dilluns, 30 de novembre del 2015

FLAM DE LLET CONDENSADA (el de la Pepi)

Ja tenia preparada una altre recepta per avui, però per “clamor popular” publico la del flam mes fàcil de fer que us podeu imaginar!!
Lo del títol es perquè va ser la meva amiga i companya de classe, la Pepi, la que un dia em va comentar aquesta recepta i s’ha convertit en un clàssic a casa.
Es molt fàcil de fer i segur que mes d’un o una ja l’heu fet. Però per mi va ser tot un descobriment i sempre es èxit segur!!
Anem al tema.

Ingredients:
-4 ous.
-1/2 l de llet.
-1 pot petit de llet condensada.
-Sucre.(per fer el caramel)
Primer fem el caramel. En un cassò posem el sucre amb unes gotes d’aigua al foc, fins que agafi color. Si ho voleu fer mes fàcil, feu servir caramel líquid del que venen fet. Però fer-ne a casa es un moment i sempre queda millor.
Quan està al punt, posar-lo al fons d’un motlle.
En un bol batre els ous. Afegir la llet i la llet condensada i remenar be. Posar-ho tot al motlle. Es cou al bany maria a 150º durant 1 hora.
Per fer el bany maria posem una safata mes gran que el motlle i l’omplim d’aigua freda. Es controla que no bulli mai l’aigua. Si fos el cas, afegim un got d’aigua freda.
Quan esta cuit, el deixem refredar i a la nevera. Per servir l’aboquem a una safata i el decorem com mes ens agradi. Amb nata queda molt bona combinació.

Espero que us agradi i…..Caprofiti !!!!

 

3 comentaris:

Miquel ha dit...

Un flan fácil rico y que gusta si o si ademas de muy fotogenico que ya entra por la vista.
petons

Teresa ha dit...

Quina bona presència aquest flam!!! a casa meva triomfaria!! petons

Mjsalla ha dit...

Hola Gemma, quina bona pinta que te aquest flam. Felicitats guapa!!