ja m'hi veig sucant una bona llesca de pa de pagès... aixxxx, si no fós pel colesterol..... Una temptació de plat!

Ei Gemma, suposo que ja has vist el joc que plantejo pels meus 4 anys no?, pos eso, que no em pots fallar siusplau!!!!, tu noooooooooo!, segur que te n'empesques una de bona!, apa, una abraçada guapa!

GEMMA ha dit...

Gràcies a tots per els vostres comentaris!!!
Petonets.